Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema cablaj pentru proiect facultate


Postări Recomandate

Salut am un proiect la facultate si trebuie sa fac un cablaj. Am facut schema cu Multisim dar nu cred ca-mi iese bine cablajul cu ultiroute iar alt program nu stiu sa folosesc. Ma poate ajuta cineva va rog? A.O este 741 .Nu stiu daca am pus bine TEC BFW11 si potentiometrul.Uitati si poze cu schema in multisim si originala

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Presupun ca acea placa de laborator este o placa de test... atunci acele componente aflate "in aer" sunt in legatura electrica, numai ca legatura se afla sub cablaj.Pentru a realiza un cablaj iti trebuie o schema electrica functionala, adica fara componente "in aer". Citeste bine cartea, sunt sigur ca specifica undeva conexiunile electrice...

Link spre comentariu

Asa trebuie sa arate.Nu e nici o conexiune nicaieri inafara de cea de pe schema.Alea exista pentru a se putea introduce in circuit cu fire mufate si a da alte rezultate.Prin urmare dupa schema aia imi trebuie cablaj.

Link spre comentariu

@Ghimpe, daca puteam sa fac schema o faceam,fara sa mai pun alte intrebari.Pana la urma de asta am apelat la ajutor aici.

Pai in primul post zpuneai asa:

Am facut schema cu Multisim [...]

Pai ai facut schema sau nu ai facut schema?Daca circuitul va fi folosit pe o placa de laborator, de ce iti trebuie cablaj?
Link spre comentariu

Am schimbat proiectul ..am facut schema cu Eagle dar la final imi dau ogramada de fire unul peste altul.Eu vreau sa fac montajul pe un singur strat .Cum ii dau de cap?Mai jos sunt atasate poza cu schema si proiectul in eagle.

Link spre comentariu

Rearanjaza piesele pe placa, eventual pe ici pe colo lungeste lungimea terminalelor la rezistente/diode/alte componente astfel incat sa poti trece cu traseele printre picioarele lor si sa reduci traseele de cupru in anumite locuri (mai mult spatiu de manevra)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări