Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
jonny_ryc

Cuptor microunde samsung

Recommended Posts

Va salut! Am un cuptor cu microunde Samsung ,se pare ca magnetronul a cedat,om75s este modelul! Am verificat dioda rez,e totul OK! Intrebare mea este cu ce se poate inlocui acest magnetron?se poate lua orice magnetron dar sa fie de aceasi putere!? Multumesc ! Sau cineva care a inlocuit acest magnetron cu ce l-a inlocuit,daca exista pe piata echivalent!

Edited by jonny_ryc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanatate permanenta!Citeste mai jos postarea mea din 19 Ianuarie.

va salut! Nu văd postarea!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se poate înlocui cu alt magnetron recuperat din alt cuptor fără probleme. Ar fi bine ca puterea cuptorului ,,donor,, să fie cel puțin egală sau chiar mai mare cu cea a celui în care se montează magnetronul. Ai verificat în prealabil dacă traful de înaltă se alimentează ? Uneori se defectează unul din microcontactele de siguranță de la ușă și traful nu se alimentează. Se poate proba transformatorul scoțându-l din cuptor și alimentându-i secundarul la rețea, în acest caz în primar va trebui să ai circa 20-21V dacă traful e bun. Atenție că una din bornele secundarului de înaltă tensiune este conectată (prin sudură în puncte) la tolele trafului, deci e pericol de electrocutare !

Un magnetron defect se încălzește sesizabil în timpul funcționării, dar nu mai emite suficient pentru a încălzi alimentele, fiindcă se produc descărcări interne în tub. Atenție și la starea ferestrei de mică sau de teflon de la ieșirea din ghidul de undă al magnetronului. O fereastră de mică cu depuneri de grăsime arsă provoacă descărcări în ghidul de undă și cauzează distrugerea magnetronului....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da ! am facut aceste verificări ,până și folia de mică,dioda ,eu o probez cu bateria de 9 v , siguranta e totul ok! Nu-mi rămâne decât magnetronul! Care verificat cu aparatul i-mi da defect!va mulțumesc ptr raspuns! Nu am schimbat niciodată un magnetron ptr ca nu m-am lovit de ele,și la asta nu am găsit unul identic să cumpăr ,sau echivalentul lui,am găsit ceva dar se pare ca face cât un cuptor nou!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am referit mai jos in sectiunea<depanari casnice>,n-am stiut cum sa "aduc" postarea in raspuns.La mine originalul (defect) a fost OM75P si l-am inlocuit cu Panasonic 2M210-M1 din recuperari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines