Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scheme testate pt. amatorii de amplificatoare SE


hpavictor

Postări Recomandate

  • 3 luni mai târziu...

Etajul de amplificare si atac ar putea fi o configuratie Loftin-White daca R12 se leaga la catodul tubului U4 in loc de grila.Binenteles atunci anod U3 la grila U4 si astfel se obtine un pamant/zero virtual la grila U4.Este doar parerea mea de DIY-ler incepator.Trebuia sa puneti si ceva tensiuni in anozi macar.Eu nu inteleg de ce a fost pusa intrebarea...functioneaza ampliful conform schemei postate?

Link spre comentariu

  Iertati-ma! eu nu inteleg cum functioneaza aceasta schema,cel putin pana la grila de comanda (G1)6C33C,numai la prima "strigare" se vede ca potentialul G1(6C33C)-K(6C33C) este de -300V,adica un anemic cutrent prin tubul final de 6-7mA ,indiferent cum ne vom "juca" cu cele doua comutatoare, mai mult de atat sa presupunem ca o facem sa lucreze in aceasta configuratie "contra naturi",insa amplificarea primului etaj nu este suficienta pentru atacul lui 6C33C,sau ne trebuiesc 60Vpp pe intrare,nivel ce va aduce tubul U3 in pragul unui THD de peste 100% !!!!

  Eu am pus la punct schema,dar cu modificari MAJORE,asadar astept sa-mi explice cineva cum functioneaza,sa ma lumineze !!! :56

 

@simson a intuit foarte bine cum ar trebui modificata schema pentru a functiona,bineinteles si inca ceva modificari de finete,utilizand cele doua tuburi pentru atacul si polarizarea tubului final in configuratia propusa de @simson,o sa avem si o sensibilitate la intrare de 2Vpp pentru un 15W pe sarcina (difuzoar).

post-175212-0-27370000-1430127547_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

...cum titlul topicului este "Scheme testate...." inseamna ca... functioneaza... cumva...?!

  Poate exista si functioneaza,dar dupa schema asta NICIODATA!

 

Se vrea o copie dupa amplificatorul lui Ari Polisois (DCMB adica: Direct Current Modulated Bias) prezentat la Festivalul Triodei din 2006 si care dupa cate-mi amintesc a luat si premiu.

Referitor la aceasta idee gasiti aici : http://www.audiocostruzioni.com/a_d/idee/trasformatori-uscita-ari/trasformat-2-parte/trasf-2-ari.htm

 

Pot crede ca postarea unei asfel de scheme gresita nu a fost cu intentie,sper.

 

P.S am postat si schema CORECTA pentru atacul lui 6C33C in configuratia data.

post-175212-0-07993600-1430412880_thumb.jpg

post-175212-0-31192800-1430413578_thumb.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Pai scrie în primul post al acestui subiect , este o intenție de a scuti de munca de documentare pe cei ce doresc să cunoască și alte scheme sau soluții tehnice decât cele popularizate pe forum , în timp .Cine este inteligent , colectează informații și își poate forma propria viziune despre cum își poate construi DIY amplificatorul SE dorit .Cine și-a imaginat altceva , este în eroare :) !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări