Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem Atmel


Guest ds_aim

Recommended Posts

salutare,tuturor membrilor dupa forum. Vreau sa fac un sistem de intretinere p.t sera. Vreau sa pun vreo 5 senzori de temperatura,si 5 umiditate, un sistem incalzire pardoseala pe sub ingrasamantu natural , vreau ca temperatura sa se mentina intre 24 -26grade, (temperatura din pamant ma refer) sa pun un fel de auto stropitoare deasupara serei cu o electrovalva, ! --cand senzori umiditate detecteaza o scadere umiditae sub 100% sa deschida electrovalva. Dupa ce atinge 100% o inchide.--cand senzori temperatura detecteaza o temp sub 24 grade, cupleaza rezîstenta pardoseala, iar dupa ce atinge 26 grade.decupleaza. Deci sa se mentina intre 25-28 temp d germinare a semintelorse poate realiza cu un microcntroler, este ceva complex. Se pot cumpara asemenea instalati de intretinere? Poate cineva sa ma indrume,şau şa mio realizeze contracost ?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Dau cat ceri , numai sa iasa ceva frumos MATERIALE + MANOPERA= cat ceri . Caldura nu pierde sera, nu are pierderi . Fa tu un calcul, eu cumpar materialele toate, ti le expediez la adresa care imi spui dupa ce termini o trimiti la mine ramburs . cu manopera ok?

Link to comment

Exista niste termostate/higrostate in magazinele de animale si pe internet, pentru crestrea soparlelor (iguane, etc.).Daca sistemul trebuie sa se opreasca la 100% umiditate, presupun ca aparatul tau ar trebui sa poata masura peste 100%.... sper ca intelegi aluzia.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines