Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Esab origo arc200


Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Se poate inlocui acel modul cu componente discrete...dar este mult de munca si trebuie si ceva experienta, altfel risti sa le distrugi si pe acelea la prima pornire.

In astfel de  cazuri foarte multi renunta la aparat....deoarece modulul original nu se nu se gaseste, iar daca se gaseste este scump.

Link to comment
Share on other sites

Incearca sa gasesti un e-mail sau o adresa la firma Esab. Dupa cate stiu un astfel de modul costa pe undeva pe la 100 euro.

Scrie la ei...poate te vor ajuta.

Am avut o problema similara dar cu altfel de modul...modul care continea doar patru igbt-uri, puntea redresoare si termistorul care monitoriza temperatura modului.

Am inlocuit modulul cu piese discrete...aparatul functioneaza perfect. Izolarea-racirea igbt-urilor am facut-o cu izolatori ceramici.

Am cateva poze...daca te ajuta cu ceva aceste poze de la lucrarea facuta sa-mi zici.

Am facut un cablaj cu tranzistoarele noi,un cablaj cu gauri si cose care intra exact in locul modulului.

Termistorul l-am pus intre doua tranzistoare direct pe radiator, iar puntea redresoare am fixat-o tot pe radiator dar mai departe de tranzistoare. Termistorul si puntea n-au avut nevoie de izolare.

Edited by mac01
Link to comment
Share on other sites

Din ce am vazut acest aparat are o durata activa de functionare de 120A/100%.

Driverele sunt micute, deci poti pune linistit patru igbt-uri...2 pe ramura de sus, doua pe cea de jos. Patru igbt-uri de 30-40A, rapide si cu capacitatea mica in poarta merg pe acest aparat fara probleme. Un osciloscop in astfel de cazuri este foarte bun si te va ajuta mult.

Cateva idei:

Tranzistoarele trebuie puse in jurul modulului cu legaturi cat mai scurte catre placa....eventual un cablaj fix este foarte bun.  Nu te juca cu fire imprastiate prin aparat sau impletite...vor pocni tranzistoarele instant la prima pornire. Izolatorii tranzistoarelor, am ales sa fie din ceramica...te uiti in catalog si acolo ai sa intelegi de ce am folosit acesti izolatori. Sunt scumpi....dar mult mai buni. Unsoarea termica ...o folosesti pe cea cu randamentul termic cel mai bun.

Mai jos ai doua poze:

Tranzistoarele cu placuta au fost fixate pe radiator si apoi am venit cu placa mama peste ele si le-am lipit. Intre ele vezi termistorul iar deasupra lor pe radiator am montat puntea.

Daca te hotaresti sa inlocuiesti modulul ...atunci spor!

 

IMG-0060.jpg

 

IMG-0064.jpg

 

 

 

Edited by mac01
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines