albasete Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Va salut. Am un acumulator Pb-acid de 12 V / 7 A din care alimentez o bagheta de leduri SMD ce are 10 W. Bagheta este alimentata la nevoie, seara pentru iluminarea balconului. Ma gandeam sa folosesc un panou fotovoltaic de 12 V / 10 W pentru a incarca acumulatorul. Teoria mea este urmatoarea: panou - incarcator - acumulator - bagheta. Pentru incarcator am zis ca merge realizat cu un LM 317 si sa scoata cca. 13 - 14 Vcc / 0,6 - 0,7 A conectat la acumulator permanent. Intrebarea mea: este corect asa cum am gandit, sau mai trebuie si altceva ? Va multumesc frumos. LE. Puteti sa-mi spuneti pe MP unde gasesc panouri solare de 12 V / 10 W mai ieftine ? Editat Martie 31, 2015 de albasete Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Multumesc pentru ajutor. Am rezolvat. Se poate sterge acest topic. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 (editat) Ne puteti spune si noua cum ati rezolvat? De undeati cumparat panoul si ce montaj folositi pt incarcare? Editat Aprilie 13, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 14, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Momentan incarc acumulatorul dintr-o sursa de tensiune reglabila V si A, urmand sa achizitionez panoul de la o firma prezenta pe saiturile de vanzari. Ca si regulator de incarcare voi folosi o schema cu LM 317. (A nu se considera reclama): www.mykit.ro_books_acid_battery_charger_12V.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum