Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Camera supraveghere


Vizitator ghibi

Postări Recomandate

Vizitator ghibi

Salut , sunt nou pe aici si nu stiu daca am postat bine.Vreau sa achizitionez o camera de supraveghere , care sa o montez in coltul casei sa capteze toata curtea.(am probleme cu niste "hoti" , dispar lucruri)Problema este: eu vreau ca imaginile sa fie inregistrate direct pe PC , am auzit ca iti trebuie o placa de captare si in rest nu mai stiu de ce am nevoie.Ce vreau eu? Vreau sa-mi recomandati 1 camera micuta , ieftina cu vedere in infrarosu pe timp de noapte si 1 placa de captare pe un singur canal video.Am auzit ca poti inregistra 30 de zile pe 4 canale numai cu un HDD de 160 GB.Astept un raspuns.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator iulian2

eu iti recomand alta treaba , iti cumperi o camera web , iesi mai ieftin .Eu am tv tuner( care are o intrare pt mufa RC pt semnal video ) care ma costat aproape 100 de lei , si mi-am mai luat o camera video (simpla e si aia ca o camera web doar ca scoate semnal audio -video cam asa arata http://www.reclama /product_info.php?products_id=1337 doar ca nu e whireles e prin fir ) am dat si pe aia mai demult peste 70 de lei , dezavantajul cu placa de captura sau cu tv-tunerul e ca te costa mult , si ca inregistreaza non stop , iti trebuie hardisc mare etc . Eu iti recomand o camera web ca asta http://www. reclama/camera-web-logitech-c210--p960-000656-960-000657 asta mi-a facut-o cadou cineva , nu iti trebuie placa de captura , se cupleaza in mufa usb , si ce mi-a placut la ea , dupa ce se instaleaza toate drverele de pe cd , se instaleaza si o apicatie de pe acelasi cd , cu ajutorul acestei aplicati camera filmeaza si inregistreaza doar atunci cind simte miscare . ori o iei pe asta ori cauti una la fel care face treaba asta , filmeaza si inregistreaza doar cind simte miscare . iar pt parte cu infrarosu poti cumpara separat un proiector cu leduri , am mai vazut pe un site cu senzori de miscare si garduri electrice , un bec care producea infrarosi mergea la 220 ,cred ca era cu filament , avea culoarea rosie , era stil para si avea oglinda in el . si costa pina in 30 de lei .

Link spre comentariu

Colegi mai sus probabil ca au dat solutiile cele mai ieftine. Acuma sa va dau un subiect de gandit: Faceti instalatia, probabil o sa vedeti cum se fura prin curte, dar daca hotul nu vine foarte aproape de camera nu o sa puteti identifica!

Deasemenea mentionez ca trevuie sa luati in considerare si ungi-ul camerei(cu cat creste ungiu-ul cu atat vedeti mai mult din curte, insa cu atat scad detaliile de pe imagine), distanta la care vreti sa vada noapte, si nu in ultumul rand ca fie camera de exterior (altfel iarna nu o sa faca fata...asta in cazul in care maontati intrun loc unde nu ajunge apa la el, altfel nu o sa prinda iarna)

Concluzia: Nu exista sistem CCTV ieftin si bun! Asta zic din experianta findca lucrez in domeniu.

 

PS: eu (pentru mine acasa) probabil as folosi asa ceva http://www.reclama

E de 1MPixel si poata sa faca inregistrarea direct pe card SD. Asta inseamna ca nu trebuie sa tii calculatorul pornit tot timpul. E scump, dar recuperezi banii din consumul de curent. Daca tii un PC pornit tot timpul, o sa platesti circa 20-40RON lunar in plus la electrica(dependent ce PC e...cat consuma). Sngurul dezavantaj major la acesta solutie e, ca daca cineva intra si fura camrea, ia si integistrarile.

Link spre comentariu
Vizitator ghibi

Am inteles.E adevarat ca iti trebuie autorizatie pentru a pune astfel de camere?In caz de prinzi faptasul si mergi cu dovada la politie s-ar putea sa nu te bage inseamna , si cel mai probabil sa ei tu amenda .

Link spre comentariu

Filmarea nu se ia in considerare ca si proba! Eventual daca ai cunostinta la politie, sau prinzi un polotist mai detraba, se uita la inregistrare si pe aza imaginilor poate sa gasesca hotul. Insa daca acesta nu recunoaste fapta, si nu se gasesc alte probe ce demonstreaza ca el a fost atunci nu te ajuta la nimic captura video.Nu stiu exact legea, dar daca nu ma insel, daca camera vede doar curtea dumneavoastra (nu si teritoriu comun/public) tunci nu ar trebui sa aveti probleme. Deobicei nici in alte situatii nu se ocupa politia...cu exceptia cazului cand cineva fece plangere la ei..

Link spre comentariu
Vizitator crystyan_76

Filmarea nu se ia in considerare ca si proba! Eventual daca ai cunostinta la politie, sau prinzi un polotist mai detraba, se uita la inregistrare si pe aza imaginilor poate sa gasesca hotul. Insa daca acesta nu recunoaste fapta, si nu se gasesc alte probe ce demonstreaza ca el a fost atunci nu te ajuta la nimic captura video.Nu stiu exact legea, dar daca nu ma insel, daca camera vede doar curtea dumneavoastra (nu si teritoriu comun/public) tunci nu ar trebui sa aveti probleme. Deobicei nici in alte situatii nu se ocupa politia...cu exceptia cazului cand cineva fece plangere la ei..

buna ziua,filmarea nu constituie o proba in instanta dar macar vezi cine iti fura lucrurile, cand si cum. dupa care pui mana pe o coada de lopata si il croiesti sanatos,pe spinare, sa se invete minte alta data sa nu mai fure.
Link spre comentariu
Vizitator iulian2

eu iti recomand alta treaba , iti cumperi o camera web , iesi mai ieftin .Eu am tv tuner( care are o intrare pt mufa RC pt semnal video ) care ma costat aproape 100 de lei , si mi-am mai luat o camera video (simpla e si aia ca o camera web doar ca scoate semnal audio -video cam asa arata http://www.reclama doar ca nu e whireles e prin fir ) am dat si pe aia mai demult peste 70 de lei , dezavantajul cu placa de captura sau cu tv-tunerul e ca te costa mult , si ca inregistreaza non stop , iti trebuie hardisc mare etc . Eu iti recomand o camera web ca asta http://www.reclama asta mi-a facut-o cadou cineva , nu iti trebuie placa de captura , se cupleaza in mufa usb , si ce mi-a placut la ea , dupa ce se instaleaza toate drverele de pe cd , se instaleaza si o apicatie de pe acelasi cd , cu ajutorul acestei aplicati camera filmeaza si inregistreaza doar atunci cind simte miscare . ori o iei pe asta ori cauti una la fel care face treaba asta , filmeaza si inregistreaza doar cind simte miscare . iar pt parte cu infrarosu poti cumpara separat un proiector cu leduri , am mai vazut pe un site cu senzori de miscare si garduri electrice , un bec care producea infrarosi mergea la 220 ,cred ca era cu filament , avea culoarea rosie , era stil para si avea oglinda in el . si costa pina in 30 de lei .

Uite camera asta ar fi buna http://www.reclama am si eu o de asta luata mai demult , e buna , vede color singurele inconveniente , sunt ca e slab obiectivul se vede bine ce e aproape , ce e departe se vede si mai departe , si nu e prea sensibila ii trebuie lumina mai puternica pt a putea vedea cu ea ceva , pe inserat nu mai vezi nimic .Si nui place sa stea afara iarna , eu am lasato afara , si nu mai functiona deloc (am crezut ca sa stricat,vedea negru ) am bagato in casa am desfacut-o dar nu am rezolvat nimic asa ca am abandonat-o printrun sertar pt citeva luni , dupa citeva luni am mai incercat o data sa o probez si surpriza mare , si-a revenit (ia revenit vederea ) :da :da :101 :101
Link spre comentariu

Si eu am lucrat in domeniul instalatiilor de supraveghere (nu numai video!)Cred ca ar trebui sa va definiti mai clar si realist obiectivul urmarit:Daca locuiti in acea casa (sunteti acolo noaptea, cand probabil aveti "vizitatori") sau e o casa nelocuita (si "musafirii" va viziteaza mai probabil ziua, sa vada ce va iau, sa nu se accidenteze, doamne-fereste, daca se ranesc si va dau si in judecata?!? Ca s-a mai intamplat in minunata noastra tara!).Poate ar fi mai bine sa va ganditi si la alte metode de detectie. Din experienta practica va spun ca in exterior sunt probleme tehnice (solicitarile climatice pomenite deja), dar si in functionarea oricarei detectii de miscare: vantul va declansa fals majoritatea aparatelor si/sau softurilor de detectie a miscarii.Procedurile de securitate (asa se numesc!) va recomanda:1 Nu lasati la vedere obiecte "tentante"2 Aplicati prima data masuri pasive: garduri opace, suficient de inalte si cat mai ne-escaladabile, etc.3 Aplicati masuri de descurajare: iluminat, eventual pe detector (chiar daca porneste si aiurea, hotii de noapte evita zonele cu activitate), alarma (sirena care urla are valoare daca exista cine sa o auda!)4 Masurile de combatere violente sunt contraindicate (gen electrificat garduri sau plantat capcane de ursi). Exista risc de accidente, chiar si pentru persoanele care au prezenta legitima, iar mutilarea sau decesul unor nepoftiti pe proprietatea dv. reprezinta o complicatie pe care nu vi-o doriti!!!Va urez succes!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu tot respectul insa filmarea se considera proba in instanta si este suficient sa ai un avocat bun sa rezolve problema.Am avut un caz la unul din magazinele la care am montat camere video . Era sediul omului si vroia sa monitorizeze activitatea magazinului propriu.La un moment dat a avut o chestie cu un ciutan care a vrut sa plaseze 500 ron FALSI. In filmare se vede clar cum vine o masina ( un audi a4 alb ) , il lasa pe copilandru ( daca avea 14 ani era bine ) , ei parcheaza mai sus de magazin si steapta . Fata patroanei vorbea la telefon si vanzatoarele au intins bancnota sa o schimbe ca nu aveau marunt. Vorbind la telefon fata a inceput sa frece bancnota intre degete moment in care a sesizat o diferenta . A urmarit elementele de siguranta si pauza. I-a cerut ciutanului buletinul , actele de identioficare , moment in care ciutanul a rupt-o la fuga si masina a demarat in tromba . La orele 23 sunt chemat de urgenta ca a venit politia si ai ade crima organzata sa le dea filmarea . Le-am scos filmarea in mai multe formate celor avizati iar mai departe au preluat ei cazul . Deci , DA , materialul video poate constitui proba incriminatorie.Mentionez ca omul a achizitionat personal camerele iar eu doar i le-am montat . Deci nu a fost nevoie de ceva super autorizat .Am mai montat doua camere la un amanet in Cernavoda - ulterior a venit firma de paza si a pus sigiliul pe dvr .De asemenea o sala Loto-Prono si pariuri sportive in Constanta - Politia insasi a venit si l-a avertizat pe mosulica respectiv ca ii dau amenda daca nu vad camera video acolo. Termen de executie o saptaman . Nu au fost interesati de autorizare . Omul avea si sistemul de alarma de la o firma de paza.In toate cazurile oamenii si-au cumparat ei camerele de undeva si m-au rugat sa ii ajut la instalare.In cateva cazuri materialele video au constituit probe la politie . E suficient sa strangi hotul cu usa sa declare ca el a savarsit fapta .Patita asemenea faza in Constanta la o alimentara . A cerut politia filmarea de pe DVR si mai apoi au venit cu hotul prins sa recunoasca fapta . Omul sparsese mai multe locatii in aceeasi seara :da facut greseala sa isi scoata cagula :))Nu gasit bani si tigari ( ceea ce cauta de regula ) si de nervi a rupt standul de tigari .

Link spre comentariu

de unde-ati mai scos-o si pe asta ca inregistrarile video nu constituie proba ? (vezi art 64 Cod Procedura Penala). Totul este sa ai un sistem de supraveghere video care sa permita identificarea persoanelor inregistrate video ; stiu careva cazuri cand, desi exista supraveghere video ,nu s-a putu stabili identitatea hotilor pentru ca nu s-a putut distinge fata acestora din cauza calitatii slabe a inregistrarii.Concluzia ar fi ca daca tot iti montezi asa ceva, ai grija sa fie un sistem care chiar sa te ajute daca este vreodata cazul...chiar daca este ceva mai scump!

Link spre comentariu

Hai sa nu inducem omul in eroare.Ca sa o vezi pe internet ai nevoie de doua lucruri :- ori IP public - ori client Dinamic DNSSi DVR-urile au port de retea si le poti seta sa iasa in internet . Unele DVR-uri au chiar aplicatie DDNS inclusa in firmware.Nu uitati ca nu toate camerele IP stiu de MJPEG ceea ce inseamna ca nu pot fi vizionate de pe telefonul mobil sau iphone decat cu ceva update de firmware ( daca are ).Majoritatea au nevoie de ceva activex proprietar ca sa se vada dinspre internet .Nu induceti oamenii in eroare. camerele nu se conecteaza la ORICE fir de net si gata sunt vizibile !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări