Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am si eu nevoie de ajutor pentru un mini netbook 7''


Vizitator yb_maryk

Postări Recomandate

Vizitator yb_maryk

Am incercat sa ii reinstalez sistemul de operare android,iar in timpul instalarii aparatul sa stins pentru ca nu mai aveam baterie. Cand l-am reaprins ecranul era negru, acum nu mai merge nimic,nici macar sa ii reinstalez sistemul de operare.Din cate am intzeles de la un programator ar trebuii refacut biosul manual printr-un JTAG pe placa de baza a memoriei NAND FAST FLASH, dar el nu il poate face.Specificatiile sistemului sunt:Processor Type: VIA ARM 32bit CPUProcessor Clock Speed: 300M HzProcessor Model: VIA-ARM WM8505RAM / Technology: DRAMRAM Installed Size: 128MDisplay Diagonal Size: 7 inch TFT HDMax Resolution: 800 x 480Display Technology: TFTGraphics Type: Integrated GraphicsHard Drive Type: NAND Fast FlashHard Drive Capacity: 2GBHard Drive Spindle Speed: NAND Fast FlashPCMCIA Expansion: 1x SDCard slotPorts: 3x USB 2.0, 1 x RJ45 PortWireless Connection :Wifi.Va rog mult sa ma ajutati!!!, aparatul e nou nout si imi pare rau sa nu ma pot bucura de el.Multumesc foarte mult. Cu stima Marica Marian!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salut,

 

In fine, vezi poate te ajuta linkul de mai jos.

 

http://en.kioskea.net/forum/affich-2224 ... ini-laptop

 

http://devio.us/~nextvolume/via_arm/vie ... 4&t_id=155

 

Vezi ca probabil ca te incadrezi in al doilea link. Printre discutiile alea gasesti un alt link ca cel de mai jos de unde trebuie sadescarci o arhiva RAR. In ambele linkuri gasesti informatii cum si ce fel sa faci cu un flash sau un USB stick.

 

http://digitalgadgets.com/netbooks/sylv ... update.zip

 

Succes

 

Ps. Vezi ca forumul are o sectiune despre calculatoare. Probabil ca acolo trebuia sa intrebi.

Link spre comentariu
Vizitator yb_maryk

Merci mult pentru link-uri, problema mare la mine e ca mie nu imi mai ia de nici un fel actualizare, nu mai boteaza propriu zis, doar se aprinde si atat si sta ledul aprins. In rest e mort complet, nu imi mai ia nici o comanda...

Link spre comentariu

Salut,

 

Probabil ca o sa fie mutat de Moderator.

 

Am mai citit pe undeva ca trebuie sa scoti bateria si alimentarea externa si sal lasi asa o zi.

Ciudat dupa cum spun altii pe net trebuia sa o ia din loc si sa intre in boot cand bagai (si restart)flash-ul cu programul respectiv.

 

http://tipstir.the-talk.net/t1557-windo ... for-wm8505

 

Ai postat deja un link cum si ce fel sa faci cu JTAG-ul. Un programator JTAG gasesti repede in schimb trebuie sa gasesti pe cineva din zona ta sa te ajute.

 

 

Succes.

Link spre comentariu
Vizitator yb_maryk

Imi poate recomanda cineva un programel pentru JTAG?Mi-a zis cineva ca mi-ar trebui un programel pentru "flesuit", banuiesc ca e acelas lucru...nu?Aaaa, si inca cv: corectati-ma daca gresec....pentru a face jtag, a rescrie biosul sau cum ii mai zice, nu imi trebuie si codul "parametrii" aia care odinioara erau acolo???Multumesc mult pentru ajutor!!!

Link spre comentariu

In princiupiu, daca nu ai "norocul" sa gasesti pe cineva pe aici care a rezolvat o problema asemenatoare, google e prietenul tau.

Din pozele din primul link pe care l-ai dat n-am vazut nici un conector pentru jtag. Daca nu-l gasesti nici tu, sansele sunt mici sa poti face ceva. Daca-l gasesti:

 

- metode generale de deblocat in diverse cazuri: http://projectgus.com/2010/08/unbrickin ... d-tablets/

- ceva mai concred folosind jtag: http://projectgus.com/2010/06/eken-m001 ... mment-3864

- despre jtag/debug folosind jtag: http://openocd.berlios.de/web/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări