Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

elman

Membru activ
 • Content Count

  321
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

63 core_reputation_level_4

About elman

 • Rank
  core_member_rank_2

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bistrita

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Daca bine imi amintesc autorul spunea undeva ca a scris programul in ASM si l-a compilat cu MATLAB de la microhip. De la codul in HEX, pentru versiunea 3, nu se poate obtine codul sursa ?
 2. Daca na-i chef sa faci un cablaj fa conexiunile cu fire dintr-o parte in alta. La +HT si -HT pui fir mai gros de 1,5.
 3. Felicitari pentru inovatie. Valoarea maxima masurata depinde de factorul de calitate al circuitului oscilant si valoarea rezistorului de protectie daca exista. Asta inseamna bobina cu rezistenta parazita cat mai mica, comutator cu rezistenta de contact mica, trasee groase, fire groase la sonde. Cu varianta clasica (fara rezistenta de protectie ) eu am masurat maxim 3,3uF. De la 0.1uF in sus se pot masura pe intrarea C&ESR. Un neajuns major al acestui aparat este protectia pe intrarea C&ESR. Daca se masoara condensatori cu capacitatea mare incarcati la 300V, protectia nu face fata. Mai multe persoane au avut aceasta problema.
 4. Mi-a soptit cineva solutia, se taie traseele in zona marcata cu rosu, la mine a fost necesar sa tau traseele pe toata lungimea diodei. Atasez o poza, poate mai apare si pe la alti aceasta problema.
 5. Multumesc pentru interesul acordat. Mai astept ceva opinii.
 6. Am verificat, banda nu este dezlipita, este ceva reflexie. La panelurile Samsung, Sony, pentru acest defect se intrerup semnalele CKV, CKVB si STVP dar aici nu le gasesc, banuiesc ca-i ceva panel chinezesc, poate sunt altcumva notate. Atasez o poza mai clara cu banda si semnalele.
 7. Va salut, am TV-ul din titlu cod placa CV9203H-Q42 chip 9203B fara brand pe el, are diplay-ul OK315DLEDM sau CK315DLEDM. Defectul se manifesta prin imagine multipla, incepe cu o singura imagine, dupa 10s cu imagine dubla si apoi mai multe imagini decalate pe verticala. Tensiunile de pe T-CON par afi ok, am 30V, -10V, 3,2V, 8V, 14V. Are cineva idee cum se poate rezolva acest defect? Multumesc.
 8. Nu-mi place sa refuz dar nu-i productiv sa fac asa ceva pentru o singura bucata. Nu cred ca se merita atat pt. mine cat si pt. dvs. . Era pe forum cineva care facea cablaje la comanda, poate ajungeti la o intelegere. Stima O seara buna.
 9. Inca o schema de senzor de miscare. Stiu ca uni unseri o sa spuna ca ultima postare a fost in 2012 dar poate schema mai intereseaza pe cineva.
 10. Multumesc pentru sugestii. Daca este RFID cred ca o las balta . Eu credeam ca este posibil sa fie un ca un tag antifurt (doar un oscilator LC) pe care odata ce-l scaneaza il si arde. Intereant este ca odata utilizat, a doua oara nu-l mai vede. De la un sistem cu RFID m-as astepta sa-ti spuna ca-i utilizat si nu-l mai poti utiliza.
 11. Acelasi sentiment l-am avut si eu cand mi-a arata aparatul si tubulatura, i-am spus "probabil nu se poate steriliza de aceea are acest chip". Ma chemat in alta sala si mi-a aratat un echipament asemanator de acelasi producator cu tubulatura identica mai putin partea de chip, aceasta tubulatura se poate utiliza la cel putin 20 de interventii. Tubulatura, in zona pompei are un furtun foarte flexibil, dupa multe sterilizari devine rigid si pompa nu mai functioneaza corec. Diferenta esentiala intre cele doua aparate este pretul, cel fara chip este de 2,5 ori mai scump decat cel cu chip.
 12. Va salut, ceva tubulatura de la un aparat medical este de "unica folosinta" si are atasat chipul din imagine. Este ca la imprimante, cumperi imprimanta scumpa ai consumabile reutilizabile si viceversa. La montarea tubulaturii chip-ul vine in fata unui "cititor" ( identificator) aparatul il citeste si porneste o pompa. Daca nu l-ai pus corect sau din diverse motive ai oprit aparatul sau doresti sa refolosesti aceeasi tubulatura aparatul nu mai porneste pompa si cere sa atasezi sau sa schimbi tubulatura. Impresia mea este ca e ca la tag-urile antifurt la magazin, un circuit oscilant care se si defecteaza (intentionat) la prima citire. Totusi in centrul are o zona patrata care pare a fi un chip, ceva semiconductor, ma gandesc ca poate fi un sistem RFID. Am masurat bobina respectiva, are rezistenta 6 ohmi, nu pare a fi chiar in scurt. Stie cineva ce este de fapt acest chip si cum as putea sa trec peste el? In ideea ca este un tag ca si cele antifurt cum as putea sa-i citesc frecventa?
 13. Ai scos ulterior si partea secundara. M-ar interesa schema daca are curentul la iesire crescator.
 14. Exact ca si cablajul. Eu le fac cu film sensibil la UV de la chinezi dar cred merge si transfer toner. Tabla de aluminiu am recuperat-o de la un monitor vechi dar cred ca merge si cu tabla din doza de bere. Trebuie doar sa diluezi foarte tare clorura pentru ca reactia este mult mai puternica decat la cupru, spre final a trebuit sa racesc clorura deoarece se incinsese foarte tare.
 15. Am mai facut un pcb pentru un GYSMI 161 ce avea exfolieri, de data asta am facut un film cu lipirea pieselor, pentru cei interesati https://youtu.be/rNM9_jy1aQ8
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.