Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gigimargaus

Membru activ
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About gigimargaus

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Bucuresti
 1. gigimargaus

  CNC 3018

  Problemele pe care le are sunt pe axa X si mai ales pe axa Z. Cum crezi ca poti rezolva aceste probleme?
 2. gigimargaus

  CNC 3018

  Multumesc pentru raspunsuri. Primul lucru pe care o sa-l fac, este sa masor turatia si curentul in functie de tensiune. Usor, usor o sa fac si upgrade la o sursa mai puternica si la un alt motor. Placa originala tot uateva sfaturi sn Arduino este. Are si un port de comanda a laserului. Poate o sa schimb A4988 cu DRV8825. mihaighe@: Ce softuri folosesti. Ceva sfaturi si impresii despre aceasta masina.
 3. gigimargaus

  CNC 3018

  E dificil. Motorul este alimentat din placa. Placa comunica cu un progam, din care pot sa ajustez viteza. Asta inseamna sa fac modificari in placa de control.
 4. gigimargaus

  CNC 3018

  Nu stiu daca o sa am timp,dar vreau sa masor curentul si turatia la diferite tensiuni. Am cautat pe net date despre acest motor, 775, dar valorile sunt diferite si contestate de altii. Motoarele pas cu pas sunt de tip 17HS1352-p4130, E un motor de 12V - 24V, la 1.33A si 1.26Nxm. Dar nici pentru aceste valori nu bag mana-n foc. Chinezu' spune, in documentatie, sa pornesc motorul de frezare la 600 rpm si apoi sa cresc turatia, daca doresc. Cica normele europene impun anumite restrictii de siguranta. Cert e ca, daca vreau sa pornesc motorul de frezare la o turatie mai mare de 600 rpm, intra o protectie(aproape sigur din alimentator), se opreste totul si trebuie sa-l scot din priza si sa-l las cateva secunde pana sa-l bag in priza si sa porneasca. Alta problema e ca dupa un astfel de eveniment, unele setari se schimba. Am incerca cu un alimentator de laptop(19V), dar cred ca motoarele de pe coordonate scapa pasi. Asa cum am banuit, este doar o jucarie, buna pentru cercurile de pionieri. La cati bani dai, nici pretentii nu prea poti sa ai. Chinezu' a fost sincer in prezentare si spune ca nu prea poti sa ai pretentii. Eu am luat aceasta masinuta, doar pentru cablaje, si sa invat cu ce se mananca un CNC. Toate cele bune. Sunt aproape convins ca, usor, usor si cu rabdare o sa reusesc sa o fac sa mearga cum vreau eu. De aceea orcie sfat sau sugestie de la cei care au o anumita experienta sau o astfel de masinuta , e binevenita.
 5. gigimargaus

  CNC 3018

  Multumesc. O sa studiez. @mihaighe A venit cu un singur alimentator la 24V, 6A. Are o placa numita GRBL care este defapt un Arduino Uno modificata. In ea se gaseste si un driver pt. motorul de frezare si un driver pt, un laser. https://www.google.ro/search?q=grbl+0.9&num=50&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_qqav1J_ZAhXSy6QKHa8UAjMQ_AUICigB&biw=1366&bih=675#imgrc=5wwdz_BIzabGLM:
 6. gigimargaus

  CNC 3018

  @valivoi pt. informatii. "Jucaria" are un motor de cc numit 775, pe el nu scrie nimic, dar cred ca nu trece de 100W si 1000rpm. Am facut o proba, dar, din prostie am pus o bucata de carton intre PCB si masa, rezultatul a fost ca in centrul placii a luat din material iar pe laturi nu. Cred ca o sa-mi construiesc intai o masa de sacrificiu din MDF. Am comandat niste freze tip deget speciale pentru PCB. Masina a venit cu 10 bucati defraza conice. Cred ca alimentatorul e prost dimensionat. Intra in protectie cand dau drumul la motorul de freezare cu viteza de rotatie mai mare de 600rpm si se opreste toata masina Pe el scrie ca scoate 24V la 6A. Am incercat sa bag fiserele gbr si xln din EAGLE in FlatCAM dar planul cu gauri este de 10 ori mai mare decat planul Top Layer.
 7. gigimargaus

  CNC 3018

  Mulumesc.
 8. gigimargaus

  CNC 3018

  Salut! Am achizitionat aceasta "jucarie chinezeasca" pentru realizarea de cablaje imprimate in regim de amator. Pe langa acest "CNC" am luat si un laser de 2W in 450nm. Cablajele vreau sa le realizez prin doua metode; 1. Prin gravare(pentru cablaje care nu necesita precizie mare, gen alimentatoare), 2. Prin vaporizarea unui strat de vopsea care in prealabil a fost depus pe cablaj(pentru o precizie mai buna). Acum problemele sunt multe, incepand de la tipurile de freze pentru gravare, regimul de aschiere, viteza de avans si setarea puterii laserului, cum realizez o masa de sacrificiu sau un dispozitiv care sa-mi permita sa pastrez referintele cand intorc cablajul pentru dublu strat, pana la inbunatatirea precizie si performantelor "jucariei". Orice sfat e binevenit. Multumesc.
×