Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

ROBEERT

Moderatori
 • Content Count

  2,254
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About ROBEERT

 • Rank
  ElForum staff
 • Birthday 06/18/1974

Profile Information

 • Locatie
  Focsani

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Buna ziua tuturor. Zilele trecute m-am hotarat sa abandonez lucrarea. I-am pus capacul si surpriza: TV-ul functioneaza normal. L-am tinut in probe vreo doua ore si a functionat OK. Nu s-a mai intrerupt backlightul. Ceea ce am observat, doar daca il opresc si il repornesc, baretele de jos nu se aprind. Dar daca il pornesc cat este rece, merge corect pana la adanci batraneti. Este de ajuns ca am schimbat toate ledurile de pe o bareta si defectul tot nu a disparut ( pe acea bareta care este singura montata in circuit ). Ce era daca schimbam toate ledurile de pe toate baretele si defectul ramanea acelasi. Controlerele backlight le-am gasit dar sunt foarte scumpe. Repet faza cu eliminarea protectiei: conform schemei, se lasa in aer circuitele feedback " Flag 1 si Flag 2 ", altfel, daca nu, TV-ul porneste si se opreste. Asa i l-am dat clientului. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
 2. Buna ziua tuturor. Revin cu acest faras. Am verificat " la sange " tot ce mi s-a recomandat. Totul e bun dar nu merge. S-ar putea totusi ca procesorul sa fie ciupit. Dupa cum am zis, in momentul de fata, centrarea H este cat de cat multumitoare. Asa i l-am dat clientului. Multumesc tuturor pentru raspunsuri si scuze de intarziere.
 3. ROBEERT

  Plasma LG model 42PC51

  Buna ziua tuturor. Am relipit componente la greu prin circuitul PFC sperand ca este vreun contact imperfect. Nu am gasit nimic defect in etajul PFC. Eu cred ca dracia de PFC primeste vreun feedback neinregula de nu intra in functionare normala. Este nasol tare fara schema acestei surse. Dupa cum am spus, defectul in privinta lipsei imaginii a fost pe placa Y-SUS si la fel, dupa cum am spus, TV-ul functioneaza OK cu toate ca PFC-ul nu porneste. Va spun drept ca nu am gasit nimic defect in etajul PFC. Asa i l-am dat clientului. Acum, Dumnezeu cu mila. Cat va functiona asa................. Mii de multumiri celor care mi-au raspuns.
 4. Buna ziua tuturor. Televizor rezolvat. Acest controler din sursa TOP247YN este echivalent cu TOP250Y. Schema gasita de mine corespunde 100% ( https://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61093 ). Astazi a venit coletul. Am montat acest controler si am verificat preventiv si piesele principale si sursa a pornit din prima. Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.
 5. ROBEERT

  Plasma LG model 42PC51

  De exemplu sursele de Teletech 17PW20 ( parca ), daca nu functioneaza corect PFC-ul, il dai de pereti ce defecte tampite iti da. Unul din defecte este trecerea TV-ului in standby dupa un timp ( aleatoriu ). Deci repet: plasma asta care o am la reparat, merge mult si bine cu PFC-ul nefunctional. Azi l-am tinut in probe vreo 3 ore cat am lucrat la alt TV si imaginea si sunetul sunt ok ( parca ieri l-a cumparat clientul ). Deci remedierea defectului lipsa imagine ( backlight ) l-am specificat in postarea anterioara. O sa mai sap in PFC zilele astea si revin cu rezultatul.
 6. ROBEERT

  Plasma LG model 42PC51

  Buna ziua. " Filmele cu OZN-uri " continua la acest TV. De ce spun asta? L-am rezolvat ( in privinta defectului " lipsa imagine " ), dar PFC-ul tot nu porneste. Cu toate acestea spuse, TV-ul functioneaza corect ( inclusiv imaginea ) chiar daca PFC-ul nu porneste. Frumos, nu? Oricum o sa mai sap prin PFC. Azi i-am schimbat si controlerul ICE1PCS02 si PFC-ul tot nu porneste. Defectul in privinta simptomului " lipsa imagine " a fost pe placa Y-SUS si anume una din sigurantele SMD arsa si un condensator SMD in scurtcircuit. Pana azi nu vazusem si aceste sigurante. Le vazusem doar pe cele mari. Acum in momentul de fata chiar este functional si are la activ cca. doua ore de functionare. Acum chestia ciudata este, cum functioneaza televizorul corect ( inclusiv imaginea ) fara PFC-ul functional??? Sursele furnizeaza corect toate tensiunile.
 7. ROBEERT

  Plasma LG model 42PC51

  Putin spus ca nu functioneaza. Are o functionare foarte ciudata. Exact cum am spus in postarea de mai sus. Si tot asa, dupa cum am mai spus, nu am mai avut timp in seara asta sa " iau la intrebari " si controlerul. Si in manualul service lipseste schema sursei. P.S. As crede ca dracia asta de PFC are si niste feedbackuri care vin din blocurile Y si Z, spun asta pentru ca prea ciudat defectul. Schema " ar vorbi " in secunda doi, dar de unde schema? De la Mos Craciun?
 8. ROBEERT

  Plasma LG model 42PC51

  Deci dupa cum am spus la inceputul topicului, sursele furnizeaza corect toate tensiunile, cu toate ca PFC-ul nu lucreaza. Deci PFC-ul este cu probleme. Ideea este ca sursa are 3 conectoare si anume doua sunt pentru alimentare mainboard si al treilea este pentru alimentare Y si Z. Revin cu noi observatii, mai bine spus, niste fenomene foarte ciudate care le face acest TV: 1. Am deconectat sursa din TV si am alimentat-o si PFC-ul intra in functionare, ( cca. 370 volti ), dar bucuria nu este pana la capat. De ce spun asta? Cand apas pe placa, PFC-ul o mai ia razna scazand tensiunea de la 370 volti la 320, 340, 350 volti, etc. ( cum ii tuna ). 2. Sursa dupa cum am spus, are acele 3 conectoare. Oricare dintre ele il cuplez, PFC-ul nu mai intra in functionare. Deci reamintesc: sigurantele de pe placile Y si Z nu sunt arse si tensiunile de 190 si 60 volti pentru Y si Z sunt OK inclusiv cu mufa pentru Y si Z conectata. S-a intamplat ca tensiunea PFC sa fie si 250 - 280 volti ( nici macar tensiunea retelei redresata si filtrata nominal 320 volti ). Am relipit preventiv cam tot ce este componenta de putere ( diode shotky, tranzistori, rezistente de putere, inclusiv pinii la trafurile chooper ). Schimbat condensatorii de filtraj pe PFC ( 270mf / 450 volti ). Degeaba. Defectul acelasi. Am masurat tranzistorii si diodele din circuitul PFC si sunt bune. Maine sa vad controlerul PFC cum " percuteaza " ( daca primeste corect tensiunea de alimentare, comanda ON / OFF, etc ). N-am mai avut timp in seara asta sa ajung pana la controler. Vreau sa va zic ca se intampla ca in filmele cu OZN-uri. Ciudat si incapatanat tare defectul. P.S. Am gasit manualul service la el, dar vechea poveste: ce, sunt prosti sa dea si schema sursei in manualul service? Exact ce este mai important. N-ai sa vezi nici cu ochelari schema sursei in vreun manual service la gunoaiele astea.
 9. Nume/serie tv: Plasma LG model 42PC51 Serie sasiu/mainboard: EAX36952701 rev. C Serie sursa: EAY32927901 ( PSC10190G M ) ( PKG1 ) Serie panel: PDP42X40523 Descriere defect: Buna ziua tuturor. Acest TV are defectul specific plasmelor si anume lipsa imagine ( lipsa " backlight " ). Am inceput cu verificarea tensiunilor. Toate tensiunile pe sursa sunt OK, inclusiv cele doua tensiuni principale ( 190 si 60 volti ). Aceste tensiuni ajung inclusiv pe placile Y-SUS si Z-SUS. Cu atat mai mult si sigurantele pe placa Y-SUS sunt OK. In schimb PFC-ul nu lucreaza ( am cca. 280 volti pe cei doi condensatori de 270mf / 450 volti ). Mirarea foarte mare este ca sursele lucreaza corect chiar daca PFC-ul nu functioneaza. Chiar " se cam contrazic legile fizicii ". Am masurat in montaj momentan cei doi tranzistori si diodele din circuitul PFC si s-ar parea ca sunt bune. Oricum trebuie sa le scot din circuit sa le masor. Pun in attach poza sursei. Acum dupa cele spuse, rog pe careva daca are schema acestui televizor ( inclusiv schema sursei ). Am cautat-o pe net si nu am gasit-o. Eventual si niste idei din partea colegilor referitor la acest defect sunt binevenite. Multumesc.
 10. Dupa butonari de ore in sir, s-ar parea ca am gasit schema. Acel tranzistor care am zis ca s-ar parea ca ar fi intrerupt, este mosfet si este ok. Ca tranzistor bipolar n-ar fi fost bun conform masuratorii, dar ca mosfet este ok ( imi da la aparat pe o parte drena cu sursa, ceea ce este fireste normal ). Am sa studiez maine schema sa vad daca se potriveste cu versiunea cablajului, ceea ce as crede ca s-ar potrivi. Oricum am facut comanda de controler. Ramane sa mai verific componentele principale si cand o veni comanda, revin cu noi " stiri ". Schema este aici: https://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61093
 11. Buna seara tuturor. Am primit la reparat acest TV echipat cu urmatoarele: -sursa: WD-17R rev1.0 ( vedeti poza ) -mainboard: BN41-00656D ( LS19DOWS ) Sursa este echipata cu controlerul TOP247YN capsula TO220 si este numerotat pe cablaj IC101. Rugamintea mea este daca are careva schema acestei surse deoarece am gasit si un tranzistor care s-ar parea ca este intrerupt. Pe acest tranzistor nu prea se intelege ce scrie. Ce am reusit cat de cat sa citesc este RKM sau 8KM sau BKM. Acest tranzistor este SMD in capsula SOT23 si este numerotat pe cablaj Q01. Deci o schema a acestei surse sau un sfat in privinta identificarii acestui tranzistor ( sau un echivalent al acestuia ). Multumesc.
 12. Le-am masurat si dadeau bine. Nu le-am schimbat. Maine o sa le schimb, ( sper sa nu vina altceva de lucru ca sa-l zbor de pe masa pana i-o veni din nou randul ). In orice caz, dupa ce schimb acele diode 1N4148, o sa revin cu rezultatul, sper pozitiv ca daca nu mi-a facut peri albi farasul asta.
 13. Buna seara tuturor. Revin cu acest faras. Azi mi-a venit finalul 7848 si am urmat sfaturile domnilor Modoran, Florinel si Tehtronics. Masuratori la sange. Totul este ok dar tot nu pot obtine o centrare orizontala optima. Deci repet defectul: " imagine descentrata pe orizontala de la dreapta la stanga ( cum privesc ecranul din fata ). La actionarea functiei centrare H din meniul service, o anumita plaja de reglaj se deplaseaza rastrul cum trebuie, dar dupa o anumita plaja de reglaj, nu se mai deplaseaza rastrul, ci numai imaginea ( ramane o banda neagra in partea dreapta deoarece rastrul nu o acopera ) ". Deci tot este bun si nu merge. In rest, parabola, trapez, colturi, dimensiune verticala sunt ok. Deci atat procesorul, cat si integratul lucreaza ( inclusiv finalul E - W din acesta ). Numai tampenia asta de centrare imi da batai de cap. Apropo: dupa cum am mai zis, pinul AFC al trafului de linii este in aer ( nu contine acea bobina si restul circuitului aferent ). Este cat de cat multumitoare centrarea, dar daca s-ar putea si mai multumitoare, ar fi si mai bine. Intrebarea mea este, ce piese as mai putea tatona ca sa deplasez tampenia asta de rastru?
 14. Este " moartea caprioarei " cu dracia asta. Din cate imi amintesc, am impresia ca in momentul aparitiei defectului, pe canalele afectate scad cei 85 volti. Mai masor o data si revin zilele astea cu raspunsul. Daca nu mi-a facut peri albi farasul asta, nu alta. Am stagnat doua zile cu lucrarile din cauza lui.
×