Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit automatizare hidrofor, nu pot regla presiunea maxima !


Postări Recomandate

Mai acum cateva zile mi s-a ars a doua pompa de apa din cauza ca a mers in gol, am cumparat alta pompa si la recomandarea vanzatorului am achizitionat si un kit automatizare (presostat electronic) care poate opri pompa in caz ca ramane fara apa.

Problema e ca acum kit-ul asta nu are reglaj de presiune maxima (are doar de reglat presiune de pornire) si opreste pompa la presiunea maxima debitata de ea, ceva in jur de 5 bar.

M-am gandit sa pun un regulator de presiune, dar acesta imi ia din debit si nu-mi convine.

Ce sa fac?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Te rog fii mai explicit; o data spui ca vrei sa protejezi pompa sa nu ramana fara apa (deci presiune 0) iar chitul opreste pompa la suprapresiune (peste 5 bar).Cred ca rezolvarea, daca e asa cum am inteles eu, este sa schimbi contactul din NI in ND. Aici trebuie facuta o precizare in sensul ca trebuie scurtcircuitat contactul ND la pornirea pompei (sau de folosit un releu de timp). Eu nu stiu cum e acolo, banui ca e o cutie cu niste butoane. Referirea la contacte am facut-o la releul de forta.

Link spre comentariu

Deci, acel kit functioneaza in felul urmator; daca timp de 5 secunde nu detecteaza presiune opreste curentul pompei, in felul acesta nu mai sunt probleme in caz ca pompa se dezamorseaza, partea a doua si cea care nu-mi convine e ca dupa ce actioneaza motorul pompei il opreste numai dupa ce presiunea e constanta timp de 10 secunde, adica daca am pompa care scoate 7 bari, aceasta se opreste la maximul de presiune de care e capabila pompa, adica 7 bari.Pompa mea scoate 5 bari, dar eu vreau sa reglez presiunea la 2,5 bari, asta e problema.Sper ca m-am facut inteles !

Link spre comentariu

M-am gandit sa montez si un presostat mecanic si circuitul electric pe pompa o sa-l fac in serie cu kit-ul.Presostatul mecanic il reglez sa opreasca pompa la 2,5 bari, kit-ul electronic o sa sesizeze ca presiunea s-a mentinut 10 secunde la 2,5 bari si o sa opreasca si el circuitul electric (neimportant din moment ce a fost oprit de cel mecanic).In felul asta o sa am protectie electronica si reglaj de presiune, fara sa pierd din debit.Maine o sa pun in aplicare ideea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări