Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor electric stins


Postări Recomandate

1 hour ago, doru3160 said:
1 hour ago, informer said:

Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... 

E doar o impresie...au un sistem bluetooth si trebuie sa vina cineva in preajma ca sa descarce datele.

Apai daca vine cineva de la ENEL in fiecare intai ale fiecarei luni si le citeste pe bluetooth... sa fie sanatosi.

In primele luni dupa mutare am sunat la ENEL sa vad daca s-a facut "autocitirea" sau nu... si s-a facut de fiecare data... dupa cateva astfel de verificari, am renuntat... am scapat de-o grija. :)

In ce priveste apometrele la noi e simplu... exista unul singur de apa rece pe unica teava care intra in casa. E tot cu "autocitire" in sensu` ca le citeste administratoru` :) ... asa ca am scapat si de grija asta, mai tre` sa trimit doar gazul. 

Editat de informer
Link spre comentariu
1 hour ago, informer said:

Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... :)

Aveti idee cum trimit status-u`, au ceva cablu de net separat sau pe GSM ori au implementata vreo tehnologie de comunicat chiar pe cablurile de retea?

Depinde cat de "SMART" este contorul. Poate sa fie cu citire clasica prin port de date/optica, wireless (distante mici), GSM, prin magistrala electrica la dispecerat (nu cred ca avem inca tehnologia asta disponibila) si lista poate continua. Nu scrie modelul pe el?

Link spre comentariu

De electric vorbeam . Pe pagina anterioara am explicat procedura ... La apa ... , am scris mai sus . Am cu transmisie radio , am pus si link - ul produsului . Pe pagina anterioara . Apa o platesc la intretinere , curentul electric ... pe factura . Doua postari mai sus ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
34 minutes ago, Dan85 said:

Vorbim de contorul electric, nu de apa. Deocamdata nu se citesc la distanta decat la diversi agenti economici, prin tot felul de sisteme.

La utilizatorul casnic, exact cum ai spus. 

 

Deci crezi ca vine cineva lunar si citeste contorul electric?

Citirile sunt reale, am verificat asta, nu sunt estimate.... 

Link spre comentariu

Nu lucrez acasa ... , teren si atelier . Ma rog , acolo e inchiriat ! In subdiviziune , mai sant cu profiluri electrice ... bobinaj , grupuri , alarme , auto etc . 

 

P.S. - n - am furat curent nici pe timpul regretatului ... , cand erau calde firele din pereti , de pe scara .... , si la trei vorbe auzeai nichelina si BCA . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Dan85 a spus:

Aia cu bube sunt agenti economici care au consumuri foarte mari, ei sunt tentati sa mai ''reduca costurile'' .

Am lucrat la doi agenti economici marisori, intre 200 si 300 angajati. Nici nu se punea problema de furt de energie. Da, erau interesati de reduceri de costuri, dar prin optimizari, nici decum prin furt. De altfel, era si destul de greu sa te bagi pe bare, in punctul de alimentare si sa tragi cabluri aiurea, de asta am zis ca ma cam indoiesc cei mai mari sa se complice cu asa ceva. Plus ca EON-ul avea acces neingradit acolo, nu se punea problema sa ceara voie sa intre. Poate nu stiu eu, dar din ce-am vazut, era imposibil sa poti face magarii, in asa fel incat sa  se justifice riscul.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări