Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler selectie surse / volume atenuator


Postări Recomandate

Functia on/off este implemetata pentru amplificator ! In scheme acel releu comanda traful de alimentare a amplificatorului final ! Microcontrolerul este alimentat tot timpul printr-un traf mai mic separat cu 5 Volti pentru mc si 12 v pentru relee ( sau 24 sau la cat se alimenteaza releele ) iar cand primeste comanda de off : uc stinge lcd-ul (inclusiv backlight ), decupleaza sursa de la intrarea selectata , opreste butoanele in afara de butonul on/off si opreste transformatorul amplificatorului de putere , el asteptand apoi numai o comanda de on din telecomanda sau din panoul frontal. Este exact functionarea normala a oricarui aparat cu stand-by , in care exista o sursa separata pentru alimentarea de stand by , de fapt numai microcontrolerul nu se opreste niciodata pentru ca trebui sa fie atent la comenzi din telecomanda sau buton de on/off .Este foarte usor de adaugat orice encoder : problema este ca eu nu am vazut nici unul de vanzare in romania ... dar daca ai pdf-ul pot sa-ti modific softul pentru el .

Link spre comentariu

Da e bine , dar alimentarea LCD-ului nu este conectata ( pinii : 1 la gnd si 2 la +5V , iar la pinul 3 ar trebui pus o rez fata de masa = unele lcd merg pe contrast maxim adica cu 3 la masa bine , altele au nevoie de 100ohmi pentru ca pe contrast maxim arata si niste mizerii ... altele vor un 10 k semireglabil intre +5V si gnd si cursorul legat la pinul 3 si reglaj ) .

Pai mai trebuie sa vedem unde putem realiza cablajele..

Stiti o firma care ar face cateva bucati , acceptabil ?

Link spre comentariu

V-am pregatit o surpriza : o noua versiune de soft pentru controlerul cu pot alps si atmega8515 .

 

Cand apasati butonul de mute de pe telecomanda afiseaza "MUTE !!" si deconecteaza sursa audio selectata la momentul respectiv . Mai apasati odata mute pe telecomanda si totul revine la normal . De asemena am modificat cateva intarzieri in diferite rutine si in afisaj .

Ca urmare versiunea este 1.2.b .

Am adaugat acesta facilitate si pentru varianta cu atmega 8 si attenuator r/2r .

Nu am atasat codul pt. varianta cu atmega 8 si attenuator r/2r. Daca cineva il vrea : "cere si ti se va da "... :smt003

Link spre comentariu

www.pcboards.ro astia fac cablaje profesionale , mie pentru 100 cablaje 120x50 mi-au cerut 5,5 milioane, numai ca nu am mai continuat comanda....pretul e foarte bun zic eu...acuma nu stiu calitatea.....oricum la 55 de mii pe cablajsigur iasa mult mai bine decat am face noi cu 20 de lei....

 

 

 

 

 

Am si eu o intrebare, nu putem folosi alt display ,ceva cu leduri sau cu o "grafica" mai bunicica ,de exemplu sunt acele displayuri albastre cu iluminare proprie se vad foarte bine de la distanta.....

Link spre comentariu

http://www.pcboards.ro astia fac cablaje profesionale , mie pentru 100 cablaje 120x50 mi-au cerut 5,5 milioane, numai ca nu am mai continuat comanda....pretul e foarte bun zic eu...acuma nu stiu calitatea.....oricum la 55 de mii pe cablajsigur iasa mult mai bine decat am face noi cu 20 de lei....Am si eu o intrebare, nu putem folosi alt display ,ceva cu leduri sau cu o "grafica" mai bunicica ,de exemplu sunt acele displayuri albastre cu iluminare proprie se vad foarte bine de la distanta.....

Se poate folosi orice afisaj ! ( adica nu e o problema atat timp cat avem pdf -ul lui ca sa vad despre ce e vorba si sa scriu codul pentru el )Ai un link sau un magazin sa vad despre ce e vorba ? E bine de notat asta cu pcboards daca nu gasim altceva .@mosfet : sigur sa ne dai de veste cum ies la calitate !
Link spre comentariu

@danzup

 

Felicitari pentru realizarea de pina acuma!

 

Mi-am cumparat si eu un potmetru ALPS cu motor si m-am gindit sa folosesc telecomanda cd player-ului care are functii si pentru selectie de canale, volum, mute etc. Cd playerul este un Exposure 2010S si telecomanda foloseseste protocolul RC5. Crezi ca se poate configura board-ul tau sa mearga cu telecomanda asta?

 

Eram pe punctul sa cumpar varianta asta: http://www.voti.nl/ir-3/index_1.html, dar as fi mai fericit cu o varianta "Made in Romania" ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări