Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

gigimargaus

Membru activ
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 core_reputation_level_3

About gigimargaus

 • Rank
  core_member_rank_5

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cred ca asta cauti: https://grabcad.com/library/rotative-ballnut-isel-25x10-1 https://grabcad.com/library/rotative-ballnut-isel-25x10-1 Le-am gasit in comentarile filmuletului de pe youtoube postat de PapaHell;
 2. Multumesc pentru raspunsuri.
 3. Salut! Am dat drumul la "utilaj". Problema aparuta este ca intai decupeaza exteriorul si apoi decupeaza formele interioare. Cum pot sa selectez sa-mi decupeze la sfarsit exteriorul? Multumesc!
 4. @nickrvl Sunt la inceput cu programele de tip CAD. pana sa folosesc mai multe layer-e mai am de invatat. Inca nu m-am hotarat ce programe sa folosesc. Acum lucrez cu nanoCAD si Fussion 360. Sa gasesti un program bun si gratuit e putin mai greu. Deocamdata doar desenez 2D si doream sa decupez piesa desenata intr-un mod cat mai usor si intuitiv. Multumesc!
 5. Salut! @mars01 Solutia propusa de tine e putin...asa... parca ma scarpin la urechea dreapta cu mana stanga. Inteleg ca acest program are limitarile lui. Am incercat sa urmez pasii sugerati de tine. Cand am ajuns la punctul 6. am selectat conturul care trebuie taiat la exterior apoi B si la Buffer distance: 0.5 la fel ca la decupare interioara(freza cu care tai are diametrul de 1mm). Am apasat pe Buffer Exterior dar nu avrut sa genereze noua forma. Asa ca am salvat si am generat G-cod-ul cu tool dia de 1mm si offset-ul out. Am bagat G-cod-ul in Candle(cu acest program lucrez ca sa comunic cu CNC-ul) si pare ok. Dupa parerea mea, de incepator, punctul 6. nu isi mai are rost. Off topic: Carcotelile mele nu au drept scop reprosuri. Este doar un feedback in scopul inbunatatirii acestui program. Intr-o lume care cei mai multi incearca sa scoata bani fara munca, exista persoane care creaza si inbunatetesc progrme fara un castig material(asa cred). Mai mult, ajuta incepatorii ( cand spun icepator ma refer doar la mine). Respect mars01 si echipei FlatCAM ! O alta problema: Masinuta(CNC 3018) pe care o am are si laser. Am luat-o pentru realizarea cablaje in regim DIY. Asa m-am gandit sa procedez: - cablaj dublu, vopsit cu sray negru pe amblele fete. - creat gerber cu Eagle -"arsa" vopseaua cu laser-ul pe ambele fete folosind o masa de sacrificiu cu o axa de rotatie pentru pastrarea referintelor cand se intoarce pe cealalta fata. -gaurire si decupare. Intrebare: Pot folosi FlatCAM-ul in etapa de "ardere" a vopselei cu laserul? Stie FlatCAM-ul sa "moduleze" puterea laserului?(masinuta foloseste un driver clona dupa Arduino Uno GRBL1.1) Multumesc!
 6. Salut! Sunt incepator in folosirea acestui program. Am cumparat un CNC 3018(o jucarie chinezeasca) si vreau sa o folosesc in principiue pentru electronica. Pt. o cutie cu mufe am facut niste desene in nanoCAD. Fisierele generate sunt de tip .DXF. Am importat fiserul in FlatCam si doresc sa generez g-cod-ul pentru a taia fetele cutiei. Cand generez geometria nu reusesc sa dau comanda ca unele forme le taie prin exterior si celelalte sa le taie in interior. Sper ca am reusit sa explic problema pe care o am. Help-urile programului sunt cam "subtirele" . Este cineva care poate sa ma ajute cu un sfat? Multumesc.
 7. Salut. Am folosit un LM7912 si i-am pus sarcina un LED cu o rezistenta de 1k8, deci un curent de aproximativ 5.5mA. Tensiunea = 13.2V.!!!??? Am mai pus inca 2k in paralel, asa, ca sa fiu sigur, => 11.8V. Asta cu cei de la ST fabricati probabil in China. Am gasit prin troace o placa americana de la un echipament pro dezafectata care are varsta de peste 15 ani si am scos din ea un LM7912CT de la Natinal Semiconductor. L-am verificat. Spre uimirea mea avea 11.9 V cu sarcina doar rezistenta interna a multimetrului digital care cred ca are peste zeci de Kohmi/Volt. Fiecare poata sa traga concluzia.
 8. Salut. Aveam prin dulapuri cateva LM-euri. Dupa ce am vazut ca nu reusesc m-am ambitinat. Pe viitor o sa folosesc regulatoare de curent mai mic, acolo unde e cazul. Multumesc.
 9. Conluzii: Pt. mine. Trebuie sa citesti cu mare atentie foaia de catalog. Daca cond. iesire e mare trebuie sa pui dioda antipararel pe iesire. Acest integrat vrea curent de sarcina minim 5mA. Eu am alimentatcu el un TL071 care "suge" un curent in gol in jur de1.5mA. Eu am mai folosit mai demult aceste tipuri de regulatoare(cand ereau raritati) si nu am avut astfel de probleme( probabil datorita LED-urilor de control, aveam acest obicei, sa pun asa ceva). Aceste integrate sunt facute de Chinezi sub sigla ST cu aprobarea celor de la ST. Pe siteul ST scrie ca sunt fabricate in China. Nu e vina lor(dadeam vina pe calitatea "chinezeasca"), este vina mea. Off topic: Dupa multa vreme am dat jos "electronica" din pod si am crezut ca sunt depasit. O sa-mi mai dau o sansa. De aceea: informer ratza vijelie02 Nostalgic eu, Weler-ul, osciloscopul , instrumentele de masura, si alte acareturi Va multumim! Acestea din urma ereau sa zboare la ghena. Cu respect. Problema fiind lamurita si rezolvata, daca un moderator considera ca nu mai e nimic de adaugat, topicul se poate inchide . Inca odata multumiri tuturor.
 10. Salut! Am facut niste teste: Vin Vout Fara Rload Vout Rload =1k 15V 11.74V 11.74V 20V 11.74V 11.74V 24V 15.30V 11.74V 28V 18.90V 11.75V
 11. Salut Traful este unul de cablaj, pe el scrie 2x 12v, dar scoate mai mult in gol, fara sarcina. Dupa punte am masurat tensiune cu doua multimetre digitale , unul este "True RMS". Amandoua indicau aproximativ +/-26v DC si 0.0..V AC. Am pus si osciloscopul, poate, poate decopar ceva, dar...nimic. Puteti sa radeti. Asta e. Cred ca se intampla si la case mai mari.
 12. Salut! Pe LME-uri scrie L7912. O sa variez sarcina pe iesire sa vad rezultatele. In foaia de catalog de la ST, in aplicatiii nu exista rezistenta de sarcina, dar. scrie ca "Quiescent current" este de 3mA. Va tin la curent,
 13. Cateva detalii. Sper sa nu plictisesc. Alimentator diferential de mica putere +/- 12v pentru un amplificator cu 4x TL071 Traf 2x12v AC -> punte cu 4x 1N4007 -> filtraj cu 2x 470uF -> LM7812 si LM7912 -> filtru pi RCR 10uf, 10ohmi, 10uf -> rezistenta descarcare cond, 1k5. Partea de +12v merge perfect(11,97V indiferent de conditii). Dupa puntea de diode am +/-26V. Stiu, am verificat de 10 ori foaia de catalog, Am facut un punct de referinta la masa, ca sa nu am probleme. Fata de el am masurat in mai multe puncte de masa: la iesirea din traf, la pinul de masa al LM-ului si la iesire ; 0.0...V. ??
 14. gigimargaus

  LM7912 defect

  Am luat un LM7912 si alimentat la -26v, scoate la iesire -15v. Am verificat circuitul, am studiat foaia tehnica, totul ok, dar... tot in jur de -15v. Am cumparat din alte magazine, La fel. Mentionex ca toate LM-urile sunt marcate L7912, de la "ST" dar toate au un cod "CHN", probabil din China. Dupa cateva incercari am observat ca tensiunea de iesire e depedenta de tensiunea de intrare. Intrebare; S-a mai intilnit cineva cu aceste probleme, sau pun electronica in cui, petnru ca e ceva care imi depaseste posibilitatile intelectuale si pregatirea? Daca cineva s-a intalnit cu acest fenomen, rog sa-mi spuna cum a rezolvat aceasta dilema, de unde a cumparat LM-uri in care sa ai incredere. Alte sfaturi sunt binevenite. Multumesc anticipat.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.