Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mă poate lămuri cineva despre aceste componente ?


Postări Recomandate

Salut !

Scuze dacă nu aici ar fi trebuit postat, dar chiar nu am descoperit un anume loc pentru aşa ceva.

Nu găsesc niciun fel de informaţii despre componentele din foto de mai jos.

Nu mai ştiu de pe unde sunt extrase, am căutat în toate modurile pe care le ştiu, info despre ele. Nu am reuşit să găsesc nimic.

Dacă aveţi idee despre ele, vă rog daţi un reply.

 

K81 5ZE

Posted Image

 

Si6823

Posted Image

 

N20 H

Posted Image

 

8004

Posted Image

 

GLDX20IBII

Posted Image

 

 

M-ar interesa un datasheet al acestora sau un datasheet echivalent al fiecărei componente.

Mai am câteva pe care nu le găsesc, voi reveni şi cu ele şi sper că cineva mă va ajuta.

Vă mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Al doilea pare sa fie BUL6822 daca folosesc informatia de aici http://i05.c.aliimg.com/img/offer2/2010 ... 10x310.jpg si cu ceea ce scrie pe punga. La acest tranzistor npn ai un datasheet aici http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=b ... g2yI5IBxgA . Compara cu piesa pe care o ai si vezi daca corespunde.

Diodele acelea N20H imi par cunoscute. Si eu am extras asemenea diode de pe placile din minicalculatoarele vechi de prin partea de programare. Parca erau intr-o matrice rom cu diode. Le-am folosit in loc de 1N4001 la redresare curenti mici de pana in 100-150mA si pana la 20V. Cauta dupa "to-92 diodes" in google imagini pentru a avea o idee despre ce tip de dioda este (sunt mai multe modele de diode cu aceasta capsula, SILICONIX J9005ATR, MV2105, MPN3404, MBD301G, KTY81-110).

Daca acele n20 sunt fuzibile sau diode le poti afla usor cu un multimetru.

L.E.: Cel cu notatia 8004 poate sa fie Q8004L4 care este un triac. http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... 004L4.html .

Link spre comentariu

2sk815 tranz fet; n20 sigurante fusibile(max1a) si pt celelalte nu te mai chinui ca oricum sint "batrine"

Totuşi, cu K81 nu prea este în ordine.

Adevărat, 2SK815 este un MOSFET, am văzut datasheet-ul său de mult, iar capsula este TO220:

Posted Image

 

Cel din foto pusă de mine, este în TO92:

Posted Image

Poate fi posibil să fie 2SK815 şi acesta?

 

Cu N20, s-a rezolvat, observ că a apărut ceva ce acum 3 luni nu găseam.

http://www.datasheetarchive.com/ICP-N20-datasheet.html

 

 

Or fi ele bătrâne, dar pentru un amator sunt foarte bune, pentru experienţe.

 

Si6823 - Da, se pare că acela este. [bUL 6822]

Q8004L4 - rămâne să-i testez

 

De "bătrânul" GLDX201, extras dintr-un aparat fabricat în 2010, nu ştiţi nimic ?

 

Mulţumesc ambilor de răspunsuri.

Link spre comentariu

Radiomuseum mi-a fost de multe ori de ajutor, dar pe ăsta [K81] nu ştiu de ce nu am reuşit să-l găsesc.În privinţa lui GLDX, să înţeleg că ar fi 2SK201?Nu înţeleg japoneza. Şi nu văd nici vreo trimitere la GLDX. Sunt cam ciudaţi tranzistorii, culmea este că sunt scoşi dintr-un radiocas produs recent, nu mai îmi amintesc marca.Mulţumesc.

Link spre comentariu

pt sk-ul ala 815 am gasit si eu info pt capsula mare,dar ... am dat cautare,dupa care am pe foto si am gasit si capsula mica. sint vreo 3 sau 4pdf din care primul e pt el. de nu gresesc e de la nec cu tens de lucru de 100de v. klicind pe pdf iese o pagina in japoneza din care se vede totul. pt celelalte au mai raspuns si colegii. cer mii de scuze de am dat informatii gresite si incomplete.

Link spre comentariu

GLD e abrevierea Goldstar, tot aşa puteau avea numai emblema cu cele 3 stele.

Am înţeles asta de prima dată nu am înţeles unde anume apare echivalarea între cel pus de mine şi ce apare în acele două liste.

 

 

pt sk-ul ala 815 am gasit si eu info pt capsula mare,dar ... am dat cautare,dupa care am pe foto si am gasit si capsula mica. sint vreo 3 sau 4pdf din care primul e pt el. de nu gresesc e de la nec cu tens de lucru de 100de v. klicind pe pdf iese o pagina in japoneza din care se vede totul. pt celelalte au mai raspuns si colegii. cer mii de scuze de am dat informatii gresite si incomplete.

K81, este chiar ceea ce se prezintă aici, în rest, nu am reuşit să găsesc alte info.

 

Nu-i nimic, eu v-am mulţumit chiar dacă a fost vorba de alt trn.

Link spre comentariu

Inca doua precizari- s-a dat mai sus ca exemplu de dioda, KY81. Acesta este un senzor de temperatura cu coeficient positiv in care terminatia arata rezistenta si clasa de precizie la 25*C. Tipul care aparea mai sus, KY81-110, are 1k/25*C si poate avea toleranta intre 990 (-10) si 1010 (+10).- 8004 mai poate fi si AN8004 care este un regulator de tensiune de 4V. In general, cand se recupereaza piese si nu se stiu exact ce sunt, nu strica sa va uitati si pe placa, cam ce este in jurul lor, in ce etaj lucreaza si ce alte piese au legatura cu pinii piesei recuperate. Cateodata ajuta.

Link spre comentariu

Vă mulţumesc de sfaturi, radusa.

Am extras foarte multe piese, în proporţie de 99,5% deţin datasheet-ul lor, cele mai sus postate mi-a fost imposibil să le găsesc.

Întotdeauna m-am axat pe căutarea datasheet-ului, nu pe etajul de unde au fost extrase.

De obicei, se extrage en gros, zeci de componente odată. Mi-a părut mai simplu aşa, apoi să le caut datasheet-ul. Aşa s-a strâns un "munte" de pdf-uri.

În legătură cu KY81, de fapt, este vorba de K81 [2SK81], şi cum am spus mai sus, este ceea ce se prezintă pe radiomuseum

8004, nu l-am verificat, încă, deci e foarte posibil să fie şi un regulator. Rămâne de văzut.

Cum nu mai ştiu de pe ce placă a fost scos, doar testarea va lămuri misterul. Cred că este vorba de triaci, totuşi.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Si eu am recuperat si inca mai recuperez anumite componente, probabil este o boala mostenita de pre vremea cand piesele nu se gaseau ori erau foarte scumpe. Uneori mai fac "curatenie", in sensul ca arunc cat mai mult desi nu ma indur.Unele componente, precum alimentatoare, stabilizatoare de tensiune, le-am mai utilizat, dar oricum ritmul in care le folosesc este mai mic decat ritmul in care colectez. Ma bucur ca imi mai cere cineva uneori o piesa si asa pot sa i-o ofer gratis.Noroc ca mi-am schimbat casa acum cativa ani si nu mi-am luat arhiva cu mine, am lasat-o pe capul parintilor.In 99% din cazuri cheltui mai mult pe cutiute si pe sisteme de arhivare decat valoarea componentelor. Cand am nevoie sa fac un montaj, de obicei cumpar piesele, noi. O piesa care nu stiu ce este, posibil nici sa nu am nevoie de ea.Daca as avea un tranzistor ca al tau KT81 si nu as gasi din prima datasheet pe internet, sigur ar ajunge la cosul de gunoi. Cumpar o data 50 de tranzistori pnp, 50 npn noi si am mai mult timp. Mai mereu cand cauti recuperate iti trebuie 4 la fel si ai doar 3 (eu tin mult la simetrie si la aspect). Un set de rezistente costa cativa euro (5 euro/1000 rezistente diferite).Cu piese noi stii ca ar trebui sa mearga montajul din prima, mai ales daca sunt smd e o teroare sa arhivezi componente pasive.

Link spre comentariu

@one: subscriu si eu. Cum ma inscriu in club? :rade:La casa ai avantajul spatiului, putand sa le desfasori, pe cand in cutiile de chibrituri comuniste intinderea este pe verticala. Lipsa spatiului este teroarea "colectionarilor" (asa ma autodenumesc). Cat despre extrasul de pe placi si eu folosesc aceeasi metoda, cautand datasheet-urile si apoi la cele la care nu am gasit datele sa incerc sa deslusesc macar tipul componentei din pozitia pe placa. Cat despre cosul de gunoi, mai rar pe la mine pentru ca un tranzistor poate fi folosit ca zenner sau ca dioda redresoare. Ce nu folosesc ajunge la "arhiva" care este o sticla PET de 5L in care le pun claie peste gramada dar pe categorii principale (semiconductoare, condensatori, rezistori, bobine si altele, integratele au cutia lor). Pot sa spun ca "mi-e mila" de o componenta profesionala (asa cum se gasesc in aparatele industriale, militare sau medicale) ca sa o arunc la gunoi, stiind ca este calitativ mai buna decat una din comert, chiar daca componenta are 10 sau 20 ani.

Link spre comentariu

Ceva asemanator mi se intampla si cu datasheeturile sau alte fisiere foarte interesante pe care le gasesc pe net si le salvez in calculator.Intrucat o cautare pe Google dureaza mult mai putin decat o cautare pe calculator (chiar si pe cel mai ordonat hard-disc tot exista "un PET de 5L" in care ajung fisierele "de sortat" ), de multe ori prefer sa le mai caut si sa le mai salvez o data.Cat priveste casa, cred ca nici o vila nu ar fi de ajuns pentru un electronist pasionat, caci intotdeauna vor fi lucruri de depozitat. Pacar ca viata nu este atat de lunga incat sa ne plicitisim. Lipsa spatiului este cea mai mare problema, eu de exemplu tin pe balcon lucruri destul de scumpe, cum ar fi o cutie pentru expunere UV sau statia de lipit cu aer cald (stau in garsoniera). Acum as vrea sa imi iau o mica freza (proxxon mf70) dar nu stiu unde sa o mai pun, imi dau seama ca pe balcon nu ar avea viata lunga.Computerul sta pe o etajera la 1.5m inaltime, impreuna cu imprimanta, monitorul agatat de perete, valize de aluminiu cu piese stau sub picioarele mele la "birou".... si cele mai multe sunt piese noi! In toate colturile casei am mici bibioteci cu carti. Scule in casa, scule pe balcon, scule in masina... of... colectionismul asta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări