Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

update pentru CNC Zen Toolworks


Postări Recomandate

Salut colegi . Am o masina foarte veche Zen Toolworks 7x7 inch care are drivere pe port paralel . Am facut cu ea cateva cablaje PCB reusite,  fata/spate  in urma cu multi ani , dar pentru ca nu stiam bine cum stau lucrurile trebuia sa folosesc vreo 3 programe pana ajungeam sa trimit G-code .  As vrea sa o repornesc si va rog sa-mi spuneti daca pot sa-i fac un upgrade cu alte drivere incat sa functioneze pe USB sau chiar serial ?  Ce program ar trebui sa folosesc pornind de la fisierele gerber  incat sa nu mai fiu nevoit sa trec prin 3 programe diferite ? Pun un link cu aceasta masina in timp ce executa un cablaj  ca sa vedeti cum arata placa cu drivere .  

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cea mai simpla varianta este de a schimba electronica cu un arduino + 3 drivere capabile sa duca motoarele. Daca driverele existente sunt compatibile cu protocolul folosit de arduino si aveti cunostinte de electronica le puteti refolosi pe accelea renuntant la interfata actuala.

Eu am o jucatie (1610 cnc) cu arduino si-l folosesc doar cu grblControl 0.8.1 deoarece poate "scana" suprafata de lucru, in felul asta adancimea de frezare la pcb-uri ramane in limite bune chiar si cand cablajul e indoit.

Poate colegii cu mai multa experienta au idei mai bune, cunostintele mele in ale cnc-uriilor sunt extrem de limitate.

Link spre comentariu

Salut!

 

La fel ca stryx sunt un utilizator cu cunostiinte minime in tehnica CNC si sunt de aceias parere cu el, ca jucaria pe care o ai nu merita o investitie mare.

Eu am un CNC3018 cu o placa dezvoltata in jurul unui Arduino uno. Placi asemanatoare cu tot cu drivere pt, motoare se gaseste pe la chinezi, ali....

Avantajul este ca sunt bine documentate si ieftine( in jur de 100RON). Cred ca o sa mai ai nevoie de o sursa de 24V/ 6A minim, daca nu o ai deja.

Legat de folosirea soft-urilor nu cred ca exista o solutie facila. Spre exemplu eu folosesc Eagle(gerber, drill) - Flatcam(G-code) - Candle sau grblControl(g-code sender).

Eu m-am tot jucat cu aceasta placa si pentru aplicatii hobby e foarte buna. Are intrare USB si aplicatiile pentru folosirea ei sunt opensourece si intuitive.

Daca vrei sa te apuci de un upgrade cu o astfel de placa si crezi ca pot ajuta cu ceva.....

 

Spor.

 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Raspund dupa multa vreme si imi cer scuze de la la amandoi, gigimargaus si stryx . In timpul care a trecut m-am tot rugat de cate un nene sa-mi faca pcb-urile de care aveam nevoie . Am gasit asa cum mi-ati indicat un shield Arduino si ar ramane sa vad ce drivere imi trebuie  A4988 sau DRV8825.  Probabil treaba e in functie de ce motoare am pe masina . Sunt de acord ca am o masina de jucarie ,dar  functioneaza bine si parca as face o mica investitie ca sa vad daca ma descurc inainte de a cumpara una mai buna .  Intre timp am primit si un set de cablaje din China (pcbway), dar au ajuns dupa 10 zile  . Ca orice meserias am nevoie sa fac pentru un bloc 3 ,4 sau chiar mai multe versiuni si e clar ca varianta cu China nu are rost ca sa nu mai zic de faptul ca trebuie comandate minimum 5 identice . Pe 5 cablaje 12,5x12,5cm am dat 50Euro cu toate taxele incluse . 

Editat de Ungureanu Daniel
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări