Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mobil langa un modul de memorie


Vizitator crz

Postări Recomandate

Zilele astea am avut o mica disputa cu un coleg care se plimba cu telefonul mobil pe langa hdd-ul meu shi modulul de memorie proaspat cumparate. (Eu le tineam 'neprotejate' pentru ca le adusesem de afara shi imi era teama sa nu faca ceva condens pungile lor pe interior).Intrebarea mea este: campul electromagnetic produs de un telefon mobil poate deteriora componentele electronice (deci si memoriile / hdd-ul meu) sau nu este suficient de puternic?Multzam anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

  • 1 lună mai târziu...

memoriile sunt afectate sau distruse de electricitatea statica foarte puternica. Nnumai alea vechi se buleau la electricitate statica usoara, asa ca producatorii le-au mai optimizat si acum te alegi cu un blocaj daca isi ia un fulger o memorie in timpul functionarii, dar un reset te scapa de belele. Daca nu e alimentata are mai multe shanse sa scape. Pentru a buli o memorie cu un camp electromagnetic trebuie sa cauti o statie de transformatoare si sa gaseshti o metoda sa o pui in zona in care campul electromagnetic este atat de puternic incat poate ucide un om. Cu hard-urile povestea e mai voodoo: shuruburile de hard sunt din metal neferos, nu te ajuta cu nimic shurubelnitza cu cap magnetic. De ce oare?!? Au vrut oare producatorii sa ne faca in ciuda?!? Va spun eu: NU!!! Dar in acelasi timp nici nu cred ca o sa buliti careva prea curand un hard cu un mobil, o statie radio sau alte device-uri compatibile FCC :) . Din nou, daca vom duce hardul in statia de transformatoare, sau il punem de curiozitate pe magnetul unui difuzor (mai ales in timpul functionarii), s-ar putea sa avem si nishte surprize.Ce pana mea, ca doar n-am facut curs de depanare, intretinere si modernizare PC degeaba ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări