Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ROBEERT

Moderatori
 • Content Count

  2,198
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About ROBEERT

 • Rank
  ElForum staff
 • Birthday 06/18/1974

Profile Information

 • Locatie
  Focsani

Recent Profile Visitors

830 profile views
 1. ROBEERT

  Nu stiu cum se cheama melodia, ajutor!

  Am gasit-o: INTERMISSION Feat. LORI GLORI - SIX DAYS Oricum, multumesc pentru intentie.
 2. ROBEERT

  Nu stiu cum se cheama melodia, ajutor!

  Buna ziua. Daca stie careva cum se numeste si cine canta melodia de la minutul 12.13 pana la minutul 12.41 din megamixul din linkul urmator: Multumesc.
 3. ROBEERT

  TV proiector LG sasiu MP-03AB

  Q403 ( fiind finalul linii ), eeeeeei, in colectorul acestuia este C415 si rezistenta R40Z vine in serie cu condensatorul. Am vazut si eu ca e stufoasa schema. Deci cauta initial finalul linii la pagina 66 deasupra trafului T405. Sa-l ia naiba de faras ca m-a ametit si pe mine de tot ce stufoasa este schema. Zennerul D410 il masurasem si pe el si era bun.
 4. ROBEERT

  TV proiector LG sasiu MP-03AB

  Oricum era sub semnul intrebarii partea de split ( referitor la imaginea cu o usoara defocalizare cum am zis la prima pornire ). Curios ca cu primul tranzistor mi-a pornit inclusiv imaginea, dar pe celelalte doua mi le-a busit instantaneu. N-am avut timp nici sa respir.
 5. ROBEERT

  TV proiector LG sasiu MP-03AB

  Deci: primul in scurt total si ultimele doua au capatat rezistente ohmice pe jonctiuni ( cum se gaseste BU808 in cele mai multe cazuri in 11AK30 ). Cred ca ai inteles cum ti-am explicat, ( exemplul cu strapungerea BU808-ului gasit in majoritatea cazurilor ).
 6. ROBEERT

  TV proiector LG sasiu MP-03AB

  Apai sa-l ia bunica, ce nu poate fi. E foarte scarbos ca are niste conectoare cu firele scurte si greu de manevrat sasiul ca sa-l iei la masuratori.
 7. Buna seara tuturor. Am primit acest TV la reparat cu finalul linii 2SC5858 in scurt si isi cam face de cap acest faras in sensul ca am busit la activ inca doi tranzistori. Schema este aici: https://elektrotanya.com/lg_re-39nz43rb_rl-39nz43rb_ch_mp-03ab_sm.pdf/download.html Proceduri ( pana sa busesc primul tranzistor ): -am scos finalul linii si am pus un bec si tensiunea de alimentare pe finalul linii este ok. -verificat modulator E - W -frecventa linii este ok. Dupa ce am pus primul final linii si l-am pornit, surpriza: tv-ul a pornit cu imagine putin defocalizata si cand mi-a fost lumea mai draga, a inceput sa scanteiasca rezistenta R40Z de 470 ohmi si condensatorul nepolarizat C415 de 470pF. Acest condensator a intrat in scurt si rezistenta s-a intrerupt. Este lesne de inteles ca s-a busit si finalul de linii. C415 vine in colectorul finalului de linii si rezistenta vine in serie cu acest condensator. Dupa primul ,, foc de artificii ,, am inlocuit piesele sus amintite si al doilea final linii mi l-a busit instantaneu. Condensatorul a avut si o lipitura rece. Am mers pe premiza ca asta a fost cauza, dar ti-ai gasit. Faza cu imaginea putin defocalizata, mie unul imi da de banuit ca poate fi defect ori traful de linii, ori circuitul de focalizare cu toate cele aferente ale acestuia. Acum dupa cele spuse, o parere din partea colegilor forumisti este binevenita referitor la cauza de defectare a acestui final linii. Ce parere aveti? Multumesc.
 8. Schema am gasit-o instantaneu dupa identificarea sasiului. Oricum, mii de multumiri.
 9. Am identificat sasiul. Este vorba de Anubis A ( vedeti poza mai clara ).
 10. Buna ziua tuturor. As dori sa identific un sasiu de TV CRT Philips si nu are eticheta pe capac si pe placa singurul indicativ care este scris este C3393.4. As dori sa gasesc schema acestui sasiu deoarece in sursa sunt arse niste componente. Poza sasiului este in attach. In locul incercuit cu rosu vine teletextul. Imi poate spune careva ce sasiu este si eventual o schema este binevenita. Multumesc.
 11. ROBEERT

  Mainboard LD01B EAX61354204 ( 0 )

  Buna ziua. Poza este luata de pe net. Este exact ce-mi trebuie, Inclusiv pamblica LVDS este amplasata unde trebuie ( referitor la tipul de panel folosit ). Gasisem eu una, dar pamblica LVDS era lipita in randul de contacte de dedesupt, deci TV-ul era echipat cu alt tip de panel. Exact asa imi spusese si vanzatorul.
 12. Da, o sa uploadez din nou binul zilele astea cand ajung la atelier si totodata sustin si eu ce a spus domnul Costica LCD ( referitor la faptul ca iti trebuie programator pentru SPI-uri ). Acel bin nu este pentru stick. Numai cu programatorul rezolvi problema.
 13. Buna ziua tuturor. As dori sa cumpar daca are careva vreo placa de baza functionala de la un TV LCD LG. Televizorul este model 32LD350-ZA si mainboardul are urmatoarele indicative: LD01B EAX61354204 ( 0 ). Acest televizor mai este echipat cu urmatoarele: -panel: T315HW04 V8 -sursa: EAX61464001/8 -t-con: T370HW03 VB CTRL BD Tot pe placa de baza mai scrie: EBR64582504WOTUNE5. Aceasta placa ar necesita un reballing la procesor. Aveti poza placii de baza in attach. Astept oferte.
 14. Cred. Dar si preturile sunt pe masura.
 15. Parca sunt icre de peste, ce fel arata.
×