Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv platinium


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stie careva care e finalul linii original in acest tv? Cineva a pus in el bu508af.Pe schema apare bu5150 care nu exista...exista 2sc5150 care e fara dioda.In alte evidente pe net scrie ca finalul linii ar fi 2sd2499 care e cu dioda.Vreau sa stiu care ar fi originalul, ca sa stiu daca adaug dioda finalului sau nu. Tv-ul e plat.Multumesc!

Link spre comentariu

I-am adaugat si dioda finalului intre c-e, pentru ca, desi in schema apare bu5150, in realitate, pe aceste sasie sunt montate 2sd2499 care au dioda.Inca o observatie, pentru ca la inceput colegii facusera o confuzie care ma facuse sa inclin spre procesor defect. Procesorul acestui sasiu are 0v pin 7 in stand by si 5v in on! Nu invers!

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Va multumesc frumos tuturor pentru ajutor. Pot sa spun ca de mic copil sunt pasionat de electronica. Intotdeauna desfaceam jucariile sa vad cum functioneaza. Pe atunci cumparam cateodata cate un radio portabil, costa 100.000 lei pe atunci (10ron) si scoteam placa din el, il puneam intr-o cutie mai mare cu un difuzor mare si alimentat de un transformator de vreo 6v :)Cand aveam numai cativa ani am mers la priza cu doua fire...doua capete le-am bagat in priza, iar pe celelalte doua le-am atins...am avut atunci un soc cumplit, am fost la un pas de moarte. Buricele tuturor degetelor au fost negre multi ani.Nu prea am avut posibilitati sa investesc in aceasta pasiune, dar mi-a cazut pe mana acum cativa ani un monitor defect si l-am tot studiat, am invatat cum se numeste fiecare componenta in parte si care e rolul ei. Am reusit, de multe ori cu ajutorul vostru, sa aduc la viata niste televizoare, si pentru asta tin sa va multumesc din suflet. E o placere enorma sa vad aparatele functionand din nou. Tin chiar si un jurnal cu fiecare aparat in parte.Domnul sa va binecuvanteze pe fiecare din voi!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări