Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vopsire MOTO.


Postări Recomandate

Salut tuturor, am avut un accident acum vreo 3 luni de zile, dupa ce am reusit sa imi recapat bani si sa imi procur carenele necesare, am ajuns in pasul vopsiri carenelor.Mam decis sa schimb culaore moto , am zis ca negru lucios este cel mai bine.Asa ca dupa cateva nopti pierdute pe net, documentandu-ma, am ajuns sa ma apuc si de treaba.Pasi facuti:Curatire vopsea veche.Jmirgheluit cu 4001 straturi grundJmirgheluit cu 1000al 2 strat de grundjmirgheluit cu 10001 strat vopseajmirgheluit 1500al 2 strat vopseaaplicat stikere2 straturi de lacRezultatul mai jos in poza.Problema dupa 1 zi: a 2 zi dupa ce a trecut 48 ore de la aplicarea lacului, mia cazut 1 picatura de benzina pe rezervor, unde sa si dus lacul, pur si simplu la dizolvat.Problema dupa 1 saptamana de stat in soare si praf: praful a patruns in lac si dupa spalare arata cum ar fi prafuit.Lam lasat in soare ca sa se "coaca" lacul, dar am facut o prostie defapt.Cea ce vreau sa fac acuma este sa zmirghelui un pic stratul de lac cu 1500, pana scap de impuritatile de la suprafata si sa il lacuiesc iara.Cemi recomandati sa nu mai patesc aceashi chestie? nu am cuptor pentru tratare termica a vopselei sau a lacului, dar am inteles ca este o posibilitate cu IR, este adevarat? unde o pot face? ce putere necesita IR ca sa imi "coaca" lacul? o pot face acasa cu becuri gasite in comert?Pozele sunt facute exact dupa 48 ore dupa finalizarea vopselei, se vede cat de bine a iesit vopsirea.Vopsirea sa facut in aer liber, in curtea casei, totul a fost vopsea la sprey.

post-15533-139829482227_thumb.jpg

post-15533-139829482243_thumb.jpg

post-15533-13982948226_thumb.jpg

post-15533-139829482275_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu sunt un specialist dar din practica mea iti pot spune ca vopseaua la spray nu e viabila.cauta vopsea si lac auto.vopsea pe baza de apa +lacul aferent+intaritor.cu vopseaua la spray o sa ai surprize inclusiv la spalatorie.pentru uscare-intarire stiam ca se foloseste UV nu IR.de ce nu folosesti negru mat?parca da mai bine mai ales pe motor.neaparat sa folosesti vopsea cu intaritor,cu cea la spray o sa ai zgarieturi si de la fermoare.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca lacul se usuca bine intr-o luna? :speriat Eu as vrea sa las la uscat cam o saptamana, iar dupa o saptamana sa le supun la raze UV timp de inca o saptamana non stop. Am un neon de 18W UV, o fi indeajuns? As vrea sa il tin deasupra la cam 1m.Ce probleme ar putea parea in timp daca folosesc lac la spray?L.E am uitat sa zic in primul post ca la jmirgheluit am folosit apa cu sapun de fiecare data cand am jmirgheluit.

..... polish ca sa lustruiesti portiunea respectiva...

Nu este vorba doar de o portiune, este vorbe de 80% din toate carenele, nu exista una fara acest defect zis mai sus. Am cumparat astazi 2 spray-uri cu lac , aceasi marca folosita precedent, marca este asta >>>>> http://www.carworx.net/shared_files/cat ... 20_gb_.pdfPoza cu el >>>> http://www.farben-fischer-shop.de/popup ... 13/imgID=0Ce parere aveti de el? este bun de ceva? Sau am aruncat atatia bani pe el.Am facut un cost total pentru vopsirea motorului, si am ajuns la 500 lei.Sa ma duc la o vopsitorie?
Link spre comentariu

intelesesem ca vrei sa repari portiunea unde a picat benzinanu stiu cum e lacul la tub, dar stiu ca vopseaua la tub e pacatoasacineva care vopsea motociclete asa facea. cam la o luna dupa vopsire/lacuire, lustruia cu polish piesa respectiva si iesea oglinda. nu cred ca este o metoda chiar profesionista, dar asa facea.rezultatele erau bune.inclusiv la mici retusuri cu vopsea/lac

Link spre comentariu

Mersi de sfat, eventual vad ce reusesc acuma sa fac.Daca va necesita polish dupa 1 luna, il voi polisha. Dar sa nu aibe alte probleme la lac.Vopseaua neagra la sprei care am luato, nu a fost pacatoasa, a fost jalnica. Luciu avea doar pe moment, dupa cateva minute se matuia in anumite zone, era riguroasa la mana chiar daca grundul era foarte fin, ce ma salvat de la uratenia de vopsea, a fost lacul, stratul de lac nu numa ca luceste, dar se vede si o oglindire super (intr-o poza ma vad in oglinda cum fac poza), stratul este fin la pipait si arata foarte bine, nu am un aparat foto sa fac poze calumea, pozele aceste a fost facut cu un SE k800.

Link spre comentariu

Unde ai vazut pe lumea asta ca se da un strat de vopsea, se smirgheluieste apoi se da altul, smirghel apoi lacul? Dupa pregatire, vopsesti in 2-3 straturi (primul dat ff pierdut, nu trebuie sa iasa aspectuos sau sa acopere complet) iar dupa ce vopsesti dai cu lac. se lasa cam 20-30 min sa se usuce vopseaua, in functie de temperatura exterioara. Obiectul vopsit nu se lasa in soare la uscat. Color sanding (adica smirgheluitul lacului) se face cu 1500 sau 2000 SI APA, apoi se foloseste un produs pt lustruire. Nu e obligatorie etapa de color sanding.Imprumuta de la cineva un compresor si un pistol de vopsit (eventual din comert) si fa-ti treaba cu ele (nu uita sa iti iei un filtru de vapori de apa!!). Vopseaua la spray e o labareala, iti spun din experienta. Lac la spray nu am testat insa ma astept sa fie la fel de bun ca vopseaua.Nu mai folosi grund obisnuit (aka grund gri, auto) pentru ca e de rahat - aderenta este foarte proasta la suport. Da de 1.5 ori mai mult si ia un grund epoxi, bicomponent.

Link spre comentariu

Nu am vazut nicaieri treaba cu jmirgheluitul intre straturile de vopsea, dar calitatea este de la cer la pamant, am vopsit altceva fara sa jmirghelui straturile de vopsea, am aplicat 3 straturi si a iesit jalnic, aceasi vopsea, dar daca jmirgheluiesti intre straturi calitatea este net superioara, asta vorbesc din prorpia experienta, fara sa se ia in considerare lacul. Arata foarte bine fara lac, dar pentru protectie UV si la lovituri mecanice usoare am decis sa dau si cu lac.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Blind are dreptate in ce spune, iar lacul, este aceeasi labareala. Sprayul e pentru muste, nu pentru a uto.Eu folosesc doar la vopsirea pieselor unor ansamble, care nu necesita mare rezistenta, sunt ascunse. Faptul ca ai dat atata grund, ai facut de fapt o perna absorbanta, pe toata suprafata. Era de ajuns un strat de spritchit chiar cu trafaletul, smirgheluit cu apa si smirghel de 360,cu 800, apoi rectificat cu un strat fin (chiar la spray) tot de spritchit, numai unde era nevoie, dupa care vopsea. Primul strat e de acoperire intai a locurilor de culoare mai deschisa, in cazul in care spritul a fost dat doar partial, si a doua sau chiar a treia mana, pentru finalizarea culorii. Daca vopseaua contine lac, va iesi direct lucioasa (gen emaur, duralchid),daca e vopsea mata, necesita unul sau doua straturi de lac. Lacul la spray nu e nici asa de lucios, si trebuie dat in mai multe straturi pentru a ajunge la echivalentul celui dat cu pistolul. Si asa, nu va fi rezistent la orice. Daca nu s-a uscat in urmatoarele ore, nu se va mai usca niciodata. Lacul dat cu pistolul, in care se pune si intaritor, se usuca in zilele in care ne aflam, si in trei ore. Eu am vopsit o masina la pranz (contraindicat la acea temperatura, si pentru faptul ca uscarea e rapida si nu ai timp sa te intorci cu pistolul, ca si e matuita, gazata), si peste trei ore a plecat cu ea pe drum. Lacul permite chiar si slefuirea, in ideea rectificarii unor defecte (cel cu intaritor).In ideea in care tu ai pregatit-o, pentru vopsit si lac, cu 100 de lei ti-o vopsea cineva care are compresor.Cat despre culoarea neagra, e cea mai prost observata pe drum.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Ca fapt divers, duminica am vopsit prima oara in viata cu Emaur (un bord din metal). Mi-am spus ca nu voi mai cumpara in viata mea vopsea d-asta. Ca putere de acoperire e ok, insa daca vrei sa cureti calumea pistolul...nu reusesti nici in 40 de minute!!! (ca distractia sa fie maxima, am folosit emaur negru). Daca il aplici cu pensula pe un gard sau ceva, e ok. Pentru auto...no fucking way!Revenind la subuiect, din experienta proprie iti spun ca nu este necesar sa smirgheluiesti vopseaua inainte de a da cu lac! Cumpara o vopsea pt utilizare industriala, fie 2k ready-mixed fie 2k - base si intaritor separate. Cele single-stage (1k) sunt de slaba calitate si nu rezista bine in timp.Dupa 2-3 maini de vopsea dai lacul (eu am folosit Klar cu intaritor HS - alta marca nu mi-am permis, ceva mai ieftin nu am vrut sa iau pt ca in cazul vopselurilor... calitatea e direct proportionala cu pretul). La o saptamana dupa ce ai aplicat lacul in cate maini vrei, il poti slefui cu 1500-2000-4000 (si apa!!!) dupa care o polishezi. Slefuitul lacului cu >1500 se numeste "color sanding" si are ca scop indepartarea cojii de portocala (orange peel) ce apare fie din reglatul prost al pistolului, fie din lipsa de experienta a vopsitorului (la mine se aplica ambele cazuri). Slefuitul de care zic se face manual, nu cu masina.PS: Ca un tech-tip, cumparati grund epoxy (bicomponent) pentru tablarie si renuntati la cel "auto". Grundul epoxy adera extraordinar de bine la suprafata si poti da chit peste el in caz de nevoie, fara sa iti faci probleme ca nu va prinde. In caz ca nu este nevoie de chituire, poate fi aplicata vopseaua (eu am folosit 2k pre-mixed) direct peste grund (dupa ce trec cele 48h necesare uscarii complete a grundului). Nu este necesara slefuirea; nu veti intampina probleme de aderenta; nu este nevoie sa aplicati filler (spritzkit).De asemenea, daca ce aplici pe tabla curata doar 2 straturi de grund epoxy si nimic altceva, poti lasa masina in ploaie vreo 5-6 luni fara sa iti faci probleme ca va rasari rugina pe sub el - asa cum se intampla in cazul grundului "auto" (totul este testat de mine, nu vorbesc din auzite).Btw, daca veti lua asa ceva (4kg grund+intaritor+2kg diluant costa undeva in jurul a 100 lei), sa curatati pistolul de vopsit tot cu diluantul pt acest tip de grund. E mai eficient decat nitroPoate la anu' voi incerca si grundul pe baza de uretan (e ceva mai scump decat cel epoxy). In caz ca nu uit, voi face review si la acela.

Link spre comentariu

Eu am vopsit din nou carenele si rezervorul (lac), intradevar inainte aveam acea coaja de portocala, acum dupa ce am jmirgheluit stratul de lac din nou cu 1500 si am dat doua straturi de lac, arata mult mai bine ca prima oara, au trecut cam 4 saptamani de atunci si inca nu leam pus, cred ca va mai dura inca vreo 2 pana le voi monta. Pana acum am sters praful de pe ele de vreo 4 ori, ele stau in camera intunecata, calda cam 20-22 grade, si unde se intra foarte rar.Pana acum arata totul OK.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări