Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telwin Tecnica 114 defect

tiritrobo

Postări Recomandate

Buna ziua,

La invertorul Telwin Technology 220/S, am gasit c.i. din sursa auxiliara UC2842A strapuns. Am inlocuit integratul si electroliticii din zona, am alimentat sursa printr-un circuit separat de 300v si sursa auxiliara a functionat fara probleme. Semnalul de atac al IGBT era corect.

Dupa refacerea schemei, c.i. a cedat din nou.

Am refacut trecerile condensatorilor electrolitici ( care aratau foarte rau ).

Ce ar trebui sa mai verific?

Multumesc.

Link spre comentariu

Tranzistorul din sursa se arde...adfica mosfet-ul? Sau numai integratul UC2842 crapa? Daca crapa si mosfet-ul atunci verifica snubber-ul din primarul trafului si asigura-te ca dioda zenner D29 si rezistenta R44 din poarta mosfet-ului sunt bune. Verifica si rezistenta R52 din sursa tranzistorului sa fie buna.

Si de ce postezi la Telwin 114? Ai mai jos link cu un topic unde puteai pune intrebarea.

Rog un moderator sa mute aceasta postare la cea din link-ul de mai jos.

Multumesc.

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
La 27.06.2020 la 20:02, mac01 a spus:

Puneti va rog doua igbt-uri la paralel cu rezistente de 1ohm in grila la fiecare...(pe cea de 10 ohmi o lasati acolo) si reveniti cu oscilograma. Puneti doar pe o ramura...ca sa vad ce se intampla cu semnalul. Masa osciloscopului sa fie la emitorul tranzistorului...exact la tranzistorul la care faceti masuratoarea.

Cu un traf driver bun va ajut eu.

buna ziua , mai aveti acel traf dtiver pentru Telwin 144 ?

Link spre comentariu
La 29.08.2020 la 20:09, mac01 a spus:

Tranzistorul din sursa se arde...adfica mosfet-ul? Sau numai integratul UC2842 crapa? Daca crapa si mosfet-ul atunci verifica snubber-ul din primarul trafului si asigura-te ca dioda zenner D29 si rezistenta R44 din poarta mosfet-ului sunt bune. Verifica si rezistenta R52 din sursa tranzistorului sa fie buna.

Si de ce postezi la Telwin 114? Ai mai jos link cu un topic unde puteai pune intrebarea.

Rog un moderator sa mute aceasta postare la cea din link-ul de mai jos.

Multumesc.

buna ziua , cum daca as pune 2 protectii  NC pe radiatoarele IGBT cum sa leg firele , in serie cu unul din cele 2 galbene care vin de la senzorul de pe traf ? Observ ca acel senzor este NC ( normal inchis )

Link spre comentariu

E bun si de 90 grade....dar depinde foarte mult de pozitia pe radiator. La 90 grade ar trebui sa-l cobori un pic mai jos...chiar langa igbt. Daca il pui mai sus e bine sa fie de 70-80 grade.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 2 ore, mac01 a spus:

E bun si de 90 grade....dar depinde foarte mult de pozitia pe radiator. La 90 grade ar trebui sa-l cobori un pic mai jos...chiar langa igbt. Daca il pui mai sus e bine sa fie de 70-80 grade.

multumesc , mai aveti acel traf driver pentru 144 ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări