Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ARISTON BS II 24 FF nu porneste - probail eroare EEPROM.


Postări Recomandate

Va salut! Revin dupa mult timp cu o noua problema.

Centrala a fost oprita cam din mai pana in aprox 15 septembrie cand i-am facut o verificare ca totul e in regula si nu parea sa aiba nici o problema.

Ieri cand am vrut sa dau drumul la caldura sa o programez dimineata sa incalzeasca cateva minute, surpriza, nu mai merge.

Conform manualului si codului de eroare problema pare sa fie "eroare EEPROM"

image.thumb.png.d8bfbd36922cdedf95bd84afb31d4041.png

Totusi problema face parte din categoria erorilor volatile. Am incercat resetari, scos din priza, miscat fire, nici o schimbare.

Cand am tinut lung pe reset, a disparut eroarea, s-a aprins continuu ledul de la 60C si palpaia led-ul galben de la cosul de fum, asta nu pare sa fie din categoria erorilor, probabil e activarea functiei cosar. Dar la urmatoarea incearcare revine la aceasi eroare de EEPROM.

Ce am vazut in manuale la alte centrale asemanatoare, uneori codul pentru "Eroare EEPROM" si "Eroare de comunicare placi electr. cazan-interfaţă utilizator" sunt inversate intre ele. Eu am scos toate mufele si repus dar nu a ajutat la nimic.  

Din cautari pe net nu am gasit o detaliere a problemei. Daca e necesara inlocuirea placii prefer sa inlocuiesc centrala cu totul dar as evita o asemenea cheltuiala. Imi poate spune cineva daca e cunoscuta problema si posibile remedii? Multumesc!

 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări