Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 8 minute, sesebe a spus:

Schimbind condesatorul nu trebuie sa creasca tensiunea.

Creste doar daca ai condesatorul original defect si creste doar fata de masuratoarea pe cel defect. Asta inseamna ca poti folosi condesator avind marcata pe el aceeasi tensiune ca si la cel original. In unele cazuri (destul de rare dealtfel) tensiunea maxima a celui riginal este la limita si atunci este util sa pui un condesator de tensiune mai mare.

 

Am o nedumerire totusi: cine mai foloseste televizoare CRT acum cind nu mai ai transmisie terestra analogica si foarte multe canale sint HD?

As intelege ca mai tii un TV CRT din inertie dar daca s-a defectat cine mai cauta sa-l repare? Si nu-i vorba de un singur TV, vad ca ai un tir intreg.

Fiecare are o pasiune si o placere. Nu le mai folosesc pentru televiziunea analogica ca si normal o sa dispara.si nu am un tir in treg. Doresc sa cunosc eu in perspectiva. Inainte era alb negru si cand sa pun mana si pe aistea color a murit.

Stiu dar eu le mai folosesc si am piese la ele.Doresc doar sa stiu tensiunile care pleaca din primar si secundar pentru fiecare etaj in parte sami fac o idee pe viitor.Va multumesc

Acum 4 minute, dan-a2 a spus:

Cumpara neaparat un ESR-metru  , electroliticii se inlocuiesc cu unii noi nu recuperati de pe cine stie ce placi vechi ..

Domle dispun dar eu ma refer daca eu inlocuiesc respectivi condensatori si tensiunea Tv obligat se mareste.Daca de exemplu eu am in alimentare filtrajul de 220uf/400v si e clacat. eu pun unul nou la aceeasi valoare si tensiunea se modifica acolo cu 1 v sau mai mult cum fac acele masuratori la respectiva.Doresc sa cunosc fiecare tensiune in partea de alimentare si in partea Secundara pentru fiecare circuit tranzistor din schema stiu fiecare este diferita Dar o idee. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Domle tin la tv cu tub deoarece are culori mai vii mai apropriate de ceele naturale.Plus ca el functioneaza pe partea euroscart. Dar am intalnit unele probleme pana nu masori o tensiune poti schimba la el piese pana iti vine batranetea pana nu masori cei acolo plangi la el ca nu te onoreaza cu imaginea.tin sa apreeciez ca am reusit unele sa le Repar cu ajutorul Dumneavostra :). Multumesc

Editat de Cristi Burghiu
Link spre comentariu

oricum , daca nu stii principii de functionare , degeaba stii ce tensiuni sunt intr-un tv...

si este valabil pentru orice aparat electronic

principiile se refera la cazuri generale , iar tensiunile dintr-un tv la cazuri particulare pt tv-urile respective (daca vorbim de tv-uri)

nu are nici o relevanta sa cunosti tensiunile din tv , daca nu stii ce alimenteaza acea tensiune si ce face etajul alimentat

de exemplu la LCD-uri Von (sau VGH) poate avea valori de la 24 volti pana la 33 volti...si ce e cu asta ? aceste tensiuni au aceeasi functie intr-un display si sunt total diferite...

 

Link spre comentariu

Domnule cosmin tensiunile difera in functie de diagonala tubului si de tub.am obs ca la (tuburi flat tensiunea e de 125v) la (tub normal de 115v) la (tuburi slim ultra slim 130v 135v) Da domnilor sa inventat google dar google nu ma invatza sa repar ci expereinta si cunostiintele acumulate. Acest domeniu elforum tot pe google lam gasit. Stiu cate ceva dar nu tot.

 

Din alimentare pleaca o anumita tensiuni pe magistrale la fiecare circuit in parte.

Imi plac CRT deoarece vin la mine aicea de unde sunt eu multi si cand gasesc un defect mai nasol e buba La sat se mai folosesc CRT-uri dar conteaza si piesele daca se mai gasesc pentru ele in special Traful de lini compatibile cu Tubul.

 

Problema este si va fii intot deauna Tensiunea daca nu stii ce masori degeaba schimb piesa ca nu ma onoreaza cu imaginea .

 

Tensiunea B+ difera, tensiunea pe cadre, Tensiunea pe care procesorul comanda celelalte circuite, Tensiunile primare si cele secundare. Tensiunea in stanby Tensiunea de pornire a tv-ului. Tensiunea se mareste sau se micsoreaza unele au potentiometru de reglaj a tensiuni altele nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări