Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semnalizare cu impuls (ca pt autostrada)


Postări Recomandate

Vizitator cosscat

Respect ptr. francezu. Vroiam sa fac si eu ceva de genul pentru al meu Matiz. Si vroiam sa imi fac montajul singur. Stiu sa programez si Pic-uri, dar ... lenea. Oricum daca aveti rabdare, pot furniza un PCB gata de implementat, scara 1:1. PS. nimeni nu e interesat de topicul meu "Reverse engineering"???

Link spre comentariu

@cosscat -chiar te rog sa postezi aici cablajul pentru oricare din variante ai incerca-o. Mai multi colegi mi-au cerut pe MP cablajul pentru diverse variante, dar avand deja pe masina pe cea cu pic10f200 nu am fost interesat sa mai fac cablajul si pentru celelalte.

Link spre comentariu
Vizitator cosscat

acesta este cablajul pentru varianta 5. Este monostrat, cu exceptia faptului ca de la pinul 7 al uC-ului trage-ti un strap la pinul liber al lui Q1. Mult spor. sper sa va placa.Nu am mai pus condensatoarele de filtru si decuplare la 78l05/ Nu isi au rostul deoarece bateria de masina e un ffff mare condensator, deci nu e necesar.Am exportat in mai multe formate dupa preferinte. Oricum fara probleme in pdf daca dati print il face 1:1. Tranzistorii sunt IRL520, nu m-am uitat de compatibilitatecapsula cu ceilalti recomandati/De remarcat este ca nu am pastrat aceleasi denumiri ale rezistoarelor. Oricum pe schema data pentru versiunea 5 este o mica greseluta; apare de doua oriR2 si afara de cel ptr led toti au aceleasi valori. In loc de 4 conectori J1~J4 am preferat sa pun un singur conector, care strange firele cu surubele. Sunt di acelea verzi si se gasesc la orice magazin.E mai frumos si mai delicat asa. Ca ultima recomandare, cautati o bucata de varnish lata si puteti incaseta modulul in varnish; va arata ca fiind facut de fabrica.Flex nu?Daca sunteti interesati, pun PCB-ul in placa, asa cum e el. 10 lei de bucata, iar in banii astia, programez si PIC-ul (cu care veniti voi :da ) si il si lacuiesc, adicasolutie de PCB finala profi. Dca vreti si montare de componente, cred ca in 25 de lei ne incadram (sincer nu stiu cat e PIC-ul si e treaba destul de migaloasa), bineintelescu componentele mele, toate 100% noi. Pot face si cu SMD. Oricum postez si PCB cu SMD dar maine, ca acum sunt cam obosit. In 25 de lei intra si o bere ptr. Francezu :aplauze Bafta tuturorPS: stiu ca devin pisalog, dar nimeni nu e interesat de reverse engineering? (gasiti topicul tot sub electronica auto) :rade: Nu o sa va vina sa credeti ce schema frumoasa de CDIDucati gasiti acolo!

Link spre comentariu

Nu am mai pus condensatoarele de filtru si decuplare la 78l05/ Nu isi au rostul deoarece bateria de masina e un ffff mare condensator, deci nu e necesar.

Eu sugerez sa pastrezi si acele condensatoare. Uite ce scrie in datasheet-ul lui 78L05 :

*Required if the regulator is located more than 3" from the power supply filter.

- se refera la condensatorul de la intrarea in regulator;

Recommended minimum load capacitance of 0.01μF to limit high frequency noise.

- se refera la condul de la iesirea regulatorului;

in plus, mai toata lumea recomanda ca pt circuite CMOS (cum e si pic-ul) sa pui un condensator de minim 100nF cat mai aproape de pinii de alimentare.

Link spre comentariu

In urma unor masuratori efectuate pe UCH-ul de Logan de catre userul kti (multumesc kti ! :aplauze ) am decis sa modific schema pentru varianta 5. NU este o modificare neaparat necesara, dar am eu un fix, si vreau sa fac lucrurile cum trebuie ( vechea problema cu intrarile TTL/ST ). Am sters arhivele anterioare pt varianta 5 si am repostat aici : schema, asm si hex. Valorile rezistentelor pot diferi de schema intr-o plaja larga : R1- ~1kohm--47kohm ; R2- ~220 ohmi--2.2kohmi (depinde de led) ; R3,R4- ~4.7kohmi--47kohmi. Mentionez ca acelasi tip de adaptare la intrari se poate folosi si pentru celelalte variante.

Link spre comentariu
Vizitator cosscat

Salutare tuturor,Aceasta este versiunea SMD. Am vazut ultima versiune de schema, dar cum spunea si Francezul e buna si cu rezistoare doar, fara diode pe sursa tranzistoarelor (daca folositi IRL520). Rezistoarele au toate capsula 0805, capsula "medie" ca marime. Condensatoarele de la 78L05 de asemeni sunt cu capsula 0805. De asemeni cine vrea, pot face PCB-ul cu 8 lei si montat cu componentele mele 20 de lei.Bafta maxima tuturor !

Link spre comentariu
Vizitator andrei_hrz

Buna ziua, sunt mai nou in bransa si am descoperit ca la masina mea un opel vectra din 1996 are comanda pe plus din blocul de semnalizare. V-as ruga daca imi poate pune cineva aici schema modificata pentru comanda pe plus, PBC , si hex-ul daca se schimba. multumesc mult. promit ca cinstesc :d :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări