Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ingelen Geographic


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 2 săptămâni mai târziu...

Surpriza: partea electronica este functionala de cateva zile, au fost ceva probleme dar s-au rezolvat, vorbeste si canta, EM1 are emisie 80%, dar am si unul NIB, am gasit un AZ1 NOS, restul au emisie foarte buna. Voi primi sasiul la inceputul lunii viitoare :)

Editat de ciprivw
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

N-as fi dorit sa fac o asemenea postare, dar nu am ce face. Dupa cum stiti toti, carcasa a fost lacuita de celebrul viopa. Credeam ca va rezulta o lucrare de calitate, o restaurare in adevaratul sens al cuvantului, dar m-am inselat amarnic. A iesit o lucrare de mantuiala, pentru care am platit 450 lei. N-as fi vrut ca o carcasa de Ingelen Geographic, care stim toti ce radio este si ce valoare are, sa treaca prin asemenea experienta. Din poze totul arata ok, dar cand vezi cu ochii tai, te iei de cap. Toata suprafata e coaja de portocala si plina de punctulete. Nu spun mai mult, las cele doua filmulete sa vorbeasca (dati click pe HD).

 

https://www.youtube.com/watch?v=t2vw5Ukc9UQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=c3SazEkaokk

 

Asa am fost de suparat, ca o saptamana intreaga nici n-am putut sa o privesc si nici n-am mai avut chef sa termin radio-ul. Am cerut 3 opinii avizate, doua de aici de pe forum, una din afara, dar persoane in domeniu, care mi-au spus aproape acelasi lucru: lacul a facut reactie, aplicare gresita, posibil atmosfera plina de praf. Perfect, mi-am spus eu.

 

Apoi, mi-am zis: bun, ce fac acum? Am apelat la o firma de restaurare mobila din Bucuresti, le-am explicat situatia si le-am trimis carcasa. Azi m-a sunat restauratorul si mi-a spus asa: cel care a lacuit carcasa nu are nicio treaba cu asa ceva. A decapat doar primul strat de lac (in loc sa curete TOT pana la furnir), a slefuit suprafata cu 120 si a pulverizat un lac obisnuit la galeata, de la distanta mica, in straturi multe si la distanta de timp scurta intre ele, sa termine repede. Din cauza ca nu a fost curatat tot, lacul nou a facut reactie si a rezultat suprafata care se vede. Carcasa trebuie refacuta de la zero.

 

Pe partea superioara au fost 3 zone mici in care furnirul era ciobit si trebuia completat, noroc ca era chiar in spate. Desi l-am intrebat pe viopa de furnir, mi-a spus ca are furnir de nuc. Ok. Rezultatul - cele 3 petice de furnir nici macar nu au fost de acelasi tip sau aceeasi nuanta, sunt 3 nuante diferite, iar restauratorul mi-a spus ca acel furnir nici macar nu este de nuc. Mi-a spus ca va remedia si aceasta problema, va folosi furnir corespunzator si il va reintegra cromatic. In plus, asezata pe o suprafata dreapta, carcasa schioapata. Toate aceste probleme vor fi rezolvate, de aceasta data, in mod profesionist, dar am avut mari emotii sa vad ce se mai poate face.

 

Dupa primirea carcasei, l-am intrebat pe viopa de ce e asa lacul si mi-a raspuns, citez, "dupa varsta care o are, eu zic ca este mai mult decat super". Mai mult decat super? A iesit sub orice critica, a iesit jalnic! "Va sugerez sa nu-i mai faceti nimic la carcasa. Parerea mea". Adica sa stau si sa ma uit la ea asa cum e? Multumesc de lucrare. Sper sa fie de invatatura si altora. Doriti restaurare profesionala? Apelati la firme specializate. Si eu puteam lua un tub de spray si sunt convins ca imi iesea mai bine, dar am vrut mai mult, am vrut ceva de nota 10. Cred ca nu sunt deplasat daca solicit returnarea partiala a banilor, practic nu stiu pentru ce am platit. Lucrarea la firma specializata ma costa 500 lei, adica aproape cat am platit prima data. Doar ca rezultatul va fi net superior si va dura cel putin 1 luna de zile, respectand toti pasii si timpii de uscare.

 

Astept si alte pareri.

Editat de ciprivw
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări