Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

danipasc

Membru activ
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About danipasc

 • Rank
  Nou venit

Profile Information

 • Locatie
  Cluj-Napoca

Recent Profile Visitors

55 profile views
 1. Hmmm..... si aparatul in cauza are doua ecrane lcd cu backled. Ma gandeam ca asta e tocmai driverul pt ele :(... am sa incerc din nou sa desenez schema
 2. Revin cu un alt cod smd, poate stie cineva despre ce integrat este vorba. Pe el apare codul ca si in imaginea desenata. Sigur este un converter Dc stepdown. Din pacate nu mai exista integratul original. Multumesc !
 3. Sau ar pute sa fie asta : MAL100 , IE3 , 3kw ?
 4. Buna, daca am inteles bine este vorba de distanta centru ax cu planul de asezare. Este de 100mm, banuiesc ca vorbim de cel de 3kw ? Ah, greutatea lui e undeva intre 26-27kg, mai mult ca sigur e cu carcasa din fonta. E ciudat ca dupa "100" da ca ar fii de 3kw dar greutatea e mult mai apropiata de cel de 4kw si anume 26kg. Asta reiesind din catalogul lor. Totusi cred ca acest motor a fost facut acu cativa zeci de ani dupa cum arata iar cataloagele acelea sunt cred pt productia actuala de motoare. Porblema e in continuare ca intre 3 si 4 kw e o diferenta considerabila in ceea ce priveste valoarea condensatoarelor CF si CP. Imi cer scuze pt poza proasta. Ms!
 5. Multumesc pentru raspuns Flomar. Sunteti sigur ca are doar 2.2kw ? 2.2 avea cel dinainte care s-a ars si ca si dimensiune era aprox jumate cat asta... Ce am mai descoperit e ca pe capac apare un E / P care cred ca inseamna o fabricatie Electroprecizia Brasov. Da, cam atat am pus si eu cand l-am pornit pt cond de functionare adica 50 uF iar la pornire 200uF. Din cate am citit pentru schema delta Steinmetz scria 60-80uf / kw pentru Cond functionare si 120-160uf/kw pentru condensator pornire. Ms.
 6. Pai, acest motor de "4kw" daca e de 4, a fost pornit la reteaua casnica, problema e ca nu l-am pus in sarcina si nici nu cred ca l-am pornit la capacitatea maxima (sigur nu era decat pe la 1000-1500 rpm) Motorul care a fost inainte a fost unul de 2.2 tot trifazat si modificat pentru 220V. In sarcina, adica direct de la buton (cu condensator) si nu pornit motorul pana ajunge la turatia maxima si pe urma pus pe curea etc. Din cate am inteles in sarcina trage cu pana la 160% mai mult curent decat in mod normal si in consecinta, condensatorul de pornire trebuie dimensionat corespunzator.
 7. As dori sa il folosesc la o moara de macinat cereale etc. cu pornire in sarcina legat la 220V in Delta (condensator de functionare + C de pornire) inainte pe moara asta a fost montat un motor de 2.2kw tot romanesc dar cu pornire la buton+ asezare curea etc. Multumesc! 4 kw asa de mare ? Credeam ca are pana in 3kw.. Are cineva asa ceva, poate aflu ceva detalii... curentul de mers in gol etc? Ms. Am uitat sa precizez ceva, motorul a fost pornit la 220 V cu un condensator de 50uf pentru functionare si unu de start de 200uf (cu mai mic nu a pornit) iar curentul care il tragea cu condensatorul acela de 50 uf era de 6.5 Amp. Ceea ce am observat este ca, nu cred ca mergea la turatia lui maxima, posibil undeva pe la jumate si nici la puterea maxima. Tocmai de aceea doream sa stiu puterea maxima ca sa vad cu ce il pornesc in sarcina si la putere maxima.
 8. Buna ziua, oare stie cineva despre ce motor vorbim in imaginile prezentate mai jos ? Din pacate stiu doar ca este fabricat in Romania , are axul de 28mm, lungimea fara ax cam 28 cm, si diametrul de 20 cm. Nu mai are tablita cu datele. Este trifazat dar legat pentru 220V in Delta. As dori sa stiu puterea lui (sau mai multe date) daca este posibil pentru a-i cauta condensatorii potriviti. Va multumesc anticipat !
 9. Nu cred ca exista tranzistori cu 6 pini. Probabil grup de tranzistori 2, 3 , etc + rezistente notat tot cu U. Oricum am pus de la inceput codul de pe piesa si pe urma am mentionat inscriptionarea U4, unde am gresit ?
 10. Da, cred ca asta e , si dupa schema, ms mult de tot ! Raman dator ! https://www.mouser.com/ds/2/149/NC7WZ07-1011596.pdf
 11. Schema circuitului cu necunoscut arata cam ca si in imagine. Traseele notate MCU merg direct la microprocesor. Din pacate nu gasesc nicaieri datasheetul microprocesorului astuia, posibil sa fii fost facut special doar pt aparatura asta. Daca ating pinul MCU nr 1 tot aparatul booteaza si isi face normal treaba. Pinul chipului marcat cu patratel e pinul nr 1.
 12. Da... o sa incerc sa fac o schema dupa cum se prezinta circuitul ala pe placa sa vedem despre ce e vorba... MS!
 13. Ms informer, cred ca cipu asta mic da o tensiune microporcesorului, care apare tot in imagine, Xmos - US1040L2, hmm e ca un fel de impuls de start. Fara chipul asta placa de sunet se alimenteaza dar nu face absolut nimic, nu o recunoaste pc-ul etc. in momentul cand ating pinul din imaginea alaturata si care are legatura cu cipul mentionat placa de sunet booteaza si porneste tot, apare in device manager samd. Stiu si ca pinul 2, daca bine cred eu ca e numerotat, e legat la masa GND. Ar putea cumva sa fie un moss fet gen Load Switch ?
×
×
 • Create New...