Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema ciudata calculator


ionut20

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

mai bine alt sistem.nu de alta, dar:1. sdramii sunt scumpi rău pentru performanţele lor. banii daţi pe un sdram de 256 ajung să iei un ddr2 de 512. e o diferenţă, nu??2. plăci de bază cu socket A nu prea se mai fabrică. şi să iei una sh... dumnezeu ştie căt te ţine şi aia!!!3. dacă omul îşi ia un kit de bază (mb+proc+memorie+placă video (eventual, există şi cu video încorporat)), dacă mobo e aleasă cu atenţie, ar putea folosi în continuare vechiul hard şi cdrom.

Link spre comentariu

asta i-am recomandat si eu, si a ramas ca se decid dupa concediu, cand o sa fie nevoie de sistemul ala in firma, hdd-ul, cd-romul, cd-rw, flopy si carcasa sunt ce poate refolosi, si placa de retea pe pci si placa de retea wireless. Video e on board. In 600 ron se pot face cu o placa de baza noua cu video pe ea, un 512 ddr2 si un proc intel celeron .....

Link spre comentariu

Salut, Sti cum rezolvam eu in service probleme de-astea. Luam placile, scoteam tot de pe ele (procesor, ram, placa video, baterie bios, bios (daca e posibil etc) si bagam placa in apa calda 10 minute, apoi scos si uscat natural 24 ore. Problemele de genu provin din cauza faptului ca unele componente se supraincarca electrostatic si pot genera cele mai dubioase situatii (am vazut multe cazuri "interesante"). Multe provin dupa pusee de tensiune, cer innourat sau furtuni, indivizi care sudeaza etc iar chestiutele astea nu prea tin cont de ups sau prelungitoarele alea "protejate". Nu functioneaza mereu, 50-50 sanse dar merita incercat pentru unele placi. Dupa ce placa e spalata e bine de dat cu un spray pentru contacte metalice, apa totusi oxideaza chestii. Dupa treaba cu spalatul placii, bagam toate prostioarele la loc (neaparat si procesorul), bagam alimentarea atx, tineam 1 min (nu porneam inca placa) apoi scoteam atx-ul si scurtcircuitam primii 2 si ultimii 2 pini pe pe fiecare latura a bios-ului intre ei (merge la bios-urile alea patrate AMI,AWARD, PHOENIX etc). Treaba o faceam cu bios-ul bagat. Chestiuta asta face un fel de master reset mai ciumec, iti da niste erori cand pornesti (chestii de checksum error si etc) dar face bine. Apropo :yawinkle: merge sa scoti si parolele la unele laptop-uri cu asta. Eu am incercat la un fujitsu siemens si un hp chestia si mi-a iesit. aaa da, si nu spune clientului ca ii speli placa de baza. :weedman: :axe:

Link spre comentariu

Deci metoda ca asta nu am mai auzit in viata mea ........ sa speli placa de baza cu apa calda :d daaamn o fi, nu zic ca nu, doar ca tind sa cred ca in timp face mult mai rau deca bine :toimonster: ..... iar de zis la client ... uuu, numa asa raman fara servici :smt005

Link spre comentariu

Schimba condicii de pe placa de baza , fa-i un update de bios , am si eu o placa de baza acasa care nu are nici un defect dar nu ma lasa sa instalez XP SP2 se blocheaza cand copiaza fisierele de pe cd pe hard la 16% parca daca mai tin minte.Am incercat cu alte harduri alti DDRAMI si alt procesor face la fel.In cazul tau @ionutz placa de baza cred ca e beleaua!

Link spre comentariu

Ca fapt divers, placile electronice in timp ce se plimba ele pe acea banda catre "wave soldering machine" sunt tratate cu solutie decapanta, apoi sunt trecute prin valul de cositor si apoi sunt spalate in cele mai multe cazuri cu APA :smt003 Oricum faza cu spalatul placii nu am mai auzit-o decat in cazul in care versi pe ea cafea, cola, brifcor.. :rolleyes:

Link spre comentariu

am si eu o placa de baza acasa care nu are nici un defect dar nu ma lasa sa instalez XP SP2 se blocheaza cand copiaza fisierele de pe cd pe hard la 16% parca daca mai tin minte. Am incercat cu alte harduri alti DDRAMI si alt procesor face la fel.

Am patit si eu asta pana acum cu 3 calculatoare diferite, toate cu procesor intel celeron pe ele (celeron de care, nu mai stiu) insa nici pana in ziua de astazi nu am putut sa imi dau seama de ce se intampla asta...XP cu sp1 mergea fara probleme, cel cu sp2 se bloca la instalare :rolleyes:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări