Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mac Allister MSIW200 cu probleme.

Daniel Daniel Johny

Postări Recomandate

Salut.Am acest gen de aparat  la care s-au dus finalli IKW50N60H3.Am masurat semnalele pe grile si sunt ok apoi i-am inlocuit dar spre surprinderea mea sau dus dupa citeva hafturi..

Am cumparat altii de la Mouser de data asta cu rezerva ))) si i-am inlocuit dar fara radiatoare si pe un traf separat de 400w.

Ca o constatare igbt-urile incep sa friga dupa citeva secunde si creste consumul pe traf ca si cum ar fi sarcina pe iesire sau probleme pe partea de forta.

Am masurat semnalul pe grile si zic eu ca este ok...o sa postez si poze iar semnalul pe traful de curent arata ca si cum ar fi sarcina pe igbturi...

O idee ?multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Daniel Daniel Johny

7

• misuraelectronic

2

• dumitrumy

2

• validae

1

Adică ai conectat alt traf decât cel al invertorului ? Ai verificat bine circuitul de comandă al igbt-urilor ?

Semnalul e simetric pe ambele ramuri ?

Link spre comentariu
Acum 16 ore, validae a spus:

Adică ai conectat alt traf decât cel al invertorului ? Ai verificat bine circuitul de comandă al igbt-urilor ?

Semnalul e simetric pe ambele ramuri ?

nu.Am alimentat separat printr-un traf separator de 220v 400w aprox.

Totul e in regula si semnalul si circuitul. Dar o sa ma verific o data.

Editat de Daniel Daniel Johny
Link spre comentariu
Acum 20 ore, Daniel Daniel Johny a spus:

o sa postez si poze iar semnalul pe traful de curent arata ca si cum ar fi sarcina pe igbturi...

In 2025?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am gasit pe partea driver un tz mosfet cu notatia    hm 210 capsula To- 252.Acesta este pe partea de primar a driverului.

Pare a fi incins .Cu ce l-as putea inlocui?

Link spre comentariu
Acum 9 minute, Daniel Daniel Johny a spus:

Cu ce l-as putea inlocui?

ai antecedente , prietene , in  sensul  ca 1--  si  raspunzi  ff  greu si  2-- ne-ai  mai  si  pus  pe  piste  gresite  de  am  ajuns  sa  ne  certam  intre  noi  din  cauza  ta , asa  ca  ,  nu  te  supara , dar  eu  nu  te  cred  o  iota  si  nu  te  ajut  decit  dupa  ce  postezi  o  poza  perfect  lizibila ... 

Link spre comentariu

prietene daca au fost unele divergente nu este din cauza mea.cine vrea sa dea o mina de ajutor pentru cei cu mai putina inteligenta este binevenit .Cine vrea sa se dea destept ca le stie pe toate sa se abtina!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Daniel Daniel Johny a spus:

daca au fost unele divergente nu este din cauza mea

i-auzi  ia  la  el ... te  pomenesti  ca  or  fi  fost  din  cauza  mea divergentele   si  nu  stiu  eu ...? ...🤪... 

daca  si  in  continuare  iti  e  lene  sa  pui  o  poza  lizibila  cu  inculpatul , atunci sa  fii  tu  sanatos  si  sa  te  ajute  cine-o  vrea , ca  eu  nu  vreau  sa  mai  muncesc aiurea  in  tramvai  pt  tine ...

pe  scurt , poate  n-ai  inteles ... pui o  poza  lizibila  aici , te-ajut  cu  drag si iti  caut / gasesc  un  echivalent ...nu  pui  poza , atunci  la  revedere -pa ! 

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu
Acum 19 ore, Daniel Daniel Johny a spus:

Am gasit pe partea driver un tz mosfet cu notatia    hm 210 capsula To- 252.Acesta este pe partea de primar a driverului.

Pare a fi incins .Cu ce l-as putea inlocui?

Poate e asta? https://www.alldatasheet.net/datasheet-pdf/view/290019/CHENMKO/CHM21A2PAPT.html

Banuiesc ca au stocuri de 20 de ani de mosuri de 20V si 20A...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări