Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme de incepatori


Postări Recomandate

Daca pun WR-ul la masa apare pe primul rand banda neagra.@MifTy,singura diferenta la display-ul meu fata de pinout-ul din poza este inversarea VDD cu VSS.Pinul 7 de la atmega este legat la 20 si apoi la +5v

Perfect daca apare banda neagra inseamna ca functioneaza caci asa trebuie cu WR la masa , altfel nu va merge fara R/W la masa !Mai departe veririca legaturile si semireglabilul de contrast , incepi cu el de la masa cu cursorul .Trebuie sa mearga !
Link spre comentariu

izua nu inteleg cum a mers la tine cu 555, dar nu pe pot contazice. (am incercat si eu cu frecvete pana la 20Khz si nu a mers)

problema a mai fost dezbatuta aici ->> viewtopic.php?f=37&t=47632&hilit=deblocare&start=15 si multumita colegilor (multumiri speciale userului ghimpe-- :aplauze ) am invatat ceva util.

in cazuri extreme te uiti aici ->> viewtopic.php?f=37&t=42610&hilit=deblocare&start=15 . am avut un ATMEGA8 si nu reuseam sa ii fac nimic, parea "mort", pana la urma un programator paralel a rezolvat problema.

Link spre comentariu

Eu am o problema cu BASCOM-ul.

Daca incarc un sample de-al lui, de ex :

 

'------------------------------------------------------------------'                          LCD4.BAS'  demo shows 4 bit LCD mode with custom lib'------------------------------------------------------------------' this example uses the custom LCD4.LIB' you can change this lib when needed$lib "Lcd4.lib"$crystal = 4000000Dim S As String * 10S = "Hello"ClsLcd "test"Lcd SEnd

imi da eroare si imi zice ca nu gaseste lcd4.lib. In schimb, exista lcd4.lbx .

Daca in program, schimb extensia lib in lbx, imi simuleaza programul, dar pe afisajul virtual nu imi apare nimic.

 

Vreo idee?

 

LE : orice sample deschis si ii dau simulare, imi apare :

OBJ or DBG file not found

Link spre comentariu

Ok ! Multumesc mult !Asta s-a rezolvat.Acum :Selectez MCU-ul, selectez programatorul USBasp si Q=12Mhz @9600 baud rate.Ii dau Program chip. In tabul FLASH vad programul, dar cand ii dau WRITE BUFFER TO CHIP, imi zice : DETECTED MICRO DOES NOT MATCH THE SELECTED MICRO attiny2313.

Link spre comentariu

nu ştiu de ce am eu impresia că vrei să faci lirc stuff-ul ăla de la usbtiny!!! :rade: râd pentru că exact asta vreau eu să fac exact acum!!! :ras: deocamdată, i-ai spus lui bascom ce programator are la dispoziţie, l-ai setat???ai updatat baza de date cu pdf-uri??apropo, unde zici că e afişajul ăla de LCD virtual???

Link spre comentariu

Eu folosesc ultima versiune e BAscom.Schema mea este :poza e în postul original, ca să nu ameţim lumeaDar nu pot programa niciun program.

cum adică???nu-l poţi scrie în mcu din bascom???nu prea e de mirare, bascomul nu suportă foarte multe programatoare...deocamdată compilează, apoi copiază hex-ul generat, şi scrie-l cu avrdude, sau cu alt soft care-ţi recunoaşte programatorul...btw... să moară bibi, ne uităm la acelaşi tutorial!!! :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări