Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

IMPORT tuburi electronice CHINA

Evaluează acest subiect


Postări Recomandate

Stie cineva vreun importator de tuburi electronice din China ? Sau furnizori/producatori de tuburi electronice din China ? Am oarece prienteni care merg de cel putin patru ori pe an in China, dar cu alte treburi. Unul din ei pleaca la sfarsitul lunii martie. Sau oferit sa caute, dar macar sa le dau un fir, un reper, altfel cauta acu' in caru' ca fan. Se deplaseaza in zona Sanghai si Guangzhou. Nu se stie de unde sare iepurele.

 

Daca performantele tuburilor chinezesti sunt indoielnice, atunci efortul ar fi inutil.

Editat de monday
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Salut

Si eu merg , am mers de .....nu mai stiu cite ori in China .

Am fost inclusiv la fabrica Shuguang ,prin 2008 vroiam sa import tuburi , problema nu este calitatea tuburilor , asta cu calitatea slaba a tuburilor chinezesti este o prostie tipic românească , cea mai mare problema este cantitatea pe care doreste sa ti-o vinda fabrica , daca cumperi direct de la producator obtii cel mai mic pret dar si o cantitate impusa .

Ai pret bun dar si zeci de mii de tuburi , probabil stocul importat va fi epuizat de stra- stra- nepotii importatorului .

Daca doresti cantitate mai mica trebuie sa le cumperi prin interpusi , cu alt pret .

Ar mai fi o problema , sunt citeva magazine online din vest sau SUA care au batut palma cu producatorii de tuburi chinezi,rusi,slovaci , este foarte posibil sa nu iti vinda tuburi , acele magazine online avind exclusivitati .

Eu cind am fost la Shuguang am dat o tura prin fabrica , am fost invitat la masa de chinezii care se ocupau de marketing- vinzari , totul ok , cind am auzit ce cantitate minima imi pot vinde .....mi-a ramas orezul in git , basca ca trebuia sa cumpar toate modelele produse de ei , ar fi fost interesanta afacerea dar....in cit timp si unde vindeam zeci de mii de tuburi ? Afara piate....in Romania cred ca greu , romanii avind fobie la tot ce este marcat cu Made in China , cu toate ca cam tot ce folosesc este tot Made in China .

Cam toti producatorii de echipamente cu tuburi folosesc si tuburi chinezesti , piata tuburilor este impartita intre chinezi , rusi , slovaci .

Link spre comentariu

Multumesc Viorele, floare de primavara,! E clar, trebuie sa ne luam gandul. Cu certitudine, produsele made in RPC sunt pretuite functie de calitate, vrei un produs de 1$ iti da un produs de 1$, vrei acelasi produs la 10 $, nici o problema, calitatea va fi de 10 ori mai buna. Indiferent de producator, calitatea costa, asta este adevarul. Multi producatori, indiferent de domeniu, din UE, si-au mutat fabricile in China.

 

PS: Ma gandeam ca , la cantitati mici, l-ar putea aduce in bagajele de mana, deh, tipic romaneste. vorba-i, de unde sa le cumpere si, mai ales cat costa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc Viorele, floare de primavara,! E clar, trebuie sa ne luam gandul. Cu certitudine, produsele made in RPC sunt pretuite functie de calitate, vrei un produs de 1$ iti da un produs de 1$, vrei acelasi produs la 10 $, nici o problema, calitatea va fi de 10 ori mai buna. Indiferent de producator, calitatea costa, asta este adevarul. Multi producatori, indiferent de domeniu, din UE, si-au mutat fabricile in China.

 

PS: Ma gandeam ca , la cantitati mici, l-ar putea aduce in bagajele de mana, deh, tipic romaneste. vorba-i, de unde sa le cumpere si, mai ales cat costa.

Daca miroseam eu singe de profit , crezi ca nu o faceam ??

La bagaje de mana ? Cala ? Poti ramane fara ele sau sa platesti cit nu face .

Vulturii de la vama isi fac imediat aparitia cind stiu ca vin calatori romani din China , Hong Kong , toti compatriotii fac escale te miri pe unde , insinte de a se imbarca pentru Otopeni , vamesii stiu cursele cu " chinezi" , si apar pe la bagaje " aveti ceva de declarat ? " Apoi incepe tambalaul .

De citeva ori am avut si eu clinciuri cu ei , aveam cam 40 de camasi si T-shirt , eu stiam "combinatia" si le taiasem etichetele , cind apare un vames care culmea copilarise cu mine in cartier , cind eram pustani ne jucam impreuna , incepe cu dume ca am prea multe , ca o fi ca o pati , i-am spus ca am fost plecat trei saptamani din tara si sunt schimburi , ala o tot tinea pe a lui , pina m-a lasat nervii ( veneam din HK , cu cea mai lunga ruta , prin Amsterdam cam 16 ore de stat numai in avioane , rupt de oboseala ),i-am pus pe nume si ca face pe bulangiul cu mine si ca imi bag ceva in ele de toale , ala se facea ca nu intelege , ma intreba in continuu de toale , i-am spus ca eu ma schimb des , nu vede ca au lipsa etichetele ? Pina la urma i-am zis ca decit sa platesc vama , mai bine le arunc la gunoi , pina la urma am plecat , nu avea cum sa dovedeasca ca sunt noi, eu stiu ce vroia el , vroia o camasa sau un T-shirt , toate fiind de brand.

Cam asta este cu adusul la bagaje de cala sau mana , te poti scoate , daca stii ce sa aduci , iti scoti minim biletul de avion.

 

Un pont

Daca vreti sa zburati in China,Hong Kong , zburati cu Turkish Ailines , o ora pina la Istambul apoi in ce directie doriti , au cele mai bune servicii pe avioane , avioane noi Boeing 777 Dreamliner , cele mai scurte rute , pentru 200 de euro in plus pori calatori la clasa confort - se poate intinde scaunul, dormi ca boierul .De evitat KLM , bilete scumpe , ruta lunga , avione Boeing 747 de pe vremea lui Pazvante , mancare nasoala . Eu am calatorit in China cu toate companiile mari ,KLM,Austrian, Lufthansa ( astia au avioane noi dar servicii de trei lei in avion ) Air France , cum spuneam Turkish Airlines ii bate pe toti la cur , la tot .

monday , chinezii iti dau ce platesti , cei care importa dicteaza calitatea importurilor , chinezii fac de citi bani doresti tu sa platesti , nu ei sunt vinovatii de calitatea slaba a unor produse .

Cind lucrezi direct cu o fabrica , chinezii iti arata produsul la calitatea maxima pe care il pot face , cu un pret , daca nu-ti convine pretul , incepi sa mai tai din el , cum ? Sa luam de exemplu un carucior de piata , ii pui roti mai mici , material mai subtire , mai renunti la un accesoriu , asa scazi pretul pina la cit iti convine tie , simplu , chinezul face ce platesti .

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Exista in Romania si in tarile ex tratatului de la Varsovia o cantitate ca sa nu spun imensa , suficienta si la preturi rezonabile de tuburi de calitate inestimabila .

 

Este si nu este adevarat ce spui ,aici se discuta despre afacere , da pentru diy hobby sunt ok modelele de tuburi fabricate in fosta URSS dar pentru profesioniști nu , comunixtii rusi au fabricat putine modele de tuburi compatibile cu cele din vest , ce faci cind ai de schimbat 6 ECC83 si 4 EL34 intr-un amp de chitara ? Ca rusii nu au fabricat asa ceva .

Eu stiu la ce te referi , la stocurile care au ramas prin unitatile militare sau alte institutii care foloseau tuburi , discutam doar de tuburi NOS fabricate inainte de a aparea colaborarea fabricilor rusesti cu alte firme .

Sa dezvolt un pic , singurele tuburi rusesti NOS care poat fi folosite in ampurile de chitara sunt 6P3C-E , sa inlocuiesti 6L6 , 6J32P in loc de EF86 ,6P14P in loc de EL84 , atit.

6H2P nu poti pune in loc de ECC83 , din doua motive , alte legaturi la filamente , Ufk 100V .

Acum sa trecem la ampuri, preuri pentru hi-fi , o sa ma refer exclusiv la amplificatoare de " magazin " aici se pot folosi :

6H8C in loc de 6SN7GC

6H9C in loc de 6SL7GC

6P3C-E in loc de 6L6

6H23P in loc de E88CC

6J32P in loc de EF86

5T3C in loc de 5U4

6P14P in loc de EL84

Cam atit , mai este o mare problema , foarte multi utilizatori doresc inlocuirea tuburilor uzate sau ca upgrade cu tuburi NOS vestice sau americane !!!!!

 

Daca ai o comanda , cazul meu , este destul de greu sa convingi omul pentru ai face un amp ,preu , cu tuburi rusesti NOS , mai ales tuburi novale " mici" , oamenii vin cu idei deja fixate in cap .

De tuburi finale nu mai vorbim , ca rusii nu a fabricat NOS EL34 sau tuburi din seria KT.

In regim de amator , diy , fiecare poate folosi ce tuburi rusesti doreste.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Fiecare cu ce-l doare... in afara de amplificatoare de chitara (cu piata de desfacere exclusivista ) mai exista si piata Hi-Fi , mult mai larga si mai diversa , piata la care eu am facut referire atunci cand am facut afirmatiile anterioare . Lampile rusesti fabricate pana prin anii 80 chiar sunt inegalabile si incomparabile calitativ cu ceea ce se fabrica in zilele noastre. Conditia este sa aiba diamantul stilizat , imprimat pe ele !

Editat de romicap
Link spre comentariu

Mare pacat, ca pretutindeni, pe vremea cand noi produceam aparatura radio-tv cu tuburi din import, viitorul era considerat ca apartinand doar semiconductoarelor. Sfarsitul anilor '60, inceputul anilor '70.

Altfel, cu siguranta ne-ar fi pricopsit 'nea Nicu si cu o fabrica de tuburi electronice, pe fondul dorintei de a produce tot ce se poate, in spiritul societatii socialiste multilateral dezvoltate :d.

Azi am fi vorbit si de tuburi romanesti, poate la fel de bune ca si tranzistoarele BC produse dupa patent american.

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări