Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hidroizolare hazna betonata


Vizitator villara

Postări Recomandate

Vizitator villara

Doresc sa hidroizolez etans o hazna betonata. Am sapat groapa si urmeaza sa torn betonul armat, nu stiu in ce faza a executiei sa aplic membrana pentru hidroizolatie . Poate ma ajuta cineva cu o parere sau poate chiar a executat asa ceva. Daca ar fi sa aplic membrana dupa ce torn betonul, ar trebui sa mai scot pamant de jur imprejur si este foarte greu, solul este cu continut de piatra si o argila rosie lipicioasa.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

monteaza membrana hidroizolatoare inainte de turnarea betonului...eu asa am procedat la un beci,am facut groapa,atent finisata sapatura,totul drept si fara adancituri sau umflaturi,am intins folia de cauciuc,am lipit imbinarile si am turnat intai fundul.a urmat armatura,cofragul si turnarea betonului.am mai multa incredere in solutiile mecanice de hidroizolare decat cele chimice,in plus de asta e facut de mana mea si constituie o alta garantie a lucrului bun facut.

Link spre comentariu

In cazul de fata cel mai corect ar fi sa izolezi dupa ce ai turnat betonul, deoarece nu ai nevoie ca betonul sa fie impregnat cu toate dejectiile, mai ales ca substantele acelea sunt distructive pentru beton, acest lucru l-am observat deoarece unde tin cainele este o placa de beton si unde isi face nevoile betonul s-a sfarmat mult.La un beci e corect sa izolezi inainte de a turna, deoarece nu ai nevoie ca apa sa treaca prin pereti ci acestia sa ramana uscati.

Link spre comentariu
Vizitator villara

Am un proiect avizat numai ca acesta pare unul copiat, mi-am dat seama pentru ca am constatat ca teava care duce in fosa este de 160 cea ce mi se pare prea groasa . Aceasta fosa din proiect are peretii din caramida zidita in prima faza, incerc sa atasez....

post-82092-139829734423_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Subscriu la cele scrise de Lorik. Mai ales daca lucrati pe vremea asta, dar si din cauza utilitatii de a proteja SI betonul, e preferabil sa aplicati un produs lichid, prin pensulare pe INTERIORUL constructiei (dupa decofrare, lucrati de sus in jos, respectand instructiunile producatorului. E posibil sa se ceara uscarea betonului (in acest anotimp se face mai usor decat vara, in pamant e mai cald decat afara!), si aplicarea mai multor straturi.Utilizarea unui diametru de 160 mm e ok (si eu am folosit acest diametru, am o panta relativ mica si nu am vrut sa pierd prea mult din adacimea utila a fosei; e mai mic riscul de colmatare)Atentie, la canalizare NU se monteaza coturi nici T-uri ingropate, ci NUMAI in camine!! (adica schimbarile de directie sau jonctiunile le puteti executa "umede", prin deversare in camin, sau "uscate", din plastic ca restul tevii, dar cu instalarea unei piese de curatire, accesibile prin camin). Pericol de infundare nerezolvabila decat prin sapare! Patita personal, a trebuit sa sap ulterior si sa construiesc un camin pe singurul cot ingropat, care s-a infundat!Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări