Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cosmin Marian

Membru activ
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

About Cosmin Marian

 • Rank
  Nou venit

Profile Fields

 • Location
  Godinesti Zam

Recent Profile Visitors

52 profile views
 1. Bună ziua, motorul este defect (întrerupt înfășurare stator), eu la acest defect altceva nu am depistat iar ca piesă de schimb se găsește la Electronic Service Pâncota, numai bine Cosmin.
 2. Bună seara, într-o postare anterioară am arătat detaliat cum se verifica sistemul de aprindere cu CDI și bobina de inducție separat, numai bine Cosmin.
 3. Buna seara ,pinul dfm la borna DF releu regulator tensiune.
 4. Buna seara,releul se leaga in urmatorul fel:rosu+,verde-,negru la galben stator,roz la galben stator ,galben la galben stator,iar condensatorul electrolitic este necesar doar daca nu se foloseste bateria si valoarea lui trebuie marita la 10000uF/25V pt. mentine tensiunea in instalatie fara baterie la14,4V ,numai bine Cosmin.
 5. Bună seara, verificați dacă electrovalva este alimentată cu tensiune (220v), dacă este tensiune verificați rezistivitatea ei adică rezistență electromagnetului care trebuie să fie în jur de 3,5 kohmi, personal eu am întâlnit contact electric imperfect, o seară frumoasă vă doresc, toate cele bune Cosmin
 6. Bună ziua eu aș folosi un condensator electrolitic 470MF /25V, toate cele bune Cosmin
 7. Bună dimineața dnu Iulian, îmi pare foarte rău că nu merge prin rescriere, eu software nu am, vă doresc o zi frumoasă cu respect Cosmin.
 8. Bună dimineața, eu recomand pt. leduri și nunumai Electronic Service Pâncota sau Unicas Piatra Neamț, cu respect Cosmin.
 9. Bună dimineața,nu ați încercat cu citirea lor, salvare și rescrierea pe altele noi cu respect Cosmin.
 10. Bună dimineața, deasemenea am înțeles dintr-o postare anterioară că backlightul se aprinde și în stand-by ceeace nu este normal, responsabil find mosfetul care-l comandă rezistență drena sursă scăzută, scurt sau comandat greșit, cu respect Cosmin.
 11. Bună dimineața, eu în primul rând as repara sursa, tensiunea din care se alimentează invertorul led, în stby 31volti este foarte mare, sunt sigur că nu ar trebui să fie mai mare de 24 volți, deasemenea și celelalte tensiuni livrate de sursă nu sunt în parametrii, adică mari deoarece este acelaș chopper. Toate cele bune, cu respect Cosmin.
 12. Bună dimineața, pe lângă cele specificate de dnu Vali în postarea anterioară eu recomand și observarea dacă ecranul redă imagine prin poziționarea fasciculului de la o lanternă pe ecran și urmărit dacă este imagine pe ecran (imagine de pe programul sau sursa de semnal). Toate cele bune Cosmin
 13. Bună seara, verificați tensiunea de escitatie, borna DF și masă în de 12volti , rezistența rotorului care trebuie să fie în plaja 2,2-4,7ohni, înfășurarea stator, punte redresoare, dacă nu există tensiune de escitatie schimbați releul regulator de tensiune, mult succes vă doresc cu respect Cosmin.
 14. Bună seara, eu am reparat Vortex cu două barete și șase leduri pe bareta și ledurile au fost de 6 volți, adică testerul pe care-l folosesc îmi arată o tensiune de 5,7 V pe domeniul de 1mA,eu sunt de aceeași părere cu dnu Florinel, sigur ledurile sunt de 6 volți, numai bine Cosmin.
 15. Bună ziua, ulterior am redus curentul prin leduri și din meniul de service sau din sursa lor de alimentare cum am specificat în postările anterioare adică, eliminarea din sursa mosfetului care comandă backlightul a două rezistente la sursele Vestel iar la cele Samsung prin inserierea a unei rezistente de 1ohm, așa cum este specificat în revista SERVICE TV editată de dnu Tavi căruia pe acestă cale ii mulțumesc foarte mult, toate cele bune Cosmin.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines