Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

iuli09

Membru activ
 • Content Count

  1,042
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 core_reputation_level_4

About iuli09

 • Rank
  core_member_rank_4

core_pfieldgroups_2

 • core_pfield_6
  Zalau

core_pfieldgroups_1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Marea majoritate a bransamentelor electrice din Romania sunt realizate in sistem TNC/TNC-S ; in acest sistem nulul de protectie deriva intotdeauna din nulul de lucru ,doar ca punctul de separatie este intotdeauna in amonte de punctul de masura , de obicei in blocul de masura sau in cazul de fata (cel mai probabil) pe casa scarii . Fiind in amonte de o potentiala siguranta diferentiala , aceasta n-are cum sa declanseze .
 2. in tablou impamantarea si nulul sunt legate impreuna , de asta consumatorii functioneaza normal atunci cand cele doua sunt inversate in priza ; tot acolo (in punctul de separatie) ar fi trebuita legata platbanda de impamantare ca sa aveti propriu-zis impamantare la prize . Asta ar trebui verificat ...
 3. Este normal ca nulul de protectie sa derive din nulul de lucru doar ca punctul de separatie ar trebui sa fie in amonte fata de tabloul de distributie si deci de siguranta diferentiala , caz in care diferentialul functioneaza normal .
 4. Asa o fi , nu zic nu, dar nu-i invata si pe altii sa faca la fel ca nu stii cine te citeste si-l ai pe constiinta . Eu zic asa : diferential sau nu , nu atingeti niciodata conductorii neizolati sau expusi din instalatiile electrice .
 5. Sper ca e o gluma ; cum sa testezi diferentialul prin atingere directa ? Daca ai "norocul" sa fie vorba despre vreo chinezarie sau chiar daca nu e chinezarie exista oricand posibilitatea unui produs defect sau cu defectiuni , atunci ce te faci ca n-o sa mai fi pe lumea asta sa constati ca ... nu merge diferentialul . Nu e mai sigur sa alimentezi un bec de 10W intre faza si impamantare ? Daca sare diferentialul atunci acesta e functional , daca nu , atunci ai o problema fie cu diferentialul fie cu impamantarea ; sau cu amandoua .
 6. Cei trei tranzistori reseteaza pinul 1 in cazul in care butoanele C , D sau E sunt apasate in ordinea gresita . "If C, D or E is pressed out of sequence, Q1, Q2 or Q3 will also take pin 1 low, with the same result."
 7. De ce emitorii tranzistorilor Q1,Q2 si Q3 din schema de mai jos nu sunt conectati direct la masa precum cel al lui Q4 daca cei patru tranzistori indeplinesc aceiasi functie ? https://www.hobbyprojects.com/quick_circuits_reference/circuits/enhanced_5_digit_alarm_keypad.html
 8. Cred ca cel care opereaza elevatorul ar trebui sa aiba si calificare pentru genul acesta de operatiuni, nu doar 5 lei in buzunar ; oficial nu cred ca se poate aproba genul acesta de tranzactie .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.