Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop E0109 - sfaturi, ajutor!


mcross

Postări Recomandate

Am masurat tensiunile din sursa si arata asa:valoare din carte masurat de mine +5V +4.9V +15V +14.6V -15V -14.7V -30V -31.5V -55V -56V -110V -114.3VAm mai observat ca de pe placa P2 (sper sa nu gresesc) pornesc spre tubul catodic doua fire din zona tranzistoarelor cu radiator (A1, A3) si inca doua fire, pe care nu am reusit sa le localizez pe schema. Am masurat tensiunea pe perechea de fire A1, A3 si este 34V, insa la cealalta pereche nu am decat 25V.Sa fie aici problema? Ce rol au aceste perechi de fire?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Azi am mai facut masuratori in osciloscop, dar nu am descoperit nimic, insa am testat osciloscopul cu un semnal de la codorul unui emitator de telecomanda proportionala si surpriza, osciloscopul vizualizeaza bine, atat pe orizontala cat si pe verticala. Dar cand pun semnalul lui de test se vede la fel ca in pozele pe care le-am atasat. Chiar nu mai inteleg nimic, pana la urma imi pun serios intrebarea cine e defect, osciloscopul? sau eu?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am un osciloscop identic care prezintă aceiaşi problemă. Nu am reuşit să o soluţionez însă pe canalul "B" când comutez pe "0" sau când schimb de pe "AC" pe "DC" într-o anumită poziţie arată corect cu amplitudine un pic mai mică. Numai că nu are o funcţionare stabilă şi din motive pe care încă nu le-am descoperit fenomenul revine spontan fără explicaţii.Osciloscopul pe care îl am eu atunci când l-am achiziţionat nu mai funcţionase de decenii şi după ce l-am pornit am constatat că un număr semnificativ de condensatori electrolitici s-au cam "umflat", mai ales cei care filtrau 15V şi am fost obligat să-i schimb.O altă problemă cu care mă confrunt şi pentru care vreau să vă cer ajutorul este că atunci când vizualizez semnale peste 3Mhz aplitudinea pe "Y" scade substanţial. Am verificat separat preamplificatorul şi amp. "Y" dar acestea au un comportament normal. Cel puţin până la 10Mhz nu se simte nici un fel de atenuare. În schimb linia de întârziere, la 10 Mhz atenuează semnalul cu 90%. Nu ştiu dacă este normal. Pentru măsurători am folosit un Versatester.

Link spre comentariu

atunci când vizualizez semnale peste 3Mhz aplitudinea pe "Y" scade substanţial... Pentru măsurători am folosit un Versatester.

Asta e buba, versatesterului ii scade nivelul de iesire pe masura ce ii cresti frecventa. Osciloscopul nu are nimic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări