Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RTX home made ?


Postări Recomandate

Pe net exista o sumedenie de scheme si idei pentru realizarea unui RTX home made . Am inceput cu un DDS varianta indiana nr 4 , asemanatoare cu cea de aici viewtopic.php?p=1074966#p1074966 , un filtru cu frecventa centrala de 8 Mhz ( 2,5 Khz banda ) si imi plac AFI si partea de audio RX din atasament ...ca mixer as dori sa folosesc FST3125 ( CDG2000 ) dar nu stiu cum sa ma descurc cu faptul ca acest mixer are nevoie de F/2 , adica DDS-ul va trebui sa genereze o frecventa dubla...sau sa folosesc un mixer clasic in inel ? Va rog sa-mi propuneti cateva idei ( scheme ) cu componente care se pot ( inca ) procura...si indrumari de ce anume amanunte trebuie sa tin cont...Multumesc anticipat icon_jook , Victor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mie imi place schema asa cum este(mixerul cu doua inele de diode si circuitele de neutrodinare).As face-o daca sunt pe undeva si desenele de la pcb-uri;daca o aveam inaintea bitx-ului...DDS-ul este bun,e mare inghesuiala in banda si daca nu e stabila frecventa nu prea sunt sanse de gavarit :da .Important la dds e sa stie sa faca if-vfo,if+vfo altfel e cam aiurea.

Link spre comentariu

La rusi era o moda cu mixerul in inel cu diode , si receptoarele mai bune de fabrica cu tranzistori aveau asa ceva , chit ca erau mai putin sensibile ( din cauza de posturi straine subversive ... ) , apoi au aparut integratele vestice copiate ... merg bine la mixer diode D 17 cu germaniu , sau KD 503 , 514 , ...

Link spre comentariu

Traducerea din limba rusa ( varianta necorectata ) a articolului de aici : http://www.cqham.ru/trx77_18.htm

 

Vom începe cu intrarea placa de bază.

 

Având în vedere o bună repetabilitate, opțiuni decente, capacitatea de a fi reprodus de aproape orice amator aflat in deficit de competențe de la componente hardware manuale folosite pentru o lungă perioadă de timp cunoscut circuit de amestec.

În consecință, a trebuit sa se foloseasca amplificatorul RF.

Posibil de a utiliza si alte tipuri de mixere.

Există un domeniu larg de activitate.

 

Diplexer, primul amplificator IF (inversă). Gain 20dB ~.

Nu are nevoie de nici un comentariu.

 

Filtru de cuart dintr-un set de "Quartz - 35".

Copia mea are Rin = 240 ohmi.

Posibil să se utilizeze alte filtre, acesta va trebui să schimbe schema de adaptare de la intrare .

 

Aș dori să mă opresc asupra amplificator IF.

Schema de drum, nu am mai văzut o astfel. IF Amplificatorul are un nivel de zgomot foarte redus. Când este configurat corect, câștigul maxim va fi la zgomot mai mic.

 

Scheme au fost testate KP327 - T10, KT646 - T9.

Rezultatul este negativ.

Comportamentul controlului dezgustător când ajustarea câștig.

Cu o scădere în câștig semnalul util dispare în primul rând, și apoi zgomotul intrinsec.

Acest lucru duce la zgomotul de culoare semnale mai puternice. Prin semnal de penetrare la semnal de intrare de mare ~ vecin 50mv.

Schitay alăturat HI! Evident mai ales în benzile joase.

În acest caz, va numai un bun atenuator sau deconectați antena.

Au fost, de asemenea, testată în proiectarea de alte circuite.

Un KP327, KP350 unu, unu KT399A o KP302 în moduri diferite, în și așa mai departe Tot nu este atinsă pentru unii parametri.

 

Vreau doar să atrag atenția la modul de T10.

Tensiune modificări câștig de colecție în reglementarea »2V la 0V.

Ignoră-l.

Etapă globală funcționează fără distorsiuni.

 

În acest circuit este câștig 40dB cu înălțime bună.

Transmite Amplificatorul IF este utilizat pentru auto-CW / SSB.

Posibilitățile de pe acest site mult mai mult.

A impus o limita de 40 dB cu un singur bord de proiectare.

În performanța o unitate separată ușor pentru a aduce câștig de până la 60 dB pentru aceeași, în practică, nivelul de zgomot.

Sistemul a fost testat.

Eu în mod deliberat, nu l-am adus.

Mâinile Ordine jucaus nu a "imbunatati" ceea ce a fost făcut.

Acest lucru va fi un alt emițător-receptor pe un alt concept.

Un designer bun și el va înțelege.

 

Gama RDD de la preamplificator de intrare este de peste 140 dB (Nu este suficient generatorul gama de măsurare, nu măsoară nimic.).

AGC funcționează bine atunci când o schimbare bruscă a semnalului de intrare de la 1, 5mkV la 0,5 V.

Ai auzit doar clic liniștit.

Faptul că AGC pe LF.

Toate detaliile schemei, în format A3 funcționare.

AGC pentru RF cuplat cu un integrator pentru T12, T13 lucrari de mare.

Dar într-o singură versiune de bord al influenței reciproce a elementelor, fără declasare calea către unitatea este realizabilă foarte dificil.

Pentru același motiv, o taxă impusă oscilator de referință.

Deși fără a ecranului. Asta a fost de ajuns.

 

SSB dioda detector de înaltă KD522A 8pcs. Selectate în mod aleatoriu. Este destul de ușor să o bună concordanță cu ULF privind zgomotul.

 

Atât de jos aplicat KA2212 cip. Acesta funcționează fără Pout radiatorului 0.7 Mar Din TDA1013 a fost abandonat.

Foarte zgomotos.

Televizorul poate nu-l încadrează în emisie-recepție. Circuitul de ușor modificate. C66 adăugat. Montat pe partea din spate a consiliului. Concluzia generală este lipit pe ambele maluri ale bord!

 

Comutator RX / TX comutator construit pe. Pierdere de putere deja scăzută și chiar un comutator electronic.

 

Alte noduri din comentariile nu au nevoie. Toate pot fi găsite în descrierea de alte modele și literatură.

 

Modest Caracteristici principale:

 

- Zone de 1,8, 3,5, 7, 14, 21, 28 MHz

- Sensibilitatea canalului primirea

în SSB cu S / N 12 dB 0,2 microV

- Impedanta de intrare 60 ohmi 50 ...

- Gama RDD> 140dB

- AGC Gama> 100dB

- Selectivitate ± deviația 10kHz 85dB la

- Impedanta de iesire de 60 ohmi 50 ...

- Alimentare unipolară + 13.5V

- Consumul de energie

atunci când se iau aproximativ 0,2 A

- Dimensiuni

lățimea de 185 mm

Înălțimea 60 mm

Adâncime (cu butoane proeminente, fără etc) 195 mm

 

Parametrii individuali (de exemplu, canalul adiacent) sunt rezultatul layout-placa de circuit nod cablare! În diagrama, pe al cărui aviz este, nu există părți separate și ansambluri. Ele nu ar trebui să fie acolo! 100% repetabilitate.

 

Circuite imprimate separat destul de ușor. Folie de piese stocate. Pur repetat "laser - imprimanta" tehnologie. Poate și mâinile pentru a trage. Să acorde o atenție la toate detaliile. Signet formatul Sprint-Layout4 atașat.

 

Nu este o mulțime de alte noduri transceiver.

 

Nodurile au fost folosite din motive de "ceea ce se va potrivi în această locuință."

 

Digital scară Dmitri Anikin (RW4LED) Ușor de citit frecvența de ieșire a indicatorului. Gama de comutator. Am adăugat conducătorul auto să 1533LA3 pentru intrare.

 

GPA de DA-98 a fost gata.

 

Filtre de bandă sunt dublu circuit. De autorizare dimensiunea, este de dorit să afișezi ceva mai bun.

 

UM - este imaginația ta și posibilități. Montat pe partea din spate a radiatorului. Schema este RA4HDK similară. Doar tranzistori celelalte.

 

Toate vizibil constructiv privind colecție de fotografii. La fotografie selectată prezinta tabloul principal cu aceeași cale DACĂ DA-2002 și VLF pe TDA1013.

 

Toate materialele sunt postate la cererea celor care au auzit funcționarea radio de acest aparat. Patru tranzistori și un cip pentru a primi un castig total de aproximativ 120dB. Când se compară la o calitate ALINCO - DX-70-06 BIZON preferință. Transmisie are un sunet natural. Stațiile pot fi ușor demontat atunci când se lucrează pe aceeași frecvență cu niveluri diferite de semnal. Sensibilitatea ei sunt aproape identice. ALINCO - DX-70 inclus preamplificator - 0,16 MKV.

 

Am vă atrag atenția asupra calității de fabricație a transformatoarelor de pe placa de bază. Acesta este un preț mic de plătit pentru munca de calitate.

 

Materialul a fost postat pe site-ul nu este pentru uz comercial. Acesta este conceput pentru cei care au ceva poate și vrea să învețe să facă.

Link spre comentariu

Eu am realizat varianta cu PIC18F4520.Suporta mai multe tipuri de AD-uri.Functioneaza superb.Are multe facilitati, program dedicat pt configurare, etc.

Pentru versiunea mai veche informatii se mai gasesc la http://www.sp2swj.sp-qrp.pl/DDS_DL4JAL/INDEX.htm

 

Pentru detalii il puteti contacta pe domnul MACSIM GHEORGHE YO8RLK.Dansul cunoaste foarte bine versiunea cu AT89C52, are chiar o versiune de soft in limba romana.

Link spre comentariu

BodoRF, multumesc pentru raspuns! DL4JAL, a publicat si sursele de la firmware folosit, asa ca nu e o problema sa mai modific unde este cazul. Pe mine ma interesau unele observatii asupra functionarii cat si referitoare la unele greutati in folosire. Am vazut ca au mai generat versiuni ale acestei sinteze si unii radioamatori SP, pe care am incercat sa le inteleg, totusi poate mai e cineva care poate sa dea informatii, sau pur si simplu sa comenteze schema si ceea ce ofera firmware. Mie mi se pare destul de evoluat si testat dupa cate versiuni firmware are (are si un log cu erorile rezolvate). Altfel, nu stiu cum sa-l contactez pe YO8RLK!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Mie unul nu-mi place partea de emisie,mixerul dublu echilibrat trebuie sa-ti iasa la mare arta ca sa nu ai rest de purtatoare(generatorul dsb). Eu asi opta pentru un mixer echilibrat MC1496.

Si eu as alege un modulator DSB cu MC1496.Suprimarea purtatoarei este excelenta.Varianta cu diode nu mi se pare stabila la variatii de temperatura (testat).Acum depinde ce se cere de la acest rtx.

Salutare,Eu n-am obtinut din MC1496 mai mult de -30dB atenuare a purtatoarei.In schimb, dintr-un mixer cu diode in inel si 2 transformatoare, am scos -51dB . Mentionez ca am folosit diode Schottky BAT41 imperecheate si 2 miezuri Amidon #43 binoculare. Materialul #43 are permeabilitate mare, ceea ce mi-a permis sa bobinez doar cateva spire pentru a obtine inductanta necesara.As vrea sa-mi spuneti daca ati incercat sa masurati atenuarea obtinuta din exemplarele voastre de MC1496, pentru ca sunt pur si simplu curios sa inteleg ce inseamna "suprimarea purtatoarei este excelenta". Mentionez ca intrebarea mea nu vrea sa aiba nimic malitios, am pus-o pentru simplul fapt ca oricat m-am chinuit cu exemplarele mele de MC1496, n-am reusit sa scot atenuari mai bune de 30dB.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări