Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cilibiu

Membru activ
 • Posts

  2,481
 • Joined

 • Last visited

About Cilibiu

 • Birthday 05/13/1988

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Cilibiu's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Reacting Well

Recent Badges

 1. Salut. Cumpar acumulatorul din poze. Nu conteaza ca e uzat sau defect ma intereseaza doar carcasa! https://ibb.co/LhQGyrw https://ibb.co/fq8V2tf https://ibb.co/6mLJVt0
 2. Corect! MP are alt rol, aici exista o comunitate care invata din probleme altora. Impartasim experienta aici pe forum ca sa ajutam si alti useri cu probleme identice sau similare!
 3. Simtome : se retarteaza dupa logo, porneste dar se blocheaza la logo. Cauze: lipituri reci CPU, necesita reballing. In situatia de fata doar un service care intervine pe placa de baza va poate ajuta! Spor!
 4. Foarte interesant. Eu chiar am pe stoc esp8266.
 5. Foarte interesanta ideea ta. La mine ma restrictioneaza spatiul si disiparea, disiparea sa fie cat mai mica si cat mai compacta.
 6. Exista vreun doritor sa imi confectioneze acest montaj contra cost? De preferabil sa pot varia tensiunea cu 0-10V si sa suporte minim 6kw nominal. Daca exista doritor sa mi se adreseze in privat. Din lipsa de timp apelez la cineva pentru cei care se gandesc de ce nu imi construiesc singur. Multumesc tuturor de sfaturi si indrumari.
 7. Nu e necesar reglaj de putere, dar daca exista un sigur montaj care face asta de ce nu, as fi preferat sa am 0-6kw reglaj decat comutare rezistenta 2kw, comutare 4kw sau ambele pentru 6kw. Nu e necesar temperatura de precizie dar de multe ori nu am nevoie de 2kw si switch-ul de on/off este des, asa ca ma gandeam sa am variabil, asa de multe ori patesc ca 2kw sa fie prea putin si 4kw prea mult....etc si la 6kw, de aceea ma gandeam la ceva cu reglaj 0-10V (0-6kw) ca sa nu mai am socuri in retea si sa folosesc exact cat imi trebuie. La instant daca 1 secunda ai off deja vine apa rece..... Mersi de raspuns
 8. Stiu ca depaseste puterea maxima admisa intr-o instalatie de 230V, de aceea am precizat ca rezistenta este formata din 3 grupuri de 4kw, cu toate ca pe ea scrie 10kw (probabil in sistem trifazic) dar monofazic ajung la 12kw, pe mine ma intereseaza 6kw ca nu vreau sa incarc instalatia prea tare, de folosit va fi folosita ocazional in perioade scurte la putere maxima, puterea instalata in general in regim monofazic este de 7,5kw/h, insa eu nu am asta specificat in contract iar brasamentul + conexiunea de dinaintea si dupa contor este cu 10mm^2 fir CU iar de dupa siguranta generala din casa (la care am fir de 10mm^2) am coloana de 4mm^2 doar pentru aceasta rezistenta. OBS. Ma gandeam la un moment dat sa trec pe ceva inductie dar investitia nu merita. Ca si observatie este vorba de un sistem de incalzire apa instant (distanta foarte mare intre CT si bucataria de vara). Delimano si alte porcari de genul nu mau ajutat prea mult, investitie mare si debit mic de apa, de aceea am facut aceste sistem care vreau sa il inbunatatesc. Mersi de raspuns.
 9. Salut tuturor. Cer ajutorul vostru pentru a rezolva o problema cu care ma confrunt in ultimul an. Detin o rezistenta electrica de 10KW de boiler (masurat 4kw rezistenta x 3 bucati-probabil gandit pentru trifazic) si as vrea sa o comand cu un SSR fara a fi necesar un SSR foarte scump si de gabarit mare. Pana acum am folosit un contactor de 32A dar ma tot enerva zgomotul de anclansare si declansare a contactorului, am inlocuit cu 2 SSR-uri de la Crydom de 25A fara radiator, au fost montate pe contraplaca metalica ne fiind spatiu de radiatoare pentru ele, zona placi ajungea si la 100 grade celsius. Acum mam hotarat sa schimb aceste SSR cu altele mai eficiente dar se pare ca sunt foarte scumpe si de gabarit mare. Pe mine ma intereseaza un consum de max 6kW asa ca am folosit o rezistenta de 4kw pe un ssr si celelalte 2 inseriate (2kw) pe alt ssr. Ma gandeam sa pun un singur montaj electronic sau un SSR destept care pot sa il variez cu 0-10V. Ce ma sfatuiti sa folosesc sau ce montaj electronic as putea sa fac ca sa obtin ce doresc? Nu am folosit prea mult variatoare in AC insa am auzit ca sunt si unele mai destepte care au trecerea prin zero. Spor.
 10. Am gasit asta https://www.tme.eu/ro/details/lqh2mcn100k02l/inductoare-smd-0805/murata/ Acum ma gandesc ca si tip de capsula sa nu fie totusi destul de mare. Valori sub 10uH nu am gasit capsula asemanatoare.
 11. Mersi de sfat, dar de unde sa iau o inductanta de genu? Nu am nici un fel de placa de baza si ma gandesc ca s-ar gasi doar pe placile de telefoane care au LCD ca display, la amoled nu cred ca gasesti asa ceva. Asta e sursa de la BL de la honor 8x.
 12. Salut tuturor. Caut sa cumpar o placa de baza de Huawei defecta. Ma intereseaza mai mult de Huawei HONOR 8 sau modele din generatia aceea. Ma intereseaza sa iau o bobina de pe placa de baza ca cea din poza de mai jos (piesa fisurata). Daca aveti si alte modele de placi de baza de la telefone cu ecran LCD/IPS si exista o bobina asemanatoare pe placa sunt interesat.
 13. Ceva noutati legat de schema? Am analizat schema de la 8x si apare o bobina ce face parte din smps de la backlight in aproape aceasi zona a conectorului de la display conform layout-ului. Are cineva vreo placa de baza defecta de Honor 8, 8x, 8s?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines