Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor

DragosMarian

Membru activ
 • Content Count

  1,003
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Se poate si mai bine

About DragosMarian

 • Rank
  Electronist
 • Birthday 08/01/1995

Profile Information

 • Locatie
  Pitesti

Contact Methods

 • Yahoo
  ene_dragos95

Recent Profile Visitors

834 profile views
 1. Atata timp cat nu ai avut scurt pe iesire si tensiunile auxiliare le ai ok, nu ar avea de ce sa fie defect. Foarte probabil iti lipseste semnalul din pin 18 care este dat de super i/o.
 2. Tensiunea din pin 11, 3D3V_S5 trebuia sa ajunga la U23 in drena, sursa aia iti formeaza tensiunea pentru chipul de bios. Ai verificat ce ti s a cerut?
 3. Verifica si sa nu ai vreun scurt pe pin 11 sau 20, dar parca ai zis ca nu ai nimic pe U23, ceea ce inseamna ca nu ai nimic in pin 11. Poate ai noroc si nu s a prajit super i/o.
 4. Spui ca pe pinul 17 ai 0V, daca ne uitam in foaia de catalog a integratului, pinul 17 si pinul 8 trebuie sa aiba mereu tensiunea de 3,3v si 5v. Tu ai numai pinul 8, adica 3.3v. Verifica daca ai scurt in pin 17. O sursa cu reglaj de curent te ar fi ajutat sa vezi consumul si daca se incalzeste ceva pe acolo.
 5. RT8223 se ocupa cu tensiunea de 3.3v si 5v. Pe U23 exista tensiune?
 6. Eu nu vad nimic montat, U2 de pe schema e de fapt U3 de pe placa si din poze vad ca e lipsa. Tensiunea de 3.3v exista? O poti masura pe chipul de bios in pin 8 fata de masa.
 7. Daca nu avea AD+ probabil nu avea nici tensiune in pin 4 U2.
 8. Eu sunt confuz, circuitul despre care se spune ca e defect, este cel de incarcare al bateriei. Teoretic nu are legatura cu main power rail. Sursa care alimenteaza celelalte surse trebuie sa se afle in apropierea mufei de incarcare si are 2 mosfeti, dar daca super i/o vede consum mare opreste tot. Corectati ma daca gresesc. Se putea afla asta si masurand tensiunea de 3,3v.
 9. Isl ul ala e driverul pentru cei 2 mosfeti, unul il ai in scurt si nu e de mirare de ce a pocnit. Ai incercat fara isl si mosfet?
×
×
 • Create New...