Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri de putere si Controller TC420


Vizitator razvan_toth

Postări Recomandate

Vizitator razvan_toth

Buna. As avea nevoi de cateva sfaturi pentru a realiza o aplicatie. Mentionez de la bun inceput ca nu  am cunostinte mari de electronica, ar fi indicat sa ma tratati ca pe un nestiutor.Am urmatorul controller TC420 ledhttp://www.aliexpress.com/item/NEW-Programmable-led-time-controller-5-channel-20A-DC12-24V-pc-computer-interface-controller-TC420-free/1102567416.html. Detaliile acestuia sunt:- Supply voltage: DC12V- Output: 5 channel- Maximum output current: 20ASursa care o folosesc este aceasta (DC 12V, 20A): http://www.aliexpress.com/item/240W-12V20A-Switching-Power-Supply-Adapter-a-lot-for-led-strip-led-lighting-project-Transformers-in/1526129896.htmlVreau sa fac o lampa pentru acvarii. In trecut am folosit module cu 3 leduri cu care m-am descurcat si nu am avut problema.Acum doresc sa modific aplicatia si sa folosesc leduri de putere 1W sau 3W.Eu as vrea sa folosesc pe fiecare canal un numar de 15 sau de 12 leduri de 3W. Am inteles ca nu este posibil sa le pui direct, trebuie facute ceva circuite si legate in grupuri.Pentru a va ajuta pun ce am gasit eu pe internet de la persoane care folosesc acest controller cu leduri de putere de 3W sau de 10W (in functie de caz )

Din explicatiile date de acesta in comentarii am inteles ca foloseste fara driver sau rezistente grupuri de cate 4 leduri legate in serie. LEdurile tot tipul spune ca trebuiesc sa aiba un voltaj intre 2.8 si 3.6V.Din toate linkurile care le-am postat cred ca ati observat ca ledurile se dimeaza :) Acesta este motivul pentru care doresc sa le folosesc cu acest controller care deja il am cumparat.Spuneti-mi va rog cum trebuie facut corect pentru a le putea dima.Ce sursa trebuie sa folosesc sau pot sa folosesc aceasta sursa daca fac grupuri de leduri in serie?Nu stiu ce sa mai intreb. Va rog frumos ajutati-ma.P.S: daca trebuia sa postez in alta parte rog un administrator sa modifica. Prin postarea link-urilor nu am dorit sa fac publicitate la produse sau la alte site-uri.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cu acvariile cred ca eu sunt singurul pe aici cu experienta.

 

Ce ai cumparat tu deja controller + sursa sunt jucarele pentru controlul benzilor led.

 

Pentru acvariu trebuie ceva serios, cu drivere - adica GCC sau limitator de curent.

La puterile necesare, destul de mari, optiunea principala este driver in comutatie.

 

Habar n-am cum vrei sa folosesti programatorul - ca nu ai spus - ce tip de secvente? Si pentru ce?

Si ce capabilitate are el - stie PWM? ca acolo nu vad decat instructiuni de programare nimic despre interfatare?

Principial programatorul se potriveste ca nuca-n-perete pentru ca daca vei folosi drivere programarea nu trebuie sa fie de curent mare, doar un semnal de Enable, adica pe impedanta mare.

 

La acvarii problemele principale sunt racirea LED si cromatica folosita, vad ca nu ai treaba cu nici una dintre ele...

Link spre comentariu
Vizitator razvan_toth

Salut. Multumesc pentru raspuns. Da inainte foloseam module led. Acum ca am deja echipamentele cumparate si am observat ca se pot folosi daca faci o anumita schema am spus sa le folosesc si eu. De ce sa le arunc daca le  pot folosi? Ideea este ca nu am reusit sa imi dau seama exact ce schema trebuie facuta pentru a le folosi. Din controllerul respectiv, poti seta intensitatea si intervalul orar dorit.

 

Pentru interfata https://www.youtube.com/watch?v=tTuFMXYULkI

 

 

Sa intelegi de ce nu ma prea intereseaza cromatica asa de mult. In prima faza vreau sa stiu cum ma pot folosi de acest controller sa dimez ledurile de putere. Pe urma vad eu ce culori voi folosi. Mai jos este bazinul meu. Nu ma intereseaza pentru cresterea plantelor :) Nu sunt acvarist cu plante :) Ma intereseaza moonlight (lumina albastra circuit separat), lumina alb calda (la fel circuit separat) si lumina rosie (circuit separat pentru rasarit si intensificarea culorilor pestilor). 3 iesiri ale controllerului for fi folosite pentru 3 circuite independente de lumina alb calda, 1 circuit lumina rosie, 1 circuit lumina albastra. Dar astea nu tin de electronica. Pe mine ma "mananca" acum cum pot face sa functioneze. De putut se poate am vazut in multe clipuri pe net. Problema e cum. Aici daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.

https://www.youtube.com/watch?v=OBADL5EJs1A

 

https://www.youtube.com/watch?v=341Mx5n2qio

Editat de razvan_toth
Link spre comentariu

Da, tu crezi ca este ca la aprozar, unde spui - vreau ala de pe raftul 2?

Sau crezi ca e ca la doctor unde (macar teoretic) ar trebui sa asculti ce ti se spune?

 

Pe tine te intereseaza jucarioara...

 

Eu iti spun ca benzile led nu sunt decat ceva jalnic si problema la acvarii repet: racire.

Solutia tehnica acceptabila este numai cu drivere in comutatie.

 

Deci vezi pe aici amintit vreun controller?

Ce ai tu este probabil un controller cu modulare PWM si iesire de curent mare (zeci de A) care insa merge numai pe  instalatii cu tensiune constanta AKA benzi led.

 

Daca ai bani de dat pe benzi cu leduri Cree (dar pretu' te indoaie) este OK desi randamentul va fi mic iar raportul pret/calitate este prost.

 

Daca vrei ceva cu randament si calitate buna atunci folosesti alimentare normala, in curent constant.

Si atunci controllerul poate fi orice Arduino / Pic etc si iesirile lui digitale+PWM vor controla driverele.

 

Defapt daca faci asa ceva eu sugerez grupe de leduri pe cate un driver si "dimming-ul" facut doar din activarea a mai multe sau mai putine unitati, fara PWM.

Link spre comentariu

Sau un banal controler de 20 ron cu telecomanda si face ce dimm vrea el si ce jocuri de culori doreste. :)

 

Daca vrea Dimmer am specificat - o credeti ca am ceva fixatie cu PT-ul ala si surogatele dar poate pune potentiometru pe fiecare.

Pentru benzile LED cel mai elegant este un controler din ala cu telecomanda la 20 RON.

De curiozitate , ce dimensiune are acvariul ?

Ca si eu vreau s apun iluminat LED dar la ceva acvariu de 30 litri . ;)

 

In plus , chinezaria aia de controller de 20 RON cu tot cu telecomanda o poate programa sa faca si discoteca pentru pesti. 

 

La minutul 2:40:

 

 

Un rahatel din asta este 20 RON cutot cu telecomanda :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări