Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor microunde samsung


Postări Recomandate

Va salut! Am un cuptor cu microunde Samsung ,se pare ca magnetronul a cedat,om75s este modelul! Am verificat dioda rez,e totul OK! Intrebare mea este cu ce se poate inlocui acest magnetron?se poate lua orice magnetron dar sa fie de aceasi putere!? Multumesc ! Sau cineva care a inlocuit acest magnetron cu ce l-a inlocuit,daca exista pe piata echivalent!

Editat de jonny_ryc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Se poate înlocui cu alt magnetron recuperat din alt cuptor fără probleme. Ar fi bine ca puterea cuptorului ,,donor,, să fie cel puțin egală sau chiar mai mare cu cea a celui în care se montează magnetronul. Ai verificat în prealabil dacă traful de înaltă se alimentează ? Uneori se defectează unul din microcontactele de siguranță de la ușă și traful nu se alimentează. Se poate proba transformatorul scoțându-l din cuptor și alimentându-i secundarul la rețea, în acest caz în primar va trebui să ai circa 20-21V dacă traful e bun. Atenție că una din bornele secundarului de înaltă tensiune este conectată (prin sudură în puncte) la tolele trafului, deci e pericol de electrocutare !

Un magnetron defect se încălzește sesizabil în timpul funcționării, dar nu mai emite suficient pentru a încălzi alimentele, fiindcă se produc descărcări interne în tub. Atenție și la starea ferestrei de mică sau de teflon de la ieșirea din ghidul de undă al magnetronului. O fereastră de mică cu depuneri de grăsime arsă provoacă descărcări în ghidul de undă și cauzează distrugerea magnetronului....

Link spre comentariu

Da ! am facut aceste verificări ,până și folia de mică,dioda ,eu o probez cu bateria de 9 v , siguranta e totul ok! Nu-mi rămâne decât magnetronul! Care verificat cu aparatul i-mi da defect!va mulțumesc ptr raspuns! Nu am schimbat niciodată un magnetron ptr ca nu m-am lovit de ele,și la asta nu am găsit unul identic să cumpăr ,sau echivalentul lui,am găsit ceva dar se pare ca face cât un cuptor nou!:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări