Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ROBEERT

TV " ICE " model TV1151

Recommended Posts

Buna seara, surprizele continua. Am primit la atelier acest televizor. Defectul este ori pe CAF, ori pe IDENT. Cum se manifesta:1) cand ii dai cautare nu opreste pe post2) programele memorate se pierd ( deci tensiunea varicap merge in continuu de la 28v catre 0v ) si orice program care-l intalneste trece peste el fara sa se opreasca. Am pus voltmetrul pe Uvaricap si am comutat TV-ul pe un program memorat. A stat o secunda, apoi a luat-o la goana, ( deci repet, trecea peste programe fara sa se opreasca si tensiunea varicap mergea descrescator de la 28v catre 0v, face asa in continuu, nu se opreste, merge la infinit ).In privinta acestui defect ma inclina sa cred ca-i ceva pe IDENT ( faptul ca programele memorate pleaca din banda si trece si peste celelalte fara sa se opreasca.Deci logica ar fi: ori procesorul nu primeste tensiunea de identificare, ori o primeste si nu face oprirea pe post. Dar mai poate fi si ceva pe CAF. Specific, am masurat tensiunile si din calea comuna am schimbat toti conzii. Nu umblu in bobina de CAF pana nu ma lamuresc cu IDENTUL.Acum rugamintea mea este daca are careva schema de la acest TV? Am cautat-o pe net si nu am gasit-o. Multumesc.Mai jos mai dau niste detalii ( in paranteza numerotarea circuitelor integrate ) astfel:-model: TV1151-sasiu: ? ( nu scrie nimic )-cale comuna: TA8701AN ( ic101 )-comutator AV: HEF4066BE ( ic202 )-decodor PAL / NTSC: AN5601K ( ic301 )-procesor: C68212Y ( ic601 )-memorie: XL593LC46P ( ic 602 )-cadre: LA7830 ( ic401 )-final sunet: TDA1904 ( IC201 )-sursa cu tranzistori ( ca la Royal, Kotron, etc ).

Link to comment
Share on other sites

Am uitat sa va mai spun si urmatoarea faza:Cand caut un program cu acordul fin, ( fine tuning ), acel program sta in banda, dar cum apas tasta de memorare al acestuia, cum iese din banda si fenomenul se petrece cum am descris mai sus ( Uvaricap merge descrescator de la tensiunea de unde a fost programul catre 0 volti, iar cand ajunge la 0 volti, schimba banda, iar o ia nebuneste de la Uvaricap maxim pana la minim, parcurge toate benzile de la capatul maxim la capatul minim, trece peste programe, nu se opreste pe niciunul, si asa merge in continuu pana la infinit ).

Link to comment
Share on other sites

De acord domnule Mares Mircea, dar asta cu CAF-ul as fi lasat-o la urma, mie totusi imi miroase a defect de IDENT. Poate oi gasi schema si oi patrunde mai adanc in defect. Ce parere aveti, nu ar fi defect de IDENT dupa cum am descris? :jytuiyu

Link to comment
Share on other sites

Vedeti daca aveti CAF pe selector. Daca este, dati cautare si masurati pe pinul selectorului daca este o variatie de tensiune la aparitia unui post. Eu am gasit de multe ori bobina de CAF defecta.

OK, am sa verific maine.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines