Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atasare antena FM aeriana la miniradio Sony


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 17.04.2024 la 10:37, Kostas1 a spus:

Aparatul este deosebit, in sensul ca este construit cu integratul Sony tip CXA1129N, o minunatie tipic japoneza, al carui datasheet nu este divulgat de catre Sony, deoarece acesta confera o performanta deosebita: dubla schimbare de frecventa pe FM (The 1st IF frequency is nominally about 28.4MHz and the 1st LO frequency is high-side. The 2nd mixer is image rejecting, the oscillator running at nominally 57.1MHz, being twice the injection frequency of 28.55MHz. The 2nd IF seems to be nominally 120kHz) -gasit pe internet aici: http://ukradio.info/SRF-59/ .

 

Acum 39 minute, Buimacescu a spus:

Oare o avea dubla schimbare de frecventa pe FM ? Nu stiu, intreb si eu ...

 

Link spre comentariu
Vizitator

E un link de la ucraineni .Autorul spune ca nu intelege cum functioneaza anumite parti din integrat . Asta la modul general .Altfel,presupune ca a doua frecventa intermediara pe MF ar fi 120 KHz, si cam atat. O frecventa intermediara asa joasa mai are TDA7000 (si familia), produs de Philips . Ma rog, mi se pare ca nu prea sunt asemanari, TDA7000 e totusi bine documentat. Poate vreun coleg mai inzestrat are bunavointa sa lamureasca lucrurile...

Editat de Buimacescu
Link spre comentariu

Dubla schimbare era o solutie pentru a nu avea frecvente imagine in banda utila de receptie. 88-108 sunt 20 MHz cu 10.7 intermediara un post care se receptionaza la un capat de banda se receptionaza si la celalalt. circuitul acordat de la intrare nu are o atenuare atit de mare incat sa elimine complet posibilitatea receptionarii.

O intermediara mare spre 100 MHz elimina aceasta posibilitate.

 

Un circuit analogic are performante mai bune pe semnal slab deoarece nu exista surse de bruiaj gen frecvente clock.

 

Link spre comentariu
Vizitator

E o sugestie FI-ul "spre 100 MHz" ? Se intampla si in realitate , in lumea fizica a receptoarelor de FM , in acceptiunea receptiei posturilor de radiodifuziune comerciala , 88-108 MHz ? Sau aveti cumva realizari personale pentru exemplificare ? Ce legatura are cu CXA1129 in discutie ? Sau e vreo dizertatie, ca celelalte ... Sau poate o componenta din wish list ?

 

P.S.- am intrat mai rau in ceata , spune si numele de utilizator. Al meu ..., nu e vreo aluzie. Altfel , am destule receptoare de FM comercial , nu am reusit sa receptionez frecvente imagine, sau aceeasi emisiune in mai multe locuri ( altfel spus ). De multe zeci de ani . Si cred ca stiu si de ce, dar e secret .

 

Editat de Buimacescu
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Buimacescu a spus:

Poate vreun coleg mai inzestrat are bunavointa sa lamureasca lucrurile...

Domnule, eu am dorit doar sa amintesc ca dl. Kostas a cautat pe net si niste cetateni au convenit ca integratul are dubla schimbare de frecventa. Nu am zis ca au dreptate, ca este suficient ce au scris ei. Nu am facut nicio afirmatie tehnica, nicio completare, nicio contrazicere. 

Link spre comentariu
Vizitator

Am inteles ca m-ati citat . N-am inteles in ce idee, nu reiese din postarea dvs. Nu pentru mine , nu sunt tare la presupuneri . Cateodata nici nu doresc. Nu am nici o controversa cu dvs. Nici vreo relationare de alta natura. Oricum , cred ca pot adresa rugaminti catre colegi . De fapt , sunt sigur. Altfel , daca ma insel, pierd timpul degeaba p'aici .

Editat de Buimacescu
Link spre comentariu
Vizitator

Cred ca incep sa inteleg si eu. Mai greu , si mai putin. Foarte putin . Macar ma straduiesc, poate mai avansez .

P.S.- ideea topicului era atasarea unei antene exterioare. Cred ca m-am pronuntat despre , cu ceva argumentare. La nivelul meu. In lipsa unor noi vesti de la initiator, discutia a deviat. Sau asa vad eu situatia, nu ca ar avea vreo relevanta ...

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Buimacescu a spus:

Am inteles ca m-ati citat . N-am inteles in ce idee, nu reiese din postarea dvs.

Sunt 2 citari. Una era intrebarea dvs. iar cealalta continea raspunsul ce parea acceptat de dl. Kostas. Iar site-urile ucrainene pe teme de electronica sunt net peste cele romanesti. De alfel ati si comentat citarea cealalta, asa ca nu pare ca nu ati inteles ideea. 

Puteati sa spuneti ca nu este exact comentariul de pe site-ul ucrainean, si gata. 

Link spre comentariu
Vizitator

Nu inteleg sugestiile dvs. De fapt nu inteleg ce doriti. V-am spus ca nu am nici o relationare cu dvs. Scrie mai sus . Chestiile de genul " , si gata " , sunt deplasate pentru mine . Nu aveti nici o autoritate sa faceti sugestii , chiar daca credeti asta . Altfel , exista moderator pe sectiune . Si peste sectiune . Asupra mea , ca user , cred ca au actionat .Nu va impiedic sa cereti ce doriti la dansii .Altfel , eu ma concentrez pe topic , atat cat pot.Nu cred ca voi mai reactiona , chiar daca ma citati.

Cu stima si multa sanatate .

Editat de Buimacescu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări