Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

danipasc

Membru activ
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About danipasc

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

69 profile views
 1. Din pacate, momentan nu am cum sa-l testez in sarcina. E posibil ca in sarcina tensiunile pe cele 3 ramuri sa coboare si sa se apropie de 220V chiar si cu cei 190uf ? Ms.
 2. Buna, ma adresez din nou cu o intrebare si nelamurire. Dupa ce am pus 2 condensatori de pornire de 200 uF am reusit sa-l pornesc fara probleme. Intrebarea mea este in legatura cu condensatorii de functionare. Dupa anumite sfaturi pentru legarea motoarelor in schema Steinmetz se recomanda 60-80uF / kw. Daca pentru 3kw, asa cum am dedus ca e puterea motorului, am pus 190uf. Ei bine in aceste conditii tensiunile pe ramurile motorului sunt undeva la 220-270-275. Daca pun doar 150 uF unt undeva la 220-245-255. Intrebare mea este daca ar trebui sa pun o valoare in uF a condensatorului asa incat tensiunile pe cele 3 ramuri sa se apropie de 220V sau sa respect cei 60-80uf/kw recomandati pentru aceasta schema? Multumesc !
 3. Vand placa de sunet Traktor Audio 10 de la Native Instruments. Se afla in stare excelenta de functionare cat si estetica (vezi poze) Vine doar cu cablu usb si sursa de alimentare. Pret 799 Lei. tel: 0741584844 https://www.native-instruments.com/en/products/traktor/digital-vinyl/traktor-scratch-a10/specifications/
 4. Da, daca masor intre pinul ala si partea de jos unde ai desenat este continuitate. Are si pe spate circuitul mentionat de tine, l-am subliniat cu rosu. Inca ceva, TP160 de pe ultima poza l-am masurat la 33.9V pe placa pe care era circuitul functional. Se pare ca este un step up DC. Inca o data, aparatul asta are doua LCD-uri cu back light (led)
 5. Hmmm..... si aparatul in cauza are doua ecrane lcd cu backled. Ma gandeam ca asta e tocmai driverul pt ele :(... am sa incerc din nou sa desenez schema
 6. Revin cu un alt cod smd, poate stie cineva despre ce integrat este vorba. Pe el apare codul ca si in imaginea desenata. Sigur este un converter Dc stepdown. Din pacate nu mai exista integratul original. Multumesc !
 7. Sau ar pute sa fie asta : MAL100 , IE3 , 3kw ?
 8. Buna, daca am inteles bine este vorba de distanta centru ax cu planul de asezare. Este de 100mm, banuiesc ca vorbim de cel de 3kw ? Ah, greutatea lui e undeva intre 26-27kg, mai mult ca sigur e cu carcasa din fonta. E ciudat ca dupa "100" da ca ar fii de 3kw dar greutatea e mult mai apropiata de cel de 4kw si anume 26kg. Asta reiesind din catalogul lor. Totusi cred ca acest motor a fost facut acu cativa zeci de ani dupa cum arata iar cataloagele acelea sunt cred pt productia actuala de motoare. Porblema e in continuare ca intre 3 si 4 kw e o diferenta considerabila in ceea ce priveste valoarea condensatoarelor CF si CP. Imi cer scuze pt poza proasta. Ms!
 9. Multumesc pentru raspuns Flomar. Sunteti sigur ca are doar 2.2kw ? 2.2 avea cel dinainte care s-a ars si ca si dimensiune era aprox jumate cat asta... Ce am mai descoperit e ca pe capac apare un E / P care cred ca inseamna o fabricatie Electroprecizia Brasov. Da, cam atat am pus si eu cand l-am pornit pt cond de functionare adica 50 uF iar la pornire 200uF. Din cate am citit pentru schema delta Steinmetz scria 60-80uf / kw pentru Cond functionare si 120-160uf/kw pentru condensator pornire. Ms.
 10. Pai, acest motor de "4kw" daca e de 4, a fost pornit la reteaua casnica, problema e ca nu l-am pus in sarcina si nici nu cred ca l-am pornit la capacitatea maxima (sigur nu era decat pe la 1000-1500 rpm) Motorul care a fost inainte a fost unul de 2.2 tot trifazat si modificat pentru 220V. In sarcina, adica direct de la buton (cu condensator) si nu pornit motorul pana ajunge la turatia maxima si pe urma pus pe curea etc. Din cate am inteles in sarcina trage cu pana la 160% mai mult curent decat in mod normal si in consecinta, condensatorul de pornire trebuie dimensionat corespunzator.
×
×
 • Create New...