Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laborator de electronica de inchiriat


djvas

Postări Recomandate

Domnilor... am zis de la inceput ca scopul nu este de a face bani din asta. Ideea de baza a fost sa pot ajuta colegii care nu au o dotare variata de aparate si care ar fi dispusi sa se deplaseze si sa plateasca o suma modica pentru ducerea la bun sfarsit al unui proiect. Sa va dau niste exemple concrete ... Cand am cumparat analizorul de spectru am pus anunt ca as vrea sa gasesc pe cineva cu aparatura necesara sa-l testeze ca sa ma asigur ca mai este in parametri. Evident nu doream pe gratis... Stiti cati au fost binevoitori ? ..... ZERO. Singurul cu care am putut face astfel de teste pe forum a fost colegul DanCod dar care din pacate este la Oradea...

Eu in continu ma izbesc de astfel de probleme ... De exemplu acum consider ca este timpul sa-mi achizitionez o referinta de frecventa. Asha ca pana la sf acestui an o sa am cu putin noroc atat GPSDO cat si Oscilator controlat de Rubidiu. Sunt curios... cate asemenea aparate sunt in dotarea colegilor ? Sau cum verificati starea de functionare a unui frecventmetru fara aceste aparate ? Totusi sa nu se inteleaga ca vreau sa fac laborator de metrologie pentru ca nu este asha.

S-a vorbit mai sus despre cercuri de electronica. Ideea este buna dar pentru mine fara a elabora raspunsul este NU. Mai repede ma gandesc la studentii din Poli care doresc sa mearga cu un proiect realizat fizic si nu doar vorbe pe hartie. Aici as avea un atu pentru ca locatia este in vecinatatea Poli si a caminelor studentesti.

 

Distinse domn , sunteti pensionar ?

Nu sunt pensionar ! :) Din contra... sunt chiar tanar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

S-a vorbit mai sus despre cercuri de electronica. Ideea este buna dar pentru mine fara a elabora raspunsul este NU. Mai repede ma gandesc la studentii din Poli care doresc sa mearga cu un proiect realizat fizic si nu doar vorbe pe hartie.

 

Sau cursuri de formare profesionala.

http://www.profesionalnewconsult.ro/cursuri-autorizate/cursuri-tehnice-meserii/curs-tehnician-electronist

Link spre comentariu

poate sunt offtopic, desi eu la ora asta cred ca nu.

 

"sa pot ajuta colegii care nu au o dotare variata de aparate si care ar fi dispusi sa se deplaseze si sa plateasca o suma modica pentru ducerea la bun sfarsit al unui proiect"

 

dupa parerea mea..proiectele sunt pe masura cunoasterii, direct proportionala cu investitia. sau in alte cuvinte, cine are oarece cunostinte, va avea si scule, iar cine are cunostinte dar nu are scule, ala e mai mult Casatorit, decat in nevoie. nu stiu...nu vad o prea multa "forfota" in ideea asta..

 

sa imparti un spatiu personal unde faci electronica, cu un prieten sau doi...contra cost, e una, dar daca te gandesti la un fel de "atractie", ma tem ca nu prea o sa fie.

 

eu mi-am facut atelier in curte de 5mx4mx3m, dar stiu ca 80% din electronica pe care-am facut-o am facut-o pe un blat de prajituri, deci...in "coltul mic" :)

da, in fine...am poluat la greu probabil...vroiam sa subliniez mai mult ca acest hobby, se poate intinde cat e plapuma, si intotdeauna dar intotdeauna o sa ramana un picior afara.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Pentru ce folositi strunguletul cand vine vorba despre electronica?La confectionarea unor piese mecanice din cadrul proiectelor electronice?

exact. ce faci cu electronica , fara sora ei Mecanica ? Ramai la LED-uri ?...Mai faci o cutie, un mecanism..

strung, menghina, pile(sau cunostinte), tarozi, burghie,cuttere de aeromodelism, CNC, 3D printer,circular,pendular, astea ar fi normale...deja.

lista continua si in domeniul chimiei..

 

 

Revenind la Topic, cred ca ar avea tiraj mai mult la scolari, care doresc sa observe un ampermetru analog, volmetru, cum se "fabrica" curentul, chestii d-astea... un fel de Mix intre Fizica si Electronica Moderna.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Stiu ca electronica are nevoie de ajutorul mecanicii in special cand vine vorba despre realizarea carcaselor pentru proiecte si bineinteles taierea/gaurirea PCB-urilor.Deci m-am gandit mereu la bormasina,traforaj,ghilotina,abkant etc.Bineinteles ca nu trebuie lasat inafara CNC-ul pe care il comanzi sa lucreze in locul tau dar acela costa daca nu stii sa ti-l realizezi.Recunosc ca la strung m-am gandit mai putin.Cat despre chimie normal ca nici fara aceasta nu se poate.Chiar daca nu faci si proiecte ci numai reparatii PCB-urile ce trebuiesc reparate au nevoie de curatate cu diverse substante chimice.

Link spre comentariu

Pentru ce folositi strunguletul cand vine vorba despre electronica?La confectionarea unor piese mecanice din cadrul proiectelor electronice?

Ai sa afli raspunsul doar dupa ce vei avea asa ceva.E exact ca si mobilul,nu-i simti lipsa decat dupa ce te-ai obisnuit cu el.

Nici nu stii cat de usor imi e sa-mi fac eu anumite piese mici,gen distantiere,bucse,izolatori,butoane reconditionate si altele care nu-mi vin acum in minte,decat sa pierd juma de zi sa stau pe langa un strungar sa mi le faca si sa-l mai si platesc pt asta(desi plata ar fi cel mai putin neplacut aspect...cel mai greu e sa-i gasesti,si dupa ce l-ai gasit sa fie si cu butonul pe "da").

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări