Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

iuli09

Membru activ
 • Content Count

  1,045
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Se poate si mai bine

About iuli09

 • Rank
  Membru avansat

Profile Information

 • Locatie
  Zalau

Contact Methods

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Multumesc tuturor pentru ajutor ; acum simularea ruleaza corect . GP3 era legat la VCC printr-o rezistenta de 10K dar problema presupun ca era la pinul de intrare pentru ca secventa era initiata in simulare fara ca butonul sa fie apasat ; probabil este vorba despre ceea ce a mentionat Bandi Szasz in comentariu . Pentru cazul in care fisierele atasate devin indisponibile si o sa mai aiba cineva nevoie de cod in postez aici . Multumesc inca o data pentru ajutor si scuze pentru feedback-ul intarziat . // Pe GP0 buton la masa. // Pe GP1, GP2 iesiri active in 1 - rezistenta spre baza unui tranzistor. // GP3 este configurat ca MCLR si trebuie legat la +Vdd printr-o rezistenta de cca 10kOhm // Pentru utilizarea lui ca MCLR se pune un buton la masa. // GP4 este configurat ca CLKOUT . Se poate verifica functionarea oscilatorului // Ar trebui sa am circa 1MHz // GP5 este iesire, liber. #define Buton GP0_bit #define Releu1 GPIO.b1 #define Releu2 GPIO.b2 char i; void minut () { delay_ms(60000); } void main() { TRISIO = 1; // GP0 Intrare , restul iesiri CMCON = 0x7; // GP0 Intrare digitala, comparator oprit OPTION_REG = 0; // Pull-up activ pe bitul selectat WPU = 1; // Pull-up pe GP0 GPIO = 0; // Toate iesirile oprite while(1) { // Bucla infinita while(Buton); // Astept aici apasarea butonului Releu1 = 1; for(i=0;i<3;i++) minut(); Releu1 = 0; minut(); Releu2 = 1; for(i=0;i<3;i++) minut(); Releu2 = 0; minut(); Releu1 = 1; Releu2 = 1; for(i=0;i<3;i++) minut(); Releu1 = 0; Releu2 = 0; } }
 2. In simulare nu se comporta asa cum am eu nevoie dar multumesc oricum pentru acest punct de plecare ; o sa incerc sa vad daca ma descurc sa adaptez programul . O zi buna va doresc .
 3. Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un cod scris in MikroC pentru un PIC 12F629 ? Schema este destul de simpla : la GP0 voi avea cuplat un buton cu revenire , la GP1 si GP2 cate un tranzisor care va comanda un releu . Mod de functionare : la apasarea butonului se cupleaza primul releu pentru 3 minute ; se decupleaza releul facem pauza un minut dupa care se cupleaza cel de-al doilea releu pentru trei minute , se decupleza releul2 ,pauza un minut dupa care se cupleaza ambele relee pentru 3 minute . La expirarea celor trei minute secventa se opreste . Daca in intervalul cuprins intre startul si finalizarea secventei se apasa butonul , aceasta apasare este ignorata. Multumesc anticipat.
 4. Marea majoritate a bransamentelor electrice din Romania sunt realizate in sistem TNC/TNC-S ; in acest sistem nulul de protectie deriva intotdeauna din nulul de lucru ,doar ca punctul de separatie este intotdeauna in amonte de punctul de masura , de obicei in blocul de masura sau in cazul de fata (cel mai probabil) pe casa scarii . Fiind in amonte de o potentiala siguranta diferentiala , aceasta n-are cum sa declanseze .
 5. in tablou impamantarea si nulul sunt legate impreuna , de asta consumatorii functioneaza normal atunci cand cele doua sunt inversate in priza ; tot acolo (in punctul de separatie) ar fi trebuita legata platbanda de impamantare ca sa aveti propriu-zis impamantare la prize . Asta ar trebui verificat ...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.