Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ROBEERT

Moderatori
 • Content Count

  2,424
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About ROBEERT

 • Rank
  ElForum staff
 • Birthday 06/18/1974

Profile Information

 • Locatie
  Focsani

Recent Profile Visitors

1,375 profile views
 1. Serie sasiu/mainboard: 40-MT31TD-MAE2HG Serie sursa: 40-ES2822-PWE1XG Serie panel: LVW320NDCL SJ9W01 V7 08-32E3300-LPE010B Memorie: 25Q64 Descriere defect: Buna ziua. Rog daca are careva vreun bin pentru acest TV. Am gasit unul pe site-ul Remont. Cu acesta porneste, face functiile din tachuri, are inclusiv sunet pe scart, dar nu functioneaza displayul ( lipsa imagine, backlight ok ). Tensiunea de 12 volti este prezenta pe intrarea in placa LVDS ( nu are T-con ). Cu binul corupt aparea numai backlightul fara imagine si restarta. Deci un bin daca are careva este binevenit. Multumesc.
 2. Buna seara tuturor. TV rezolvat. Defect a fost controlerul PFC. M-am putut ghida cat de cat dupa acea schema. O seara buna tuturor.
 3. Buna ziua tuturor. Rog pe careva daca are schema acestei surse trasa mai clar ( vedeti poza din linkul urmator: https://www.google.com/search?q=LGP32-11P&rlz=1C1CHMO_roRO814RO814&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=mO_g9O8rJUCzcM%3A%2C4pEAVgngWDCyFM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kRRMm6lIWBgKIJQ_HkTGaBRSeQPGQ&sa=X&ved=2ahUKEwiw5ZyAzZ_iAhXxh4sKHSKJBugQ9QEwAHoECAkQBA#imgrc=mO_g9O8rJUCzcM:&vet=1). Eu am gasit-o pe electrotanya dar este trasa prost tare ( nu vad numerotarea pieselor ). Are defect pe PFC. Multumesc.
 4. A functionat perfect din prima fara modificari. Singura completare a fost adaugarea voltmetrului cu care nu era prevazut. Voltmetrul este 2 in 1 si anume, voltmetru si ampermetru. Cele 3 fire subtiri sunt pentru alimentarea si conectarea voltmetrului si cele doua fire groase sunt pentru ampermetru. In acest montaj eu am inlocuit stabilizatorul 7824 cu un 7812 ca sa alimentez cu acest 12 volti ventilatorul si voltmetrul - ampermetrul. Conexiunile la acest voltmetru - ampermetru se fac astfel: cele 3 fire subtiri: firul rosu = +12 volti, firul negru = GND si firul galben se leaga pe iesire ca sa citeasca tensiunea pe iesire. Atentiune: ampermetrul se stie ca se leaga in serie pe iesire, dar neaparat pe borna de - ( GND ) ( nu pe borna de + ), deci atentie mare. La reglarea tensiunii eu am pus un potentiometru multitura ca sa se faca reglajul fin. Acest kit vine cu piesele nemontate. Trebuie tu sa le montezi. Intr-o zi nu ai ce face. Acest montaj il recomand cu caldura. Functioneaza perfect.
 5. Carcasa este foarte mare. Am fost nevoit sa o bag in aceasta carcasa datorita trafului care este foarte mare.
 6. Buna seara tuturor. Am sa va prezint noua mea sursa de laborator de la 0 la 30 volti construita cu mana proprie. La aceasta i-am montat si voltmetru si ampermetru. Regleaza tensiunea si curentul. In attach pun niste poze si in linkul urmator un filmulet:
 7. Buna seara. Am luat acest controler ( PF6003 ) de la colegul Cristronic si a fost ok. A pornit sursa din prima fara probleme. Preventiv am schimbat si TL431 si optocuplorul. Optocuplorul si TL431 de obicei le inlocuiesc cand am de-a face cu o sursa care a fost " electrocutata " de vreun traznet sau de vreun soc pe retea. Azi am dat televizorul clientului, ( bine-nteles functional ). Multumesc celor care mi-au raspuns.
 8. Da, asa este, scuze. Graba strica treaba.
 9. Buna ziua. Continui tot aici pentru ca este vorba de aceeasi sursa ( vedeti poza din attach ). Am primit un TV Philips identic cu ledurile defecte. Am schimbat toate ledurile si acum as vrea sa-i reduc tensiunea prin leduri. Stie careva ce procedura trebuie sa aplic la aceasta sursa pe partea de backlight ca sa reduc tensiunea pe leduri? Schema sursei este in attach. Multumesc. philips_715g6550-p0e_psu.pdf
 10. Buna ziua tuturor. As vrea o sursa sigura de piese OK. As dori sa cumpar controlerul PF6005AS ( PF6003 ) pentru o sursa de TV led Philips. Deci poate stie careva vreo sursa sigura de piese ok deoarece se zvoneste ca si cu aceste controlere este plina piata de facaturi. Astept un MP. Multumesc.
 11. Buna seara. Monitor rezolvat. A fost un neon defect. L-am inlocuit cu altul de prin dezmembrari. Invertorul nu mai intra in protectie cu acest neon. Acum cat o tine, ramane de vazut. Multumesc din nou domnului Validae pentru raspuns.
 12. Se pune o rezistenta de 47K la intre pinul 12 si masa. Asa am reusit sa elimin protectia. S-ar parea ca vreun neon " face cu ochiul ". Desfac displayul si revin cu rezultatul. Multumesc pentru raspuns domnule Validae.
 13. Daca este identica sursa cu a mea, schema acestei surse este pe net.
 14. Buna seara. As vrea sa elimin protectia la un invertor echipat cu controlerul OZ9933GN ca sa vad starea neoanelor si a trafurilor si nu stiu cum se elimina. Am documentatia cu eliminarea protectiei la mai multe controlere, dar pe acest OZ9933GN nu il am in lista. Stie careva cum se elimina protectia la acest controler? Multumesc.
×
×
 • Create New...