Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector fum/temperatura


Postări Recomandate

Buna,Doresc sa montez un detector de fum intr-un depozit de rumegus dar intampin probleme cu alegerea ei.Problema reprezinta ca in acel depozit este foarte cald, deci cade partea cu detectorul de temperatura.Detectorul de fum nu stiu cum se va comporta intr-un mediu plin de praf si sa nu cumva sa se declanseze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Orienteaza-te spre varianta cu stingere automata a incendiului cu sprinklere cu pastila termica.

Acestea se conecteaza la sursa de apa si sunt actionate de topirea unei pastile la o temperatura data. In mod normal, temperatura ambianta nu topeste pastila, in cazul unui inceput de incendiu, temperatura in zona plafonului e cu mult peste cea ambianta si pastilele se topesc pornind stropitorile automat.

Link spre comentariu

Ar trebui sa cauti detectoare cu camera de ionizare. Acestea, spre deosebire de detectoarele optice, nu reactioneaza la suspensii gen praf (totusi exista riscul ca si acestea sa se infunde din cauza lui). Un exemplu, DICI 83, se pare ca inca se mai fabrica...Se mai poate adauga un senzor care are o caracteristica delta T, acesta reactioneaza la diferente de temperatura si nu la temperatura limita.PS: personal cred ca temperatura mare in acel depozit este un promotor de incendiu. Poate exista o rezolvare pentru scaderea acesteia.Din ce cunosc rumegusul "fermenteaza" cu degajare de caldura.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca, fiind spatiu inchis, riscul este mai mare. Incercati sa va informati despre acest aspect si sa-l faceti pe propietar sa realizeze acest lucru. Ceea ce au recomandat colegii mai sus, sprinklere, au la baza o solutie simpla si eficace : s-a atins temperatura limita si s-a "spart" pastila inseamna ca acolo deja exista incendiu si automat porneste instalatia fara decizie umana si se vor limita pagubele (chiar daca instalatia de alarmare declanseaza ramane intrebarea "cum ajungi la focarul de incendiu?"). Ca fapt divers, un sprinkler este 20 lei pe net (o idee de calcul pentru numarul estimativ al acestora se gaseste aici http://www.scritube.com/stiinta/arhitec ... E81524.php ). Mai exista si drencerele, un fel de sprinklere dar fara pastila si care nu au conditionare (un sprinkler "declansat" se numeste drencer). Diferenta intre cele doua este ca sprinklerul are presiune continua la apa de alimentare iar drencerul se comanda cu robinet sau electroventil.

Parerea mea este ca oricare metoda a-ti alege-o trebuie aleasa in asa fel incat sa se evite pericolul de incendiu (si de a scapa fara amenda la controlul PSI).

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator paradox_utopic

cat de cald este ? senzorul de temperature declanseaza la 56-60 de grade Celsius (in fc de model) nu cred ca se atinge o asemenea temperatura.... dar poti face un test,cu termometrul pus in locurile unde montezi senzorii si afli exact temperatura........... la senzorul de fum,praful este o problema,,mare...nu ramane decat sa treci periodic sa-i "sufli"

Link spre comentariu

am instalat ceva senzori mai scumpi, destinati pt asemenea locuri (nu mai retin modelul). praful reprezinta o problema majora, cam greu de accesat senzorii din buncher.(gen statiile de beton, vertical cam la o inaltime de 20m si doar de sus ai acces la ea + cand esti sus unde sunt motoarele de 'scuturare' iti mai trebuie o scara sa ajungi la senzori.)pana la acest moment nu am primit alarme false, dar spre sf anului am sa trec pt un servis sa vad ce se intampla cu ele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări