Marian Iftode Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Buna ziua stimati colegi! M-am apucat sa construiesc un amplificator de pe o pagina de internet,am realizat cablajul,am montat celelalte piese din schema,dar incurcatura cea mare este la tranzistorii de pe schema pe care nu-i detin si vreau sa-i inlocuiesc cu ceva autohton de ex: Tranzistorii de tipul C5198,C2073,A19⁴0,A1941 cu tanzistori de tipul BD 249,BD 250,2N3055,KD 607S,iar tranzistorii de tip A1015 si C2229 cu tranzistori de tipul BD 135,136,138,140 sau echivalente.Ma puteti ajuta cu niste echivalente? Va multumesc si va doresc o zi buna! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Si daca citesti curentii, tensiunile si puterile din PDF-uri nu poti face singur echivalenta ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) asta putea face si inainte sa posteze pe forum, dar probabil s-a gandit ca are nevoie de un pic de ajutor...de la cineva care se pricepe mai mult. ;) ori daca ne uitam toti prin DS-uri...ce sa mai ne scriem aici ? Editat Ianuarie 23, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Marian, pune aici schema la ceea ce vrei sa construiesti, este mult mai usor de apreciat "echivalenta" unor tranzistori in functie de schema, ba chiar unele echivalente pot fi mai bune decit ideea "originala". Link spre comentariu
Marian Iftode Postat Ianuarie 23, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Tranzistoarele folosite in acest amplificator nu-mi sant accesibile si am crezut(apeland la voi) ca poate aveti date tehnice despre ele ma puteti ajuta,dar m-ati lamurit pana-n gard.O sa caut mai departe pe net datasheetul acestor tranzistori si voi rezolva singur problema.INTREBARE:Daca cineva se simte satul de mancare,mai poate manca in continuare? Asa e si cu postarile mele,credeti ca daca aveam datasheetul acestor tranzistori va mai intrebam pe voi? Eu asteptam raspuns de la cei ce au fise tehnice,nu de la cei ce fac haz de necaz, ca nimeni nu posteza pe acest site ca vrea el asa.Cine posteaza,vrea ceva,sant si exceptii bineinteles.Asa ca radeti cand e de ras,dar daca nu stiti sa raspundeti,e pacat sa rada altii de prostiile voastre. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Marian, aici gasesti orice datasheet vrei: http://www.alldatasheet.com/ Cum a zis si Leco, cel mai bine e sa pui schema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Marian, ai inteles gresit... In functie de schema, iti putem recomanda ceva ACCESIBIL, poate chiar mai bun decit originalul, asta era ideea... Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Fara schema este dificil sa se dea sugestiile cel mai potrivite, insa asa in principiu, pentru finali cel mai la indemana ar fi perechea binecunoscuta 2SC5200 ( NPN ) si 2SA1943 ( PNP ), pentru prefinali perechea MJE15030 si MJE15031, pentru C2229 si eventual vreo pereche de-a sa, poti merge cu MJE340 si respectiv MJE350 ( aceeasi dispunere la pini ), iar pentru semnal 2N5551 si 2N5401 ca fiind cel mai cunoscuti, desi din cate stiam parca pnp-ul nu se mai gaseste ( se poate sa ma insel ), altfel daca tensiunea de alimentare o permite, mult mai la indemana ar fi perechea BC546/556, eventual cu terminatia C pentru hfe mai mare ( tipic peste 3-400, masurat de mine ). Daca se pune o schema se pot da solutii si mai punctuale, deci sustin sugestia lui Leco. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 ,credeti ca daca aveam datasheetul acestor tranzistori va mai intrebam pe voi? Eu asteptam raspuns de la cei ce au fise tehnice, Si noi de unde crezi ca avem datele, avem pile pe undeva ? Si apoi iti faci singur fise individuale: Link spre comentariu
Marian Iftode Postat Februarie 12, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2017 Buna seara stimati colegi! Am raspuns cam cu intirziere cu schema amplificatorului,dar daca nu s-a incarcat,va rog sa-mi spuneti voi.Daca imaginea s-a incarcat,aceasta e schema cu pricina.Va multumesc o seara buna si reusita! Link spre comentariu
George Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Buna ziua stimati colegi! M-am apucat sa construiesc un amplificator de pe o pagina de internet.............. Care e adresa paginii de internet unde se gaseste acea schema? Pune aici linkul (adresa) daca nu poti sa incarci poza cu schema. Link spre comentariu
Cristian74 Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 nu se mai pot atasa link-uri pe forum ...nu stiu ce se intampla. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 https://ro.wikipedia.org/wiki/Mare_maestru_la_%C8%99ah am facut eu o incercare Link spre comentariu
Marian Iftode Postat Februarie 12, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2017 Link-ul de unde e preluata schema este: http://www.construyasuvideorokola.com Link spre comentariu
Mircel Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Link-ul tău m-a trimis aici: Ce aleg? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum