Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV " ICE " model TV1151


Postări Recomandate

Buna seara, surprizele continua. Am primit la atelier acest televizor. Defectul este ori pe CAF, ori pe IDENT. Cum se manifesta:1) cand ii dai cautare nu opreste pe post2) programele memorate se pierd ( deci tensiunea varicap merge in continuu de la 28v catre 0v ) si orice program care-l intalneste trece peste el fara sa se opreasca. Am pus voltmetrul pe Uvaricap si am comutat TV-ul pe un program memorat. A stat o secunda, apoi a luat-o la goana, ( deci repet, trecea peste programe fara sa se opreasca si tensiunea varicap mergea descrescator de la 28v catre 0v, face asa in continuu, nu se opreste, merge la infinit ).In privinta acestui defect ma inclina sa cred ca-i ceva pe IDENT ( faptul ca programele memorate pleaca din banda si trece si peste celelalte fara sa se opreasca.Deci logica ar fi: ori procesorul nu primeste tensiunea de identificare, ori o primeste si nu face oprirea pe post. Dar mai poate fi si ceva pe CAF. Specific, am masurat tensiunile si din calea comuna am schimbat toti conzii. Nu umblu in bobina de CAF pana nu ma lamuresc cu IDENTUL.Acum rugamintea mea este daca are careva schema de la acest TV? Am cautat-o pe net si nu am gasit-o. Multumesc.Mai jos mai dau niste detalii ( in paranteza numerotarea circuitelor integrate ) astfel:-model: TV1151-sasiu: ? ( nu scrie nimic )-cale comuna: TA8701AN ( ic101 )-comutator AV: HEF4066BE ( ic202 )-decodor PAL / NTSC: AN5601K ( ic301 )-procesor: C68212Y ( ic601 )-memorie: XL593LC46P ( ic 602 )-cadre: LA7830 ( ic401 )-final sunet: TDA1904 ( IC201 )-sursa cu tranzistori ( ca la Royal, Kotron, etc ).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am uitat sa va mai spun si urmatoarea faza:Cand caut un program cu acordul fin, ( fine tuning ), acel program sta in banda, dar cum apas tasta de memorare al acestuia, cum iese din banda si fenomenul se petrece cum am descris mai sus ( Uvaricap merge descrescator de la tensiunea de unde a fost programul catre 0 volti, iar cand ajunge la 0 volti, schimba banda, iar o ia nebuneste de la Uvaricap maxim pana la minim, parcurge toate benzile de la capatul maxim la capatul minim, trece peste programe, nu se opreste pe niciunul, si asa merge in continuu pana la infinit ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări