Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

elman

Membru Activ
  • Posts

    446
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

elman's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. Siguranta nu este gandita pentru a proteja tranzistorii mosfet ci pentru a preintampina ce se intampla dupe ce intra mosfetii on scurt.
  2. Nu e buna siguranta de 50A, o baterie de 50Ah probabil debiteaza 400-500A. Siguranta trebuie sa fie apropiata de curentul maxim suportat de mosfe-turi.
  3. Sunt indicati corect. Testerul este facut de mine cu versiunea de soft 11 sau 12 nu mai retin exact.
  4. Am testat si eu tranzistor digital, il vede ca si tranzistor NPN dar Vbe este 1.5V.
  5. Prin metoda PNP nu prea merge, cu film sau cablaj fotosensibil se poate face.
  6. Nu am, eu nu am mai costruit esr-metre de ani buni.
  7. Atasez traducerea dar este in engleza nu in romana. Manual_ESR_v3_en.pdf
  8. O sa incerc si varianta asta cu U float=U bulk In meniul 5 nu are Li Ion sau LiFe, are floaded, agm parca si user defined. Eu am pus pe user defined si am setat 57,3V. Am incercat si cu floaded in meniul 5 si am setat di 27 floating la 55V dar nua functionat corect. Curentul de incarcare l-am setat de la 3x10A la 3x40A adica de la 30 la 120A, bateria suporta 200A curent de incarcare. Multumesc!
  9. Va salut, o cunostinta are un sistem trifazat off grid compus din 3 invertoare a cate 5kw, o baterie LiFePo de 14kw si panouri de 16kw. Invertoarele sunt noname, MODEL PIP5040MG. Sistemul a functionat bine (zice el) atat timp cat a avut baterii cu plump speciale pentru panouri solare. Tensiunea maxima a bateriei LiFePo este de 57,5V , invertorul are tensunea maxima de incarcare setata la 57,3V, bateria se incarca pana la 57,5 V apoi decupleaza (intra in protectie ) iar tensiunea de incarcare a invertorului se duce la 68V. Am zis ca e un invertor defect si supraincarca, am decuplat pe rand panourile de la intrarea in invertoare sa vad care este defect si am constatat ca, cu oricare doua invertoare incarcarea se opreste la 57,3V (la cat este setat invertorul) iar daca incarca tote trei tensiunea se duce 68V. Am presupus ca odata ce decupleaza bateria invertorul ramane fara o sarcina minima pe convertorul de incarcare si nu poate regla tensiunea de incarcare, am pus in paralel cu bateria un consumator (o foarfeca electrica) dar tensiunea tot nu se limiteaza la 57,3V. Ati mai intalnit astfel de situatii, ce sfat imi dati? Multumesc.
  10. Va salut, am un laptop Dell Inspiron de 15 am gasit schema sub denumirea dell vegas 15341-1 . Laptopul nu porneste , nu furnizeaza 3,3V ALWS si 5V ALWS din cauza ca nu primeste enable de la EC (ALWON). Circuitul ISL furnizeaza ACOK pentru EC dar EC nu mai furnizeaza ALWON pentru sursa 3,3V si 5V ALWS construita cu TPS51225. EC se alimenteaza cu 3V din 3VLDO de la TPS51225 . Pe butonul de power am 3V si ajunge la EC. Spuneti-mi va rog ce alte conditii pot inhiba EC a.i. sa nu furnizeze ALWON? M-am uitat pe schema, pe PLS dar nu-mi dau seama sau este defect EC. Nu am atasat schema completa pentru ca fisierul este mare. PS. nu am putut incarca mai multe poze, Multumesc anticipat.
  11. Am verificat nu am scurt.
  12. ok multumesc, il caut?
  13. La asta ma duce si pe mine gandul, as cumpara unul dar nu stiu cu ce s-al programez. Nu stitii pe unii care ti-l livreaza programat? Am vazut ceva magazin care vindeau memorii emmc programate custom .
  14. Daca rescri biosul aceasta zona " zona me" nu se rescrie? Am rescris bios-ul cred ca de 4 ori cu fisiere luate din diferite locuri si unde se confirma ca biosul este functional. Nu l-am scos de pe placa dar de fiecare data dupa programare l-am verificat si a dat ok, am intalnit situatii la alte laptopuri la care dadea eroare la scriere sau la verificare si trebuia scos de pe placa, m-i sa inutil s-al mai scot de pe placa. Tot ch341A am si eu.
  15. Va salut, am un laptop Asus x551ma rev.2, nu vrea sa porneasca, nu se aprinde ledul de power/charge. am: -19V power rail OK -3,3V si 5V alws OK - 1,8V bios OK - 3,3V SIO-EC Ok - 3,3V power button OK scade in zero daca-l apas - am 0,9V banuiesc ca e VCORE -nu am gasit o tensiune pentru PCH -curentul absorbit de la alimentator este de 7 mA restul tensiunilor nu sunt prezente. Am facut reset de bios apoi am rescris de cateva ori biosul dar tot nimic. RAM-ul l-am inlocuit dar fara rezultat -nu am scurt pe usb-uri -Bateria este moarta/dezactivata dar m-am documentat si am vazut ca porneste fara baterie. -Nu am scurt pe nici o sursa de tensiune, am verificat pentru s.c. toate MOS-urile D-S, G-S nu sunt in scurt. SIO-EC este un IT8985E / 1406-AXA, mi se pare ca este mort complet, nu se incalzeste. Dati-mi un sfat ca nu stiu ce sa-i mai fac, nu am experienta prea multa cu laptopurile. IT8985E din cate am vazut trebuie programat , am un programator CH341A dar nu am cabluri si adaptoare pentru programarea pe conectorul keyboard, merge programat si daca lipes niste fire la pini corespunzatori (nu am mai programat sio-EC!??? Multumesc anticipat pentru raspuns! P.S. o schema sau diagrama cu secventa de alimentare si semanlele m-ar ajuta mult.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines