Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare mp3 player


Vizitator vulpecula

Postări Recomandate

Vizitator vulpecula

Hi.

Am un mp3player cu acumulator Li-ion incorporat ce poate fi incarcat doar prin usb.

Acumulatorul este cel ce urmeaza, cu 2 diferente: pe al meu codul este 14JB in loc de 27IG si tot pe al meu mai este scris 1-18Wh sub 320mAh

Posted Image

 

As vrea sa ii scot acumulatorul si sa il alimentez cu un incarcator de telefon Nokia. Specificatiile lui sunt:

OUTPUT: = 5.0V / 350mA

 

Nu ma pricep la electronica, dar are cine sa imi lipeasca 2-3 piese si o mufa de alimentare dintr-un telefon mai vechi, doar sa stiu ce piese si cum.

 

Este posibila o astfel de modificare?

 

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator vulpecula

M-am documentat pe net despre cum se masoara cu aparatul si despre diode si:A. Am masurat jackul incarcatorului si la cea mai mica valoare superioara celor 8-9v (20v pe DCV) imi arata valori intre 8.24 si 8.27. La 200v - 08.1-08.3, la 2000v - 008.B. Trebuia sa il masor in serie cu aparatul intre incarcator si telefon ca sa existe un consum sau e bine asa cum am masurat?C. Am citit si despre diodele respective si din ceea ce inteleg/presupun 2 diode de 1000 mA vor scadea de la 8 volti la 6? Si daca da de ce nu 3 ca sa scada la 5 cat are un port usb? Intreb in ideea ca sa stiu daca am inteles bine si cu ocazia asta sa si invat ceva.D. Ultima chestiune: am vazut pe net scheme cu diode puse in serie si am facut o schema asa cum presupun ca ar trebui puse, dar as vrea sa fiu sigura inainte ca sa nu ard nimic. Imi puteti confirma daca e buna schema? Cercul de alta culoare al diodelor pe care le-am gasit pe google images dupa codul lor e catodul, da?E. La mAh este ok? Mai exact daca il voi folosi in acest mod ore intregi risc sa se incinga/topeasca ceva si sa se arda sau e in regula?Multumesc pentru sfaturi.

post-80191-139829694183_thumb.jpg

Link spre comentariu

De ce nu mergi la unul priceput? Daca nu stii ce inseamna "inseriat" ai toate sansele sa faci praf MP3-ul ala. Si din ce ai desenat si scris mai sus nu ai nici cea mai mica idee de electronica.Totusi hai sa incerc:1-diodele se inseriaza pe bara de plus. In desen le-ai pus in paralel pe alimentare. Si in conductie. Rezulat-bum si fum. O dioda cu siliciu tip 1N4001-1N4007 prezinta o cadere la borne de 0,65V. Mai putin tehnic-din 10V la intrare vor trece doar 9,35. Dunga alba da, reprezinta anodul.2- tensiunea se masoara in paralel pe sursa. Nu se leaga voltmetrul intre sursa si consumator. Asa se masoara curentul, nu tensiunea. Incarcatoarele de 5V tip nou (alea mici, usoare,) au tendinta sa scoata mai mult in gol, dar cuplate direct pe acumulator se stabilizeaza pe la 5V. Chiar si asa o dioda inseriata este necesara, intrucat acumulatorii Li-Ion au tensiunea de 3,6V .3-nu ai ce sa arzi daca: tensiunea la bornele acumulatorului nu depaseste tensiunea lui normala de functionare si curentul cerut de dispozitiv nu depaseste curentul maxim debitat de sursa(incarcator).4- mai bine iei un incarcator de mobil, il stabilizezi la 5V cu un mic stabilizator (LM7805) si o mufa USB, recuperata de pe la vreun calculator vechi sau defect. Si folosesti cablul si mufa originala a MP3-ului pt incarcare.

Link spre comentariu
Vizitator vulpecula

Pentru ca vreau sa invat si sa incerc pe cont propriu si "unul priceput" ar insemna probabil jumatate din banii cu care mi-as cumpara un player kaider si atunci nu ar mai avea sens sa modific nimic.Ideea era sa fac util un mp3 player mai vechi si nefolosit si 2 difuzoare de laptop folosind un incarcator comun cu telefonul pe care il am, adica ceva practic, pe care sa incarc mp3-uri de pe calculator. Cutia deja o am.Sunt constienta ca nu prea am habar, dar fiind vorba de cateva piese si mai ales de faptul ca nu am inceput sa intreb in reply "ce e o dioda, cum se masoara cu aparatul" si am citit inainte sa dau reply speram sa nu irite prea tare. Mai ales ca e vorba de un forum si sectiunea pentru incepatori.Pe principiul nu as fi schimbat niciodata mecanismul din interiorul robinetului din baie :da si m-as fi uitat cum picura apa pana venea "unul priceput".PS: Multumesc mult tuturor.

Link spre comentariu

Daca greseai robinetul te udai, dar mai aveai un robinet general. Ca sa obtii 5V ai nevoie de 220V initial. Si astia nu au robinet general daca gresesti.Acum ca ai explicat mai bine uite cum vad eu treaba. Fa rost de un telefon cu aceeasi mufa ca cel pe care il folosesti curent. Poate fi si distrus, doar mufa sa fie ok. Un integrat 7805 si o mufa usb mama.Intr-o cutiuta mica montezi mufele (de telefon si usb, pe doua fete opuse) si intre ele integratul. Nici nu ai nevoie de cablaj imprimat, poti sa faci totul pe o bucatica de textolit sau carton electrotehnic mai tare, cu sarma de cupru de o,5- dintr-un cablu utp de exemplu. In mufa de telefon bagi incarcatorul, in cea usb cablul de la MP3.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări