Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GAL22V10D 15LPN ajutor programare


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut.Integratul este dintr-o placa de aparat de cafea(automat de vending).Probabil s-au alterat datele din el,deoarece nu mai merge tastatura.Defectul este sigur din el pentru ca am pus alt integrat de pe alta placa si merge perfect.Am comandat acest integrat in China,crezand ca il voi putea programa odata cu rescrierea firmware a placii.Pe mine ma intereseaza o interfata si un soft cu care pot sa citesc continutul integratului bun si sa il scriu in cel nou.Am un programator de memorii AD-MEM03 de la Adelaida.Ar merge?Multumesc pentru ajutorul acordat.Cu stima,Florin.

Link spre comentariu

Am oarecare indoieli ca poti citi continutul circuiteler deja programate:

A security cell is provided in every GAL22V10 device to preventunauthorized copying of the array patterns. Once programmed,this cell prevents further read access to the functional bits in thedevice. This cell can only be erased by re-programming thedevice, so the original configuration can never be examined oncethis cell is programmed.

Link spre comentariu

Cred ca cel mai simplu ar fi sa te adresezi service-ului care se ocupa de automatul respectiv.

Daca vrei neaparat sa-l scrii tu, e cam scump (uite aici) si ramane problema mentionata de Liviu M. Si nu, nu merge cu programatorul pe care il ai tu.

O solutie mai simpla pentru programat ar fi sa iei un IC din seria noua, ispGAL, care se poate programa prin ISP.

 

Teoretic ai putea folosi un EEPROM in loc de GAL, dupa cum scrie pe wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_logic_device, dar ramane marea problema.

 

Ai putea, tot teoretic, sa vezi cum se comporta IC-ul care merge in celalalt automat, dar inseamna sa monitorizezi fiecare pin si sa incerci fiecare combinatie, sa vezi ce iesiri are in functie de intrari, ceea ce e o munca titanica, daca nu imposibila, mai ales daca nu ai sculele necesare.

Link spre comentariu

O solutie mai simpla pentru programat ar fi sa iei un IC din seria noua, ispGAL, care se poate programa prin ISP.

Daca am inteles eu bine, problema lui cea mai mare e lipsa firmwar-ului.

 

Teoretic ai putea folosi un EEPROM in loc de GAL, dupa cum scrie pe wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Programmable_logic_device,

Pe aceeasi pagina de la wiki scrie si

Since most ROMs do not have input or output registers, they cannot be used stand-alone for sequential logic. An external TTL register was often used for sequential designs such as state machines.

Asa ca sunt sanse sa nu mearga cu un EEPROM chior. Si si pentru varianta cu EEPROM trebuie un firmware.

Link spre comentariu

Buna seara.In primul rand va multumesc tuturor pentru ajutor.Pentru @keenox: -service-ul acestor aparate este asigurat de firma la care sunt angajat.Problema este ca nici cei din Italia,de unde provin aceste aparate,nu ne pot pune la dispozitie aceste placi care costa doar 170E motivul fiind ca "nu se mai fabrica" -nu ar fi o problema achizitionarea interfetei pe care ai indicat-o tu.Daca as fi sigur ca as putea citi continutul unui integrat Ok si l-as putea scrie intr-unul blank,voi face demersurile necesare pentru a cumpara aceasta interfata. -nu as vrea sa folosesc alt eeprom deoarece m-am chinuit destul de mult sa procur GAL-urile din China si cred ca nu m-as descurca sa masor parametrii pe pinii integratului.Pentru @dan cod: -nu am dumpul integratului dar va pot pune la dispozitie un integrat care are continutul Ok si integratele pe care sa le scrieti.In cazul in care se poate va rog sa imi da-ti mai multe detalii in pm(pret/buc,sunt 20 de GAL-uri,asta a fost cantitatea minima pe care am putut sa o comand.De trimis nu este nicio problema pentru ca avem aparate si la Oradea).Pentru Liviu M: -am firmwaer-ul placii,dar GAL-ul nu se scrie.Se scriu toti parametrii aparatului dar tastatura tot nu merge,Daca pun GAL-ul de pe alta placa merge perfect.Numai bine,Florin.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

... s-ar putea să nu te descurci altfel decât ”românește”... :rade: adică să cauți un GAL funcțional într-un automat care e defect în altă parte, și nu se prea merită reparația...să rescrii tu softul... chestia e că trebuie să stai și să urmărești comportamentul GAL-ului timp de câteva ore, să vezi ce face, când face și de ce face, și să concepi o schemă logică, pe baza căreia să ”compui” softul aferent...și pune ghilimele de fiecare dată când am zis ”soft” mai sus: GAL-ul nu e un microcontroller, ci arie logică programabilă, ceea ce înseamnă că e mai degrabă echivalentul unei plăci cu 20-25-200-2000 de porți logice de toate felurile imaginabile, concentrată pe o așchiuță de siliciu...eu nu m-aș băga, e o activitate care nu duce la nimic altceva decât la pierdere de bani și de timp... aș face excepția doar dacă aș fi plătit FOARTE bine ca să-mi bat capul...cât privește GAL-urile deja cumpărate... poate găsești un cumpărător pentru ele, să recuperezi măcar în parte banii dați pe ele...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Si chiar esti convins ca ai reusit sa le spargi protectia celor de Lattice folosind un programator?Cred ca esti singurul in lumea asta. Plus ceva chinezi :)Am doua intrebari?1.Ce interfata ai ?2.Cum de poti sti mai bine ca si mine ce am facut exact?Interfata mea spune daca cipul este protejat la citire si astea nu erau.daca am scris mesajul asta nu l-am scris sa ma aflu in treaba ci ca sa ajut colegul.Sunt curios de raspunsuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări