Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu cuplaj dublu la sarcina...


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Am tradus liber un titlu, dintr-un articol aparut intr-o revista de maghiara de radiotehnica... Voi incerca sa prezint pe masura documentarii aspectele acestui tip de amplificator, recunosc, pentru mine, o schema mai rar intalnita. Din prima parte rezulta ca tuburile sunt EF86, ECC83 si EL84...

Partea finala este gen McIntosh,
Link spre comentariu

Asa este Marius, este prezentata doar traseul de AC... Intr-adevar este o inspiratie McIntosh... Atasez parametrii care sunt demne de toata atentia si schema interesanta care merita sa fie realizata...

 

Nu stiu daca se poate simula o asemenea schema cu doua transformatoare...

 

 

P.S. am o descriere sub forma de OCR.pdf al articolului cu o rezolutie medie...

post-175977-0-91998600-1455873782_thumb.jpg

post-175977-0-38966600-1455873797_thumb.jpg

post-175977-0-20401000-1455873820_thumb.jpg

Link spre comentariu

McIntosh cu două trafo:

Nu sunt doua trafuri de iesire,unul este de atac ,iar celalalt este de iesire,adica vreau sa spun ca nu are legatura cu configuratia propusa spre analiza de dl.Feri Visky.

Referitor la schema postata de dl.Feri Visky,ca o parere personala,pot spune ca realizarea practica a celor doua transformatoare de iesire este destul de pretentioasa.

  Energia pentru difuzoare este generata de cele doua secundare in paralel si in faza,asadar cele mai mici diferente intre cele doua transformatoare va duce implicit la diminuarea nu numai a eficientei energetice dar si  alterarea performantelor.

  Aceasta "gaselnita" a dus cu timpul la modernizarea acesteia tot de catre ingineri de la McIntos prin arhicunoscuta arhitectura a trafurilor McIntosh.Ideea de a utiliza pentru un amplificator stereofonic patru transformatoare de iesire,doua drosele si inca doua transformatoare de alimentare (8 transformatoare !!!),parerea mea este ca te face sa uiti de performantele acestui amplificator care pana la urma nu sunt chiar de varf,zic si eu !

  Abordarea unei scheme McIntosh cu EL84 mi s-ar parea mult mai inspirata si chiar usor de abordat,ca sa nu mai vorbesc de realizarea practica a transformatoarelor de iesire.

 

Exemplu de inalta tinuta dar si realizare aici :

 

http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Alexander-Linden-EL84-Amp/Amp.htm

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări