Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sonde diferențiale osciloscop

dan cod

Postări Recomandate

Am reușit să pun mana pe asa ceva. Bănuiesc ca au o anumita valoare. Nu am lucrat niciodată cu asa ceva și ceva sfaturi ar prinde bine. Am 4 bucăți. 3 bucăți 5210 și una 5205. Foarte posibil sa scot la vânzare dintre ele. 

IMG-20250927-WA0015.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

7

• Kosmin

2

• Stefan

2

• dalu_01

2

Top autori în acest subiect

Foarte interesant !! N-am lucrat nici eu cu asa ceva. Presupun ca poti folosi asa ceva la vizualizarea pe un osciloscop a iesirii unui amplificator in configuratie PBTL....nu ?  Daca nu ceri sume astronomice si daca folosesc scopului propus de mine, as fi interesat  de produs ! Primul inscris !!

Editat de dalu_01
Link spre comentariu

Ce poate fiecare 100MHz respectiv 50MHz: https://w140.com/tekwiki/wiki/P5210

https://w140.com/tekwiki/wiki/P5205

Dezavantajul ar fi că se potrivesc doar la osciloscoape Tek din seria anilor 1995-2005, anterioară TekVpi.

Ca prețuri dacă luăm ebay ca referință: folosite dar testate în zona 100-200$ iar noi 300-400$.

Și eu as fi interesat de una/două dar discutăm prin MP detaliile.

Link spre comentariu

Am dat o căutare pe ebay.  În Europa nu am văzut pe ebay la o căutare. Ori nu am căutat eu bine. As vrea ceva linkuri sa vad preț real. Nu ma grăbesc sa le dau, clar nu vor fi la preț de nimic. 

Link spre comentariu
Acum 18 ore, Kosmin a spus:

Dezavantajul ar fi că se potrivesc doar la osciloscoape Tek din seria anilor 1995-2005, anterioară TekVpi.

In cazul acesta, cu regret ma vad nevoit sa ma retrag.  Succers in continuare.

Editat de dalu_01
Link spre comentariu

Nu face FNIRSI si astfel de sonde? 😉

@modoran La prețul unei sonde Tek SH abia dacă îți iei un Hantek pe care îl conectezi cu frică la osciloscop, Micsig sunt deja sus ca preț.

Ce pasiuni au unii care încă mai meșteresc ceva.

both-layers.jpg

Link spre comentariu

Nu am găsit nicăieri ca ar merge doar pe osciloscop tektronix. Am găsit manualele pe net. Pun doua la vânzare la secțiunea potrivită. 

La doua am deja client (din afară forumului) asa ca, deocamdată nu se mai vând. 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, dan cod a spus:

Nu am găsit nicăieri ca ar merge doar pe osciloscop tektronix.

FYI: daca intrebati pe Google/Gemini o sa va spuna ca aceste sonde sunt recunoscute automat de osciloscoapele Tektronix de un anumit fel dar pot fi folosite cu oricare altele daca asigurati alimentarea si reglati manual atenuarea... nu stiu daca-i asa da` ar putea fi... m-am gandit sa scriu... 🙂

Link spre comentariu
Acum 2 ore, dan cod a spus:

Am găsit manualele pe net

In manualul găsit de mine scria clar că se poate utiliza și cu alt osciloscop dar împreună cu "tektronix 1103 tekprobe power supply". Din acest motiv pe un alt forum încercau să-și facă adaptorul respectiv.

Link spre comentariu

De la Colegul:

Cum se alimentează Tektronix P5210

P5210 este o sondă diferențială activă, cu electronică internă (amplificatoare) care are nevoie de alimentare.

Ea NU se alimentează prin cablul de semnal BNC obișnuit.

Alimentarea se face printr-o interfață specială Tektronix numită "TekProbe", care folosește un conector tip BNC cu pini suplimentari în centru.

Din exterior pare „o mufă BNC”, dar are un conector coaxial + pini suplimentari (numit uneori „TekProbe Interface” sau „Probe Power Interface”).

Dacă o pui pe un osciloscop compatibil (modele Tektronix care au această interfață), oscilloscope-ul detectează automat tipul sondei, îi furnizează tensiunile de alimentare și îi aplică factorul de scalare corespunzător.

Dacă oscilloscope-ul nu are interfața TekProbe

În acest caz, nu primește alimentare prin mufa BNC obișnuită și nu funcționează.

Tektronix oferă (sau oferea) alimentatoare externe dedicate pentru aceste sonde, de tip 1103 TekProbe Power Supply, care furnizează alimentarea sondei și scot semnalul printr-un BNC standard către orice osciloscop.

Am recitit mai sus, s-a spus acelasi lucru...

Editat de dumitrumy
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări