Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde gasesc tevi metalice cu filet?


Postări Recomandate

Caut tevi metalice care sa mearga la T-uri de genul asta.

 

Teuri, coturi si alte fitinguri gasesc, tevi insa nu.

 

Mi-ar mai trebui si fitinguri de fixare in perete de genul asta (cel rotund din stanga sus)

 

Stie cineva unde le gasesc? La sigur, nu la incercare, ca am umblat azi prin magazine gen Brico, fara noroc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

in zona 0 din piata obor (unde sunt tot felul de fiare/scule/piese) erau la un moment dat persoane care, la taraba (undeva in spate-stanga), faceau filete la cerere, cu 2-3 lei/filetpeste drum, spre magazinul bucur sunt 2-3 magazine care vand diverse sanitere, inclusiv tevi de fier de diverse diametrecumparati de acolo si taiati teava la lungimea necesara, apoi mergeti in piata si rezolvati cu filetatul(bineinteles ar fi bine sa va asigurati inainte ca gasiti persoanele care se ocupa cu filetatul si de pretul cerut pentru operatiune)succes!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Stiu ca este un subiect mai vechi, dar poate ajuta pe cineva.Tevi filetate se gasesc prin magazinele de profil (romstal, obi, hornbach), pentru 1-2 tevi de cativa cm, se merita sa cumperi. Daca in schimb iti trebuiesc mai multe si lungi, cel mai ieftin mod este sa le faci tu.Tevile se fileteaza destul de simplu.Ce iti trebuie:- filiera corespunzatoare (undeva la 25 ron)- teava, atentie, sa fie zincata sau sa aiba grosimea peste 2.5 mm, altfel se va subtia prea mult si se va rupe filetul. Pretul per metru este dublu fata de teava normala.- mox, cheie franceza sau cheie speciala pentru filiera- si menghinaTeava trebuie taiata drept si poate fi polizata putin la capete pentru a incepe mai usor filetul. Dupa ce faceti parcurgeti jumate de tura, invartiti filiera inapoi pentru a rupe spanul care s-a format. Pentru a merge mai usor, puteti pune 2-3 picaturi de ulei pe teava.Important, pentru ca teava sa se potriveasca perfect in fiting, trebuie sa faceti filet cat lungimea filierei, pentru ca filetul sa isi formeze conul.

Link spre comentariu
Vizitator Instalatorul de Iasi

Caut tevi metalice [...] Mi-ar mai trebui si fitinguri de fixare in perete [...]

Nu cumva vrei să le foloseşti pentru "mobilier" sau "corpuri de iluminat"? :naughty:
Link spre comentariu

Ba da :) vreau sa fac o masa. La preturile gasite pana acum, numai picioarele (adica tevile gata filetate) ma duc la peste 100 de lei, ceea ce nu prea e afacere. Sa le filetez eu iar nu prea merita, ca ma costa menghina si filiera cat sa nu merite, mai ales ca o sa le folosesc o singura data...Trebuie sa ajung intr-o zi prin piata la Obor - in Bucuresti - si sa vad daca fileteaza aia de la tarabele cu fieratanii si care-i pretul.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

pai ce te chinui atata cu flanse si tevi filetate cand poti cumpara picioare gata facute si nichelate de la magazinele de furnituri de mobila !! vad ca esti bucurestean ai de unde alege! sigur ca te duce peste suta de lei indiferent ce solutie alegi dar macar iese frumos si sigur. baltul al ai?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Intr-un oras de provincie se gaseste ceea ce cauti. Ma intreb, in asa mare orasul cum este Bucuresti, nu se gaseste ceea ce are nevoie omul ??? Iar a face filet la o bara sau o teava este ceva elementar, de cultura generala.Fara suparare.Se gasesc mici ateliere in care se poate da filetul pe care il doresti ? Dar sigur, nu in buricul targului.Succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări