Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung pentru lemn cu Universal


Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache

Postări Recomandate

Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache

Salutare,

 

vreau sa imi construiesc un strung pentru lemn, dar am nevoie ca lemnul sa fie prins intr-un singur capat pentru a-l putea gauri pe toata lungimea lui. Scopul pe care il urmaresc este acela de a crea instrumente muzicale traditionale. Am mai facut pana acum din teava PPR, dar vreau sa fac si din lemn.

Cum se monteaza un Universal? Prin filet? Credeti ca daca prind in el un cilindru din lemn de vreo 700 mm o sa-l tina bine fara un punct de sprijin si in partea opusa?

Ca motor am unele de la masini de spalat, dar nu stiu daca au suficienta putere. In caz ca nu sunt bune am si unele mai mari.

 

Puteti vedea in pozele de mai jos cum cineva gaureste un lemn exact asa cum vreau si eu, doar ca eu nu imi permit un strung "de-a gata", facand totul din pasiune.

post-237832-0-20671400-1414057656_thumb.jpgpost-237832-0-97458600-1414057664_thumb.jpg

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache

Credeti ca ar functiona o lineta facuta de mine cu trei suruburi care se strang pe cilindrul din lemn, poate cu niste role, ceva, ca sa reduca frecarea.? Nu imi dau seama cum arata o lineta cu rulmenti din pacate, am vazut linete doar in poze.

Teoretic as putea sa fac cavalele si din doua bucati, chiar daca nu e asa autentic, dar nu stiu nici daca 350 mm e destul de putin ca sa se roteasca in siguranta.

Incerc sa gasesc cea mai simpla cale, sper ca cu ajutorul dumneavoastra o sa o gasesc. E, pana acum, singurul forum unde se discuta si despre prelucrarea lemnului la strung pe care l-am gasit.

Link spre comentariu

Va functiona cu o linete la care in capul suruburilor de reglaj ai montat rulmenti.O poti face,uite aici cum arata:

http://www.hobby-tools.ro/143-accesorii-strung-wabeco

Vezi ca este aici un topic al unui coleg care a facut un strung de lemn,inspirate de acolo,eventual ia legatura cu el poate te sfatuieste.

Uite si o alta lineta cu rulmenti:

post-187186-0-28558400-1414063613_thumb.jpg

Editat de mihaighe
Link spre comentariu
Vizitator Ionuţ-Alexandru Bătrînache

Am vazut topicul respectiv, dar am zis sa nu il poluez aiurea, cum eu voiam sa folosesc strungul in alt mod. O sa intreb si pe acolo cate ceva.

Multumesc pentru linkul cu lineta, pare simplu de facut, va trebui doar sa strunjesc lemnul cilindric ca sa il prinda lineta bine.

 

Despre gaurirea lemnului imi puteti spune ceva? Se poate gauri asa ca in pozele de mai sus, cu "mana goala", adica fara sa prind sculele intr-o mandrina?  De aici am luat pozele, puteti vedea si sculele folosite pentru gaurire: http://www.mimf.com/phpbb/viewtopic.php?f=9&t=2811

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări